Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Elon Musk en bitcoin: een horoscoopanalyse

Astrologie
11/03/2022
Elon Musk en bitcoin: een horoscoopanalyse

Bitcoin als cryptovaluta krijgt meer en meer voet aan de grond. Steeds vaker horen we over het gebruik van de cryptomunten als belegging of betaalmiddel. Toch klinkt bitcoin als digitale munt voor vele anderen nog als een vaag gegeven en doet vooral bij de oudere generaties de wenkbrauwen fronsen. De wereld waarin we leven verandert razendsnel waardoor de evoluties haast niet bij te houden zijn. Een nieuw tijdperk in de financiële wereld brak aan wanneer miljardair Elon Musk ter waarde van 1,5 miljard dollar investeerde in bitcoins. Astroloog Yves Polet bekijkt in deze bijdrage de horoscoop van de miljardair en de dag waarop hij deze gigantische investering deed om eventuele astrologische patronen te ontwaren.

Wie is Elon Musk eigenlijk?

Elon Musk is een ondernemer van Zuid-Afrikaans-Canadees-Amerikaanse afkomst. Hij is de CEO van het elektrische automerk Tesla, richtte het ruimte transportbedrijf SpaceX en het softwarebedrijf Zip2 op. Intussen mag hij zich tot één de rijkste mannen ter wereld rekenen. Dat de mysterieuze en best intrigerende digitale munt in het gezichtsveld kwam van de eveneens aparte figuur Elon Musk is allesbehalve verrassend. En al zeker als we een astrologische blik werpen op Musk en de bitcoin. In beide horoscopen treffen we een sterke trilling van de excentrieke en vernieuwende Uranus-energie aan.

In de hieronder getoonde horoscoop zien we in de binnenste cirkel de geboorteplaneten van Musk en in de buitenste ring de planeetstanden van 8 februari 2021. De dag waarop Elon Musk voor 1,5 miljard dollar aan bitcoins kocht. De kosmische energieën van zowel Uranus als Waterman zijn terug te vinden bij Musk en de bitcoin. Dit wijst op unieke, originele en futurologische tendensen.

Geboortegegevens Elon Musk:
28 juni 1971
Pretoria, Zuid-Afrika

De gunstige invloed van Uranus

In de geboortehoroscoop van de CEO van Tesla en SpaceX zien we dat Uranus sterk benadrukt wordt. Zo staan de Zon en Mercurius 90° verwijderd van Uranus. In de astrologie is een 90°-hoek of -aspect tussen twee hemellichamen een heel krachtig en zelfs uiterst gespannen gegeven. Het vergt heel wat zelfbeheersing en controle om die trilling in goede banen te leiden. Lukt het echter deze kosmische spanning onder controle te houden, dan leidt dit voor deze geborenen tot een hogere intelligentie en zelfs tot genialiteit.

De succesvolle Bill Gates heeft onder andere hetzelfde aspect tussen de Zon en Uranus.
Bijkomende positieve uitingen van Uranus zijn een heel goede intuïtie, een futurologische geest, een gave voor uitvindingen en originaliteit. Bij veel technici zoals ingenieurs en elektriciens, stellen we vast dat er altijd een belangrijke link is met Uranus. Deze planeet heeft een duidelijke band met elektrische apparaten en computers. Tenslotte heeft Musk een voordelige verbinding van 8° graden tussen de Zon en Mercurius. Een kosmische verbinding met een gunstig effect op het denkvermogen. De vader, gesymboliseerd door Elons Zon en Uranus was ook een elektromechanische ingenieur. In astrologisch opzicht is het dan ook niet toevallig dat Musk zo’n passie heeft om de elektrische auto te lanceren. Een droom die in vervulling is gegaan. De oprichter van de Tesla geniet tevens een gunstige verbinding van 8° tussen Zon en Mercurius, wat het denkproces vlot laat verlopen. Deze samenstand is gunstiger dan een exacte conjunctie van 0 graden.

Mercurius en transport

”Uranus in Stier noopt tot voorzichtigheid, zeker in financiële aangelegenheden.”

Mercurius staat in de astrologie bekend als de bliksemsnelle intelligente boodschapper en is verbonden aan het teken Tweelingen. Vanuit de siderische astrologie merken we namelijk op dat de Zon van Musk in de constellatie Gemini (Tweelingen) staat. Tweelingen en Mercurius zijn intensief verbonden met het beweeglijke. Mercurius is in de Griekse mythologie, de boodschapper die heel wat afstanden aflegt. Symbolisch gezien zijn fietsen en alle kleine voertuigen verbonden met Mercurius en Tweelingen. Dit is de astrologische link tussen Musk en het gegeven ‘vernieuwende auto’. De Uranusenergie werpte bij Musk het beeld op van een elektrische auto.

Zoals vermeld toont de buitenste ring het moment waarop Elon Musk voor 1,5 miljard dollars aan bitcoins kocht. We constateren een sterke bezetting van Waterman, waarmee ik verwijs naar het futurologische van het Watermantijdperk. We merken de samenstand van Saturnus, Venus en Jupiter en 9° verder de conjunctie Zon-Mercurius in Waterman. De bundel van Saturnus, Venus en Jupiter staat ongeveer 90° op Uranus in Stier, wat een uiterst gespannen en merkbare verbinding is. Het wijst op die belangrijke aankoop van 1,5 miljard dollars cryptomunt. De horoscoop van Elon Musk legt de banden tussen bitcoin, Uranus en Waterman aldus mooi bloot.

Uranus en Waterman symboliseren veelal unieke, originele en futurologische tendensen.
Deze kosmische energieën treffen we zowel aan bij Elon Musk als bij de bitcoin. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze elkaars pad kruisen.

Is sciencefiction de toekomst?

Als trouwe Bloom-lezer ben je waarschijnlijk al bekend met het fenomeen van de vijfde dimensie, ook wel het Watermantijdperk genoemd. Een dimensie waar harmonie overheerst, maar waar we ook profiteren van het technologische karakter van de Waterman. De kans is reëel dat binnen een aantal decennia heel wat sciencefiction werkelijkheid wordt. Computergestuurde huizen, zelfrijdende auto's, artificiële intelligentie en ruimtevaart zijn maar een aantal voorbeelden van wat de toekomstige generaties te wachten staat. Vandaag zijn al heel wat jongeren er intuïtief van overtuigd dat digitaal geld en cryptomunten deel zullen uitmaken van hun bestaan.

Wat de bitcoin zo interessant maakt is de blokchaintechnologie. Simpel uitgelegd garandeert deze blokchain technologie met 100% de debitering of creditering van een bedrag van de ene persoon of instantie naar de andere.
In het huidig centraal systeem van banken is algemeen geweten dat geen enkele bankinstelling op een willekeurig moment precies kan zeggen waar al zijn geld nu precies zit. Bitcoin wordt nu al steeds vaker aanvaard als betaalmiddel. El Salvodor is het eerste land dat bitcoin als wettig betaalmiddel erkend. In de Verenigde Staten betaalt men met bitcoin al heel wat vlotter zoals bij Amazon, Burger King en Take-away. Ook Elon Musk aanvaardt de digitale munt als betaalmiddel voor de aankoop van een Tesla-auto.

Foto Elon Musk: Pixabay

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Nieuwe Maan in Waterman • 9 februari 2024 • Stap in je kracht

Op vrijdag 9 februari 2024 om 23u59 staat de Nieuwe Maan in het luchtteken Waterman. Een bijzonder…

Lees meer
Spiritualiteit

REEKS | Handlezen in een notendop - Deel 4 Handlezen: de bergen in je handen

In de drie voorgaande Bloom-edities leerde je al dat elk aspect van je handen in overweging moet…

Lees meer
Astrologie

Mercurius retrograde • 2 april tot 25 april 2024 • Wees flexibel en geduldig

Wat gebeurt er als Mercurius retrograde loopt, wat het geval is van 2 april tot 25 april 2024?…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom