Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Bachbloesems en de 12 sterrenbeelden: emotionele blokkades voorkomen en genezen met Bachbloesems

Astrologie
25/11/2022
Bachbloesems en de 12 sterrenbeelden

Elk sterrenbeeld heeft wel eens last van emotionele blokkades, en daar kunnen Bachbloesems bij helpen. Bachbloesemtherapie is een alternatieve behandeling die allerlei ziektes en kwaaltjes bestrijdt. De geneeswijze werd bedacht door dokter en homeopaat Edward Bach, die ervan overtuigd was dat bepaalde bloemen, plantenonderdelen en zuiver bronwater heilzame energie bevatten. In totaal bestaan er 38 verschillende soorten bachbloesems, en elk hebben ze een eigen specifieke uitwerking. Door ze puur te gebruiken, of door te mixen, kunnen ze heel behulpzaam zijn in het voorkomen én genezen van allerlei emotionele ongemakken.

Maar soms heb je echter niet altijd besef van jouw blokkades, en ben je gewoon op zoek naar iets dat jouw emotionele toestand in z'n totaliteit kan ondersteunen. Als dat bij jou het geval is, ga dan hieronder op zoek naar jouw zonneteken of ascendant en ontdek welke bachbloesem jij idealiter steeds in huis hebt. In deze blog bespreken we elk dierenriemteken gedetailleerd.

Bachbloesems & sterrenbeelden

”Let nature nurture you”

Ram – Impatiens:

Een Ram is zeer spontaan en sociaal, maar kan daarnaast ook impulsief uit de hoek komen. Hierdoor ervaar je vaak onnodige stress. Op zo’n momenten is de bachbloesem ‘Impatiens’ een goede keuze. Deze helpt jou om geduld op te brengen en te vertragen. Ideaal voor de Ram die uit de bocht dreigt te vliegen.

Stier – Oak:

Aangezien Stier een standvastig teken is dat nooit van ophouden weet, laten ze het niet graag zien dat er iets mankeert. Toch is het voor hen belangrijk om regelmatig tijd te maken voor ontspanning zodat hun creativiteit terug volop kan bloeien. Om te voorkomen dat ze te lang blijven doorgaan, kan het goed zijn om regelmatig ‘Oak’ te gebruiken. Deze bloesem brengt terug balans in de momenten van inspanning en ontspanning voor de Stier.

Tweelingen – Heather:

Als Tweelingen ben je één van de meest communicatieve tekens van de dierenriem. Stilte en verveling schuif je graag aan de kant. Je bent steeds op weg van het één naar het ander. Soms is het leven echter toch wat minder sociaal. De energie is op of je moet op je woorden letten om niemand op te tenen te trappen. Om deze situaties door te komen is ‘Heather’ een ideale bachbloesem. Deze bloesem ondersteunt je om alleen te zijn met jezelf en je gedachten, zonder anderen nodig te hebben.

Kreeft – Honeysuckle:

Geschiedenis en heimwee zijn twee zaken die we naadloos kunnen rijmen met de Kreeft. Heb jij regelmatig last van een zweem nostalgie? Was vroeger alles beter? Dan kun jij de ‘Honeysuckle’ gebruiken! Deze bloesem helpt je om niet verder in het verleden te blijven hangen en in het 'nu' te leven.

Leeuw – Vine:

De Leeuw is van nature trots en zelfverzekerd. Als ze in evenwicht zijn, zijn het gulle gevers die tevens royaal zijn. Maar o wee als ze het evenwicht kwijt geraakt zijn. Vragen komen eruit als bevelen en ze zijn controlefreaks pur sang. Niets ontgaat hun alziend oog. Hun natuurlijk gezag kan plots als sneeuw voor de zon verdwijnen. In zo’n gevallen kan ‘Vine’ een fijne bloesem zijn om terug in evenwicht te komen.

Maagd – Crab Apple:

Als Maagd ben je fantastisch met details. Soms kun je je echter verliezen in die details waardoor je zicht verliest op 'the bigger picture'. In zo’n gevallen is de ‘Crab apple’ een goede remedie. Deze bloesem helpt je om de focus terug naar het geheel te leggen. Ook bevordert het je capaciteit om schoonheidsfoutjes door de vingers te zien.

Weegschaal – Scleranthus:

De Weegschaal en keuzes maken: het blijft een lastige combinatie. De Weegschaal blijft wikken en wegen. Welk van beide opties moet ik nu toch kiezen? Voor zo’n situaties kan de ‘Scleranthus’ raad brengen. Scleranthus is een bloesem die je helpt om een keuze te maken tussen twee duidelijk verschillende opties zodat jij kiest wat bij jou hoort.

Schorpioen – Chicory:

Schorpioen heeft best wel wat moeite om de focus van buiten zichzelf naar binnen te richten. Vaak zijn hun emoties erg moeilijk te bereiken en gaan ze anderen dan maar bemoederen. Er kan zelfs een fixatie op een bepaald persoon ontstaan. ‘Chicory’ is een bloesem die kan ondersteunen om op een evenwichtigere manier in relaties met anderen te staan. Geen macht of onmacht. Geen voorwaardelijke liefde. Gewoon onvoorwaardelijk zijn.

Boogschutter – Agrimony:

De Boogschutter is de eeuwige optimist van de dierenriem. Hij is het zonnetje in huis als je er eentje nodig hebt. Hun eigen problemen delen ze niet snel. Die verstoppen ze liever onder een dikke laag humor en zelfspot. ‘Agrimony’ kan bij deze mensen een behulpzame bloesem zijn om die donkere zaken ook toe te laten en een evenwichtiger persoon te worden.

Steenbok – Rock Water:

Dat de Steenbok een ambitieus teken is, hoef ik je niet te vertellen. Met Saturnus als heerser kun je van een Steenbok niet anders dan structuur en discipline verwachten. Ze kunnen hard zijn voor zichzelf en voor anderen. Als de structuur dominant wordt en er nog weinig levensvreugde te bespeuren is, dan kunnen ze gebruik maken van ‘Rock Water’ Deze bloesem helpt hen om minder veeleisend te zijn.

Waterman – Water violet:

De Waterman kan soms erg in zijn eigen wereldje opgeslokt zijn. Emoties zijn vaak niet aan hem besteed. Hierdoor hebben ze soms moeite om zich met anderen te verbinden, wat ze vanuit hun luchtige aard toch nodig hebben. Om de Waterman minder in zijn ivoren toren te plaatsen kun je ‘Water violet’ gebruiken. Het zorgt ervoor dat je de verbinding met je omgeving terug kunt maken.

Vissen – Centaury:

Vissen en grenzen zijn een serieuze contradictie. Als ze kunnen, geven ze heel hun hebben en houden weg zonder dat ze het door hebben. Ze zijn dan ook steeds bereid om voor iedereen in de bres te springen. Om die grenzen op een gezonde manier te leren bewaken kunnen Vissen gebruik maken van ‘Centaury’. Deze bachbloesem helpt je om assertiever te zijn en beter nee te kunnen zeggen. Noodzakelijke voorwaarden om jouw grenzen te bewaken.

>> Ontdek ons aanbod Bachbloemen Mixen, die elk een specifieke klacht behandelen. Je vindt ze in de Bloom Shop. <<

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Cursussen & workshops bij Bloom

Ontdek hier welke cursussen & workshops je bij Bloom kan volgen in januari 2024: cursus…

Lees meer
Dossier 2024

Voorspellingen 2024 • Economie, klimaat en energie • In de ban van 2024

We zijn uiteraard nu al benieuwd naar wat 2024 voor ons in petto heeft. Bloom ging te rade bij…

Lees meer
Astrologie

Kinderwens? Plan je zwangerschap aan de hand van de Maan

Kan je de kans op zwangerschap vergroten door de positie van de Maan in beschouwing te nemen?…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom