Home

Overige

Mijn account

Supplementen voor het reinigen van het lichaam: Werkt dat?

Voeding & Gezondheid
supplementen.nl
12/08/2021
Supplementen voor het reinigen van het lichaam: Werkt dat?

Het reinigen van het lichaam met supplementen neemt in rap tempo toe. Veel inwoners van België en Nederland proberen namelijk een gezonde levensstijl te volgen. Voor sommigen hoort detoxen daarbij; zij het met voeding, zij het met supplementen.

Maar werkt het reinigen van het lichaam met supplementen, of is dit geldverspilling? Er is online zoveel supplementen informatie te vinden, dat het voor sommigen lastig is om daar uitsluitsel over te kunnen krijgen. Voedingsdeskundige Ray Sabee geeft antwoord op die vraag.

Supplementen die het reinigen van het lichaam ondersteunen

Er zijn bepaalde supplementen die het reinigingsproces van het lichaam kunnen ondersteunen. Het reinigen van het lichaam is feitelijk gezien een breed begrip. Het bestaat namelijk uit verschillende onderdelen. Zo kun je met supplementen bepaalde organen en lichaamsdelen detoxen, maar ze kunnen er eveneens voor zorgen dat gifstoffen sneller afgevoerd worden.

Onderstaand wordt daar nader op ingegaan.

Detox supplementen voor het reinigen van de lever

Reinigenvandeleverchlorella

De lever reinigen met supplementen is één van de meest populaire vormen van detoxen in België en Nederland. Veel consumenten kiezen ervoor om hun lever een handje te helpen; bijvoorbeeld omdat ze een dieet volgen met veel vette producten of veel alcohol drinken.

In dat geval kunnen bepaalde supplementen het lichaam helpen. Denk daarbij aan voedingssupplementen met omega 3-vetzuren. Deze vetzuren zijn erg gezond voor het lichaam en dragen bij aan het reinigen van de lever.

Ook chlorella supplementen zijn een veelgebruikte manier om de lever te reinigen. Deze voedingssupplementen worden gemaakt met de zoetwater-alg ‘chlorella’, wat een positieve invloed kan hebben op het ontgiften van de lever.

Naast het ontgiften van de lever, zijn er ook voedingssupplementen beschikbaar die de darmen ondersteunen. Lees verder om daar meer over te weten te komen.

De darmen ontgiften met voedingssupplementen

Daarnaast focussen veel mensen zich op het ontgiften van hun darmen, wat bijvoorbeeld gedaan wordt met behulp van probiotica supplementen. Daarmee wordt de darmflora ondersteund en kunnen afvalstoffen eenvoudiger de darmen verlaten; zowel via de bloedbaan als via de ontlasting.

Het is raadzaam om te kiezen voor een probioticum met veel gezonde darmbacteriën. Zo zijn de bacteriestammen genaamd ‘bifidobacterium’ en ‘lactobacillus’ van belang. Door iedere dag het voedingspatroon aan te vullen met probiotica, kan het ontgiftingsproces van de darmen efficiënter verlopen.

Wegspoelen van gifstoffen uit het lichaam

Afsluitend zijn er supplementen die zich richten op het wegspoelen van de gifstoffen uit het lichaam. Bekende voedingssupplementen die dit proces kunnen ondersteunen, bevatten doorgaans de nutriënten magnesium, vitamine C en vitamine E.

Deze nutriënten resulteren in het bevorderen van het wegspoelen van gifstoffen uit het lichaam middels de urine. Daardoor zijn ze geliefd onder veel mensen die een detoxkuur volgen.

Detox supplementen gebruiken: Altijd veilig?

Het gebruik van detox supplementen om het lichaam te reinigen is niet altijd zonder risico. Het is belangrijk dat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van een supplement niet overschreden wordt. Dit kan een negatieve impact op de algehele gesteldheid hebben en juist gezondheidsklachten oproepen. Lees daarom altijd goed de bijsluiter of het etiket.

Tot slot zijn niet alle detox supplementen even veilig. Wanneer je ze in België of Nederland koopt, kun je ervan uitgaan dat ze aan hoge kwaliteitseisen voldoen. Maar sommigen kiezen ervoor om dit soort supplementen in het buitenland te bestellen, waar het toezicht op de veiligheid van deze detox supplementen minder strikt is. Dit wordt dus ontraden; kies er altijd voor om voedingssupplementen voor het reinigen van het lichaam te kopen bij een betrouwbare verkoper in jouw eigen land.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

Imbolc (2 februari): de zonnekracht neemt toe, de lente ontplooit zich stilaan

De dagen worden zichtbaar langer. Toch zijn ze nog koud, soms bedekt een laagje sneeuw de grond.…

Lees meer
Inspiratie

Stel dat je jezelf kan realiseren vanuit overvloed: wat als alles binnen handbereik komt te liggen?

Beste lezer, jij kiest om dit artikel over overvloed te lezen. Proficiat! Dit betekent dat je…

Lees meer
Astrologie

PREVIEW // Jouw Jaarhoroscoop 2021

Benieuwd naar jouw horoscoop voor het jaar 2021? Astrologe en internationaal bestsellerauteur Erna…

Lees meer
Bloom 7 - 2021

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2021, jaarhoroscoop 2021, ascendanthoroscoop 2021, je Chinese horoscoop 2021,...

  • onbeperkt gratis kaartleggen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom