26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

De aardbeving in Nepal op 3 november 2023: een horoscoopanalyse

Astrologie
10/11/2023
De aardbeving in Nepal op 3 november 2023: een horoscoopanalyse

Een verwoestende aardbeving met een kracht van 6,4 op de schaal van Richter trof op 3 november 2023 het noordwesten van Nepal, resulterend in een hartverscheurend dodental van ten minste 157 personen, terwijl talloze anderen gewond raakten. In deze astrologische analyse beschouwen we de horoscoop van de plaats Jajarkot op het moment van de gebeurtenis om een en ander astrologisch te duiden. Het epicentrum lag op 18 kilometer diepte rond Jajarkot in het westen van het land, op zo'n 400 kilometer van de hoofdstad Kathmandu.

Premier Pushpakamal Dahal 'Prachanda' leidde een medisch team ter plaatse, terwijl zowel het Nepalese leger als de Nepalese politie werden gemobiliseerd om reddings- en hulpacties uit te voeren. De Indiase premier Narendra Modi betuigde zijn solidariteit en steunde Nepal in deze moeilijke tijd. De ramp heeft geleid tot een grootschalige reactie om hulp te bieden aan de getroffen bevolking.

Veel huizen zijn ingestort, veel andere hebben scheuren ontwikkeld. Duizenden bewoners brachten ten minste de eerste nacht door op koud, open terrein omdat ze te bang waren om de gebarsten huizen binnen te gaan toen de naschokken toesloegen.

Zoek- en reddingsacties moesten wegen vrijmaken die zijn geblokkeerd door aardverschuivingen, veroorzaakt door de aardbeving, om de getroffen gebieden te bereiken.

Dahal, die op het sociale mediaplatform X postte, uitte zijn diepe verdriet over het verlies van mensenlevens en eigendommen bij de aardbeving en beval veiligheidsdiensten om onmiddellijke reddings- en hulpoperaties te starten.

Horoscooptekening van het moment van de aardbeving

Horoscoopanalyse Aardbeving Nepal Roger Walraedt artikel Bloom

”Het vierde huis dat een aardehuis is, staat in het waterteken Schorpioen dat met vernietiging te maken heeft. Aarde en water geeft verschuiving van de bodem, vooral door de betrokkenheid van het vierde huis dat het land aanduidt.”

De horoscoop van de aardbeving werd getrokken op 23u47 plaatselijke tijd, dus om 18:02 GMT op 3/11/2023.

Wat onmiddellijk opvalt zijn de vele malefieke (onheilspellende/negatieve) opposities in die horoscoop. Frappant is de oppositie in de as van het vierde naar het tiende huis met de plaatsing van Jupiter op de cusp van het tiende huis in het aardeteken Stier, opposiet met de Zon in het vierde huis. Vooral de oppositie van Uranus met Mercurius is veelbetekenend.

Het vierde huis dat eigenlijk een aardehuis is, staat in het waterteken Schorpioen dat met vernietiging te maken heeft. Aarde en water geeft verschuiving van de bodem, vooral door de betrokkenheid van het vierde huis dat het land aanduidt.

De retrograde Jupiter die opposiet staat met de Zon die daarbij heer Ascendant is, en dus aanduider van de gebeurtenis zelf, geeft aan dat het om een omvangrijke gebeurtenis gaat die in de diepte uitwerkt.

Uranus staat eveneens retrograde en zal in de diepte van de aarde uitwerken. Uranus staat opposiet met Mercurius die verantwoordelijk is voor de beweging die op een onverwacht krachtige manier gebeurt, want Mars staat tussen de Zon en Mercurius, wat kracht verleent aan de gebeurtenis. Daarbij is Mars medeheerser van het vierde huis wat de beweging van de Aarde nog intensiever maakt.

Het stellium Zon-Mars-Mercuirius staat bovendien nog vierkant met de Ascendant, wat de energie aangeeft waarmee de gebeurtenis gepaard gaat. De Zon is daarbij zelf heer Ascedant, Mars medeheer 4 en heer 9, wat de beweging van de aarde weergeeft. Mercurius is heer 11 en 2 wat de ellende voor de bevolking en de financiële impact aanduidt die veroorzaakt wordt door de beweging van de aarde.

De Ascendant wordt getekend door de stand van de Zwarte Maan die opposiet staat met Saturnus in het waterteken Vissen. De Zwarte Maan zal chaotisch vernietigend uitwerken op de vaste structuren die door de stand van Saturnus in Vissen onstabiel worden en het begeven.

De Maan die zelf heer 12 is en de intense nood aan zorgen weergeeft, staat in het twaalfde huis en bovendien nog opposiet met Pluto in het zesde huis, die de eigenlijke heer 4 is, wat erop wijst dat de beweging van de aarde aan de basis ligt van de acute kwetsuren en de hoge nood aan verzorging.

Nog een sterkere oppositie is die tussen Venus in het tweede huis en Neptunus in het achtste huis. Daarbij is Neptunus zelf heer 8 en staat in het achtste huis opposiet met Venus die heer 10 is, aanduider van het lot van de gebeurtenis die verantwoordelijk is voor veel dodelijke slachtoffers en gekwetsten die een verzorging vereisen.

Hoopgevend is de driehoek tussen de Maan, Neptunus en Mercurius, heer 12, 8 en 2 wat wijst op de nood aan intense verzorging van de slachtoffers en de financiële steun die kan verwacht worden.

Daarbij komt er ook nog het driehoeksaspect tussen Venus, heer 10 en 3 met Uranus, heer 7 en Pluto, heer 4. Om het lot van de gebeurtenis te verzachten kan er een beroep worden gedaan op anderen die een helpende hand zullen bieden.

De horoscoop van het moment van de aardbeving geeft inderdaad een duidelijk beeld van de de toestand en van de noden van de bevolking en het land die daardoor ontstaan, maar ook van de massale hulp die kan verwacht worden.

Link naar de website van auteur Roger Walraedt:
https://astranalys.weebly.com

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Volle Maan in Kreeft • 27 december 2023 • Versterk de magie

Op woensdag 27 december 2023 om 01.33 uur staat de laatste Volle Maan van het jaar in haar eigen…

Lees meer
Astrologie

Stier, jouw jaarhoroscoop 2024-2025

Het sterrenbeeld Stier is jarig als de maanden april en mei hun intrede doen. Met de jaarhoroscoop…

Lees meer
Astrologie

Sporten in 2024 op basis van je horoscoop

Nu het nieuwe jaar goed en wel begonnen is, staan ook de goede voornemens weer op het programma.…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom