Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Gelukkige verjaardag, koningin Mathilde!

Astrologie
20/01/2023
Gelukkige verjaardag, koningin Mathilde! Lees hier haar geboortehoroscoop

Mathilde Marie Christine Ghislaine gravin d'Udekem d'Acoz – of gewoonweg Koningin Mathilde in de volksmond – blaast vandaag, 20 januari, vijftig kaarsjes uit. Huisastroloog Yves Polet boog zich over de geboortehoroscoop van de koningin der Belgen en duidt zowel haar publieke leven als koningin als privéleven aan de hand van de sterren en planeten.

Koningin Mathilde Verjaardag Geboortehoroscoop Yves Polet Tekening

Geboortegegevens Koningin Mathilde
20/01/1973
10.47 uur.
Ukkel, België
Siderische astrologie

Sidenote
Het betreft hier een siderische geboortehoroscoop én bespreking.

Wie is Koningin Mathile?

Mathilde mag zich vandaag de dag alweer bijna tien jaar lang koningin der Belgen noemen. De koningin is mateloos populair bij de Belgische bevolking en daar zit haar vastberadenheid en haar grenzeloze compassie voor iets tussen. Niet alleen is ze een gewetensvol mens, ze is bovendien ook nog eens erg intelligent. She has it all. Zo studeerde ze met grote onderscheiding af aan het Institu libre Marie Haps als logopediste en opende ze als jonge vrouw een praktijk in Brussel. Maar haar academische carrière was hiermee niet ten einde. Nadien volgde de Waalse nog een opleiding Psychologie aan de UCLouvain in Louvain-la-Neuve. De zevende koningin der Belgen is bovendien moeder van vier kinderen. We stellen al deze kwaliteiten duidelijk vast in haar geboortehoroscoop.

Tijdens deze analyse van haar siderische geboortehoroscoop of radix behandelen we ook opvallende uitspraken tijdens haar interview voor VTM-nieuws met journaliste Eva Peeters en de televisiepresentator Jo De Poorter.

Invloeden van Steenbok en Kreeft

Als we een blik werpen op de geboortehoroscoop van onze koningin ontwaren we veel verhoogde kosmische verbindingen. De sterkste is haar geboortemaan die gepositioneerd is in het vijfde huis Kreeft. Het vijfde huis is een afgeleid huis van het vijfde sterrenbeeld Leeuw. Een symbool van haar koninklijk leven. De positie van de Maan in Kreeft stimuleert haar vermogen om moeder te zijn en te verzorgen. Kreeft is het gunstigste sterrenbeeld voor een moederopdracht. Mathilde heeft dan ook vier prachtige kinderen op deze wereld gezet.

Niet alleen in haar gezin constateren we haar moederlijke en verzorgende gave. Ze heeft dit reeds op 18-jarige leeftijd getoond tijdens haar vrijwilligerswerk in de sloppenwijken van Egypte. Haar taak als erevoorzitter van de Koning Boudewijnstichting voert ze met overtuiging uit. De filantropische stichting verzamelt giften om die te verdelen onder de armere bevolkingsgroepen. Deze stichting heeft aandacht voor verschillende pijlers waaronder gezondheid, sociale rechtvaardigheid en armoede. Bovendien mogen we niet vergeten dat de koningin erevoorzitter is van Unicef België.

Een optimistische en positieve uitstraling

Als we haar geboortehoroscoop verder ontleden, zien we al snel dat de benefieke Jupiter tevens verhoogd staat in Boogschutter in het tiende huis. Samen met de vredelievende Venus symboliseert deze stand haar optimistische en positieve uitstraling in haar functie als koningin. Dit betreft ongetwijfeld een succesvolle stand. Een goed ontwikkelde Boogschutter is heel ruimdenkend en dat bewijst Mathilde. Haar leuze is: ‘Ik heb twee oren en één mond.’ Daarmee uit ze haar wijsheid om eerst goed te luisteren en daarna te spreken.

Mathildes ascendant is Vissen. De heerser van Vissen, Neptunus, prijkt in het andere gelukshuis, namelijk negen. Deze kosmische positie wordt verhoogd door de conjunctie die Neptunus maakt met Mars in Schorpioen. Mars staat in zijn eigen teken en dit is een krachtige positie. Het negende huis symboliseert de hogere studies en de universiteiten. Deze stand is de indicator van haar diploma licentiaat psychologie. Door de diepzinnige eigenschap van Schorpioen bevordert dit de psychologische kwaliteiten.

Ik heb twee oren en één mond.

Koningin Mathilde

Een blik in haar privéleven

”Het is gekend binnen de astrologische wereld dat spanningen tussen Saturnus en Mars tot ongevallen kunnen leiden.”

Mars in Schorpioen en Pluto in Maagd in het zevende huis beschrijven de karaktereigenschappen van haar partner. Koning Filip is geboren met de Maan in Schorpioen en dit hemellichaam maakt een exacte conjunctie met de geboortemars van Mathilde. Op de vraag van de reporters waarom ze met Filip getrouwd is, antwoordde ze dat ze Filip ontzettend diepzinnig vindt. Iets wat iemand met deze planetenstand weet te waarderen.

Pluto, de andere heerser van Schorpioen, die in Maagd staat, schetst evenzo de bescheiden kant van koning Filip. Ze getuigde dat de koning en zij een solide team vormen. ‘We zijn er altijd voor elkaar, we luisteren naar elkaar. Ik kijk ernaar uit om ook de volgende twintig jaar samen met hem te beleven en natuurlijk met onze kinderen.’ Mathilde vertelde tevens dat Filip een enorm gevoel voor humor heeft. De kinderen lachten altijd met zijn grappen. Jupiter, die deels karaktereigenschappen symboliseert van de mannelijke partner staat in Boogschutter. Veel komieken hebben een sterke invloed van Boogschutter of Jupiter in hun geboortehoroscoop.

Dat het verlies van haar zus Marie-Alix in 1997 een wonde heeft achterliet in het hart van Mathilde, is vanzelfsprekend. Mathilde verloor haar zus en grootmoeder door een zwaar auto-ongeval. Dit trauma kunnen we aflezen in haar geboortehoroscoop. Het derde huis in de horoscoop geeft uitleg over eventuele broers en zussen. Bij onze koningin merken we een conflict door de 180° hoek (oppositie) tussen Saturnus en Mars. Het is gekend binnen de astrologische wereld dat spanningen tussen Saturnus en Mars tot ongevallen kunnen leiden. De aspecten of hoeken van 90° en 180° zijn heel berucht.

Staat vs. Familie

Koningin Mathilde is symbool van de kosmische oppositie tussen Steenbok en Kreeft. Met haar Zon in Steenbok en haar Maan in Kreeft vertegenwoordigt ze de spanning tussen staat en familie. Ze beheerst die perfect en de volgende uitspraak verduidelijkt dit: ‘Je moet een lijn trekken tussen je publieke en privéleven. Onze kinderen moeten ons in de eerste plaats zien als ouders en niet als de koning en de koningin. De functie die wij bekleden mag niet op hun leven wegen.’

In onze maatschappij zien we de spanning tussen Steenbok en Kreeft voortdurend. De staat legt regels op aan de gezinnen (families). Het is een heel actueel thema door de coronajaren, economische crisis en de oorlog in Oekraïne. De planeet Pluto en zijn Maan Charon staan siderisch gezien nog vele jaren in Steenbok. Dit triggert continu de spanning tussen staat en gezin. Pluto, die een transformerende werking heeft en ook macht beduidt, staat nog vele jaren conjunct met de geboortezon van Mathilde. Voor ons is dit een signaal dat haar macht en controle zal versterken in de toekomst.

Onze zevende koningin van België is terug een mooi voorbeeld van de band en de samenwerking tussen ons en het universum. Het bevestigt de traditionele uitspraak van de astrologen:

Zo boven, zo beneden.

Bron afbeelding bovenaan (Koningin Mathilde):
J. Van Belle - WBI / ActuaLitté, via Wikimedia Commons

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Uranus direct in Stier • 27/01 tot 01/09/2024 • Neem berekende risico’s

Op 27 januari 2024 gaat Uranus opnieuw direct lopen in Stier. De retrograde loop is dan voorbij en…

Lees meer
Lifestyle

Kleuren onder de loep: de betekenis van groen

We nemen de kleuren onder de loep en vandaag richten we ons op de kleur groen. Het begint al bij…

Lees meer
Astrologie

Zonsverduisteringen en maansverduisteringen 2024

We besteden in dit artikel aandacht aan de zonsverduisteringen en maansverduisteringen 2024 en de…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom