26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Is er nog een toekomst voor de Europese Unie? Een horoscoopanalyse

Astrologie
10/03/2022
Is er nog een toekomst voor de Europese Unie? Een horoscoopanalyse

Met de astrologische horoscoopanalyse van de Europese Unie nemen we een duik in de oprichting van dit statenverband. De huidige ontwikkelingen – de oorlog in Oekraïne – laten de Europese Unie namelijk op haar grondvesten daveren. Maar kunnen we rekenen op een sterke Europese Unie die ons door deze beangstigende situatie loodst, of is dit statenverband tussen 27 Europese landen te zwak en gedoemd om te mislukken? Sommigen onder ons hebben al langer het vertrouwen in de Europese Unie verloren, anderen geloven nog in de samenwerkende macht. Astroloog Yves Polet bekijkt in deze bijdrage de geboortehoroscoop van de Europese Unie om te beslissen of dit multilateraal verdrag al dan niet standhoudt.

De geboortehoroscoop van de Europese Unie

Het Verdrag van Maastricht
Opgericht op 7 februari 1992 om 16:30 uur

Geboortehoroscoop Eu Yves Polet Online 2022

Om een betrouwbare horoscooptekening van de Europese Unie te kunnen opmaken, nemen we 7 februari 1992 met Maastricht als uitgangspunt. Op deze datum en plaats ondertekenden de twaalf stichtende lidstaten het ‘Verdrag van Maastricht’ en zag de Europese Unie als het ware het levenslicht. Het 'Verdrag van Maastricht' is een leidraad van hoe de Europese Unie moet functioneren. De deelnemende landen stonden met het afsluiten van het pact een deel van hun soevereiniteit af en besloten deze te bundelen in de wetgevende macht van de Europese Unie. Hoewel de Unie ondertussen uitgegroeid is tot zevenentwintig lidstaten, wordt de Europese Unie door de internationale pers nog steeds frequent als een doodgeboren kind beschreven.

Een gunstige conjunctie

”In de astrologie staat Saturnus bekend als de heerser van tijd. Saturnus schept orde en stelt de grenzen vast.”

Op het uur waarop het verdrag ondertekend werd, stond de Zon samen met Mercurius en Saturnus in Waterman in het zevende Huis. Deze stand is enkel van toepassing op de twaalf stichtende lidstaten, zijnde België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Een duurzaam contract zo blijkt, want Saturnus staat zeer gunstig in Waterman en fungeert daarbij ook als de drager van de gunstige conjunctie met de Zon en Mercurius. Door de positie van de Zon in het zevende huis mogen we Mercurius en Saturnus ook onder de invloed van dit huis rekenen. In de astrologie staat Saturnus bekend als de heerser van tijd. Saturnus schept orde en stelt grenzen. Daaruit kunnen we opmaken dat de uitwerking van het verdrag niet vlekkeloos verloopt, maar eerder gezien kan worden als een proces met ups en downs. Uit dit leerproces groeien fundamentele regels en wetten. Het karakter van Saturnus zorgt voor orde en stelt grenzen.

Ook zien we in de horoscooptekening dat de Maan zich in het negende huis bevindt. Een plaatsing die volgens de sterrenkunde bijzonder gunstig is, omdat dit specifieke huis de hogere kennis vertegenwoordigt. Dat wil zeggen dat er op gezond verstand gerekend mag worden binnen dit samenwerkingsverband.

De complexe Europese Unie

Financiën en de Europese munt worden gerepresenteerd door Jupiter die in Maagd staat in het tweede huis. Deze plaatsing neemt aan kracht toe door het driehoekaspect (120*) tussen Jupiter en de planeten Venus, Mars, Uranus en Neptunus in Steenbok. We kunnen hieruit de complexiteit van de Europese Unie afleiden. Ook staat Jupiter in deze voor expansie en groei. Dezelfde invloed heeft deze planeet op de conjunctie van de Zon, Mercurius en Saturnus. Zij maken een hoek van ongeveer 150 graden waarbij we spreken van een inconjunctie. Jupiter zorgt steeds voor een opening naar expansie en voor een gunstig verloop.

We hebben te maken met een heel machtige unie. Dat zien we aan het vierkant tussen Pluto en de Zon. Wanneer Pluto sterk aanwezig is in een geboortehoroscoop, wijst dit meestal op de geboorte van een gezaghebbend iets of iemand. In dit geval staat Pluto daarbovenop in zijn eigen horoscoopteken Schorpioen. Hij voert op een berekende en gecontroleerde manier transformatie uit. Een wijze die we ook herkennen in de besluitvorming van de Europese Unie.

Het oordeel? Blijft de EU bestaan?

Uit deze uitvoerige analyse mogen we concluderen dat de astrologische geboortehoroscoop van de Europese Unie zeker geruststellend is. De stevige fundamenten gesymboliseerd door Saturnus in Waterman, de favorabele positie van de Maan in het gelukshuis negen, de expansieve Jupiter in het tweede huis en de machtige verbinding met Pluto in Schorpioen spelen een niet te onderschatten rol in het behoud van de Europese Unie.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Lifestyle

Hoe duurzaamheid en spiritualiteit samengaan

Duurzaamheid en spiritualiteit lijken op het eerste gezicht verschillende paden te bewandelen, maar…

Lees meer
Spiritualiteit

Chakra 8 • Aura: je energieveld

In 2023 besteedde de redactie gedurende 8 edities van het Bloom Tijdschrift aandacht aan de…

Lees meer
Dossier 2024

PREVIEW // Jouw Jaarhoroscoop 2024

Traditioneel besteden we in de eerste Bloom-editie van het nieuwe jaar (zie special Bloom 1 - 2024)…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom