26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Het faillissement van busbouwer Van Hool: een siderische horoscoopanalyse

Astrologie
18/04/2024
Het faillissement van busbouwer Van Hool: een siderische horoscoopanalyse

Na een bijzondere ondernemingsraad deelde de autobusbouwer Van Hool maandochtend op 8 april officieel het faillissement mede in een persbericht. Busbouwer VDL van Nederland en trailerproducent Schmitz Cargobull van Duitsland nemen elk een deel van het bedrijf over. In een eerste fase zouden daarbij 650 à 900 arbeidsplaatsen gered worden. De andere 1500 medewerkers zouden hun job verliezen.Intussen zijn alle medewerkers ontslagen en komt er meer duidelijkheid voor een grote groep mensen.

SIDENOTE

Het betreft hier een siderische geboortehoroscoop én analyse.

Faillissement busbouwer Van Hool horoscoop header artikel Bloom web

Vissen: Verwarring en emotionele geladenheid

De siderische uurhoekhoroscoop van de mededeling van het faillissement van busbouwer Van Hool benadrukt ronduit het wazige van het sterrenbeeld Vissen door de plaatsing van Zon en Maan in dit horoscoopteken. Inderdaad, we voelden allemaal in de maanden maart en april het onduidelijke, de innerlijke verwarrende en emotioneel geladen trilling van Vissen.

Naarmate de Zon in de tweede helft van april 2024 steviger in het sterrenbeeld Ram verschuift zal er voor een kleine duizendtal mensen van Van Hool meer toekomstperspectief zijn. Dit sterrenbeeld biedt meer kansen door zijn sterke actiekracht en is evenzo heel initiatiefrijk. De autobusbouwer VDL biedt toch mogelijkheden. In zijn afdeling in Roeselare heeft VDL een hyperefficiënte productielijn opgestart van waaruit vanaf 2025 660 bussen per jaar zouden buitenrollen. De trailerproducent Schmitz Cargobull zal de rendabele tak ‘trailer’ verder uitwerken.

Maar hoe dan ook, het wazige en het onduidelijke blijft voor de grootste groep medewerkers van Van Hool door de retrograde beweging van Mercurius in Vissen tot eind april. De planeet Neptunus staat nog vele jaren in Vissen en dit is een aanduiding dat een kleine groep in de wazige sferen van werkloosheid blijft vertoeven. Werkloosheid, RVA en VDAB behoren onder de Vissentrilling.

Het faissillement van Van Hool: een groot volksdrama

”De plaatsing van de Zon, de Maan, Venus, Neptunus, de Noordelijke Maanknoop en Cheiron in Vissen in het 12e Huis geeft aan dat het om een groot volksdrama gaat.”

Op 8 april 2024 zien we in de uurhoekhoroscoop de beslissing van de curatoren en de ondernemingsraad van het faillissement van Van Hool. We merken een massale bezetting van hemellichamen in Vissen en het 12e Huis. Het lijden wordt in de traditionele astrologie dikwijls aangeduid door Vissen en het 12e Huis. Beide hebben een beruchte reputatie van verlies, chaos, materiële tegenslag en ziekte.

De plaatsing van de Zon, de Maan, Venus, Neptunus, de Noordelijke Maanknoop en Cheiron in Vissen in het 12e Huis geeft aan dat het om een groot volksdrama gaat. De Maan is symbool van het volk. De planeet Neptunus, die heerser is van Vissen draagt door zijn eerste positie op 3°58’ de totale bundel van de hemellichamen. Het lijden van de Palestijnen in de Gaza staat duidelijk ook onder deze kosmische stand. Vissen en het 12e Huis is een fase van de periode die de geboorte van iets voorafgaat. We kunnen het vergelijken met een soort kraamkliniek waarin eerst het onaangename geleden wordt.

Het volgende teken Ram symboliseert dan de geboorte of het ontstaan van een nieuwe job. Een grote groep medewerkers vertoeven in die sferen. De Vissenenergie is inleven, opofferen en loslaten. We zitten nog in het stadium van loslaten.

(lees verder onder de advertentie)

We kunnen tevens vermelden dat zowel Vissen, Neptunus en het 12e huis sferen scheppen van geestelijke bezinning en spiritualiteit. Er zijn ongetwijfeld mensen die in deze periode spiritueel aanzienlijk vooruitgang zullen boeken.

Het positieve van de Vissentrilling

Ruimer en maatschappelijk bekeken constateren we de andere en positieve kant van Vissen in vele andere sectoren. In de medische sector merken we ze op als dokters, verplegers en de vele verzorgers. De sociale assistenten en begeleiders in de werkloosheidsdiensten ondersteunen vele mensen. Alle hulporganisaties staan onder invloed van Vissen, Neptunus en Jupiter, die de tweede heerser is van dit waterteken. De sectoren farmacie, scheikunde, horeca, zeevaart, cultuur en muziek hebben evenzo een belangrijke Vissentrilling.

We moeten tevens vermelden dat zowel Vissen, Neptunus en het 12e huis sferen scheppen van geestelijke bezinning en spiritualiteit. Er zijn ongetwijfeld mensen die in deze periode spiritueel aanzienlijk vooruitgang zullen boeken.

In de siderische horoscoop staat de ascendant in het horoscoopteken Ram. De ascendant vertelt het verhaal van de verschijning of over welk bedrijf het hier gaat. De conjunctie van Jupiter en Uranus in Ram symboliseert het bedrijf Van Hool. Ram wijst op een productiebedrijf waarin metalen worden verwerkt. De planeet van Ram is Mars en die planeet is de aanwijzer van metaal. Jupiter indiceert een groot en internationaal bedrijf en Uranus is de trilling van de techniek. Het gaat inderdaad over een groot, internationaal bedrijf, die technisch metalen en afgeleiden verwerkt tot een bus. Jupiter heeft alsook een band met reizen en grote voertuigen. Dus aanschouwelijk is Jupiter symbool voor de autobus.

Wat Mars en Pluto vertellen

”Er zijn nog twee kosmische indicators van een moeilijke eindefase voor de busbouwer Van Hool.”

Er zijn nog twee kosmische indicators van een moeilijke eindefase voor de busbouwer Van Hool. De eerste is de heer Mars van de ascendant Ram en evenzo is hij de heer van de ganse horoscoop. Planeet Mars staat conjunct met de beperkende planeet Saturnus in Waterman en in het 11e Huis. De normale actieplaneet Mars kan niet zijn ding doen door de bundeling met de strenge en inkrimpende kracht van Saturnus. Saturnus vertegenwoordigt de wet en hier voornamelijk de curatoren, die een vereffening en het faillissement van Van Hool begeleiden. De loop van Mars verloopt traag. Op 10 april passeerde hij Saturnus en het duurde nog tien dagen vooraleer hij uit de greep van Saturnus loskwam.

De tweede indicator is Pluto die in Steenbok staat in het 10e Huis. Het 10e huis is symbool voor het beroep, de job en geeft bijkomende informatie over de werkplaats of het bedrijf. De onaangename fase van Pluto zijn de transformerende krachten. Pluto heeft naast macht ook te maken met eindefases zoals de dood. In deze horoscoop lezen we concreet het signaal van het einde of de dood van het gigantische bedrijf Van Hool.

Tijd brengt raad

Niet getreurd, het volgend stadium Ram komt aan de beurt. In die periode van actie en initiatief gaan veel arbeiders en bedienden van Van Hool een nieuwe job vinden. Een kleine groep kan nood hebben aan een pauze in het leven. De sterrenbeelden Vissen en Neptunus geven hen de tijd en ruimte om te bezinnen en het wat rustiger aan te doen.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Meditatie

Al schrijvend stilstaan bij jezelf en het leven

Stilstaan bij onszelf is essentieel om een overzicht over ons leven te bewaren en het in balans te…

Lees meer
Astrologie

De 5e eedaflegging van Poetin als president van Rusland: een siderische transithoroscoop

Vladimir Poetin legde op 7 mei om 12.00 uur GMT +3 voor de vijfde keer de eed af als president van…

Lees meer
Astrologie

Trouwen of een zaak opstarten op basis van de maanstanden • incl. maanstanden 2024

Op basis van de maanstanden je huwelijksdatum plannen of een zaak opstarten? Het kan! Alles wordt…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom