Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Heb je last van incontinentie? Zo kun je weer vrij zijn!

Voeding & Gezondheid
Bloom
31/03/2023
Heb je last van incontinentie? Zo kun je weer vrij zijn!

Over de hele wereld hebben verschillende mannen en vrouwen last van incontinentie. Dit wordt natuurlijk als vervelend ervaren, want het zit veel zaken in de weg. Vaak willen mensen niet meer deelnemen aan sociale gelegenheden, omdat zij bang zijn voor ongewenst verlies van urine of ontlasting. Gelukkig kunnen wij je meer vertellen over manieren om hiermee om te gaan. Wil je meer weten? Lees dan snel verder!

Waar wordt incontinentie door veroorzaakt?

Incontinentie is een aandoening waarbij de persoon geen controle heeft over het plassen of ontlasten. Incontinentie kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, bijvoorbeeld door het verzwakken van de spieren die de blaas en de endeldarm ondersteunen, beschadiging van de zenuwen die deze spieren aansturen of een abnormale toename van de druk op de blaas of de endeldarm. Veel oudere mensen hebben last van incontinentie. Naarmate we ouder worden, verliest ons lichaam namelijk spiermassa en -kracht, wat kan zorgen voor een verminderde controle over de blaas en de endeldarm. Andere factoren die incontinentie kunnen veroorzaken zijn zwangerschap, bepaalde medicijnen en neurologische aandoeningen.

De oplossingen

Incontinentie is erg vervelend, en kan iemands leven enorm belemmeren. Gelukkig zijn er verschillende manieren om incontinentie te behandelen, en om het leven met incontinentie gemakkelijker te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende soorten medicijnen die iemand met incontinentie kunnen helpen. Medicijnen kunnen helpen met het ontspannen van de blaasspieren, terwijl andere medicijnen urineproductie kunnen verminderen. Verder kan chirurgie ook een oplossing zijn om incontinentie te verhelpen. Om het leven met incontinentie te vergemakkelijken, zijn er ook verschillende soorten oefeningen die gericht zijn op de bekkenbodem. Zo zijn er bijvoorbeeld kegel-oefeningen die de spieren rondom de blaas en het bekken kunnen versterken en kunnen helpen om incontinentie te verhelpen of zelfs te voorkomen. Andere, snellere hulpmiddelen kan je kopen bij de apotheek of bij de drogisterij. Zo heb je bijvoorbeeld incontinentieverbanden voor man en vrouw van Tena. Dit hulpmiddel kan lekkage voorkomen en kan de kwaliteit van het leven met incontinentie verbeteren.

Incontinentie is iets waar we helaas iets vaker mee te maken krijgen wanneer we wat ouder worden en waar men ook erg veel last van kan hebben.
Gelukkig zijn er verschillende oplossingen die iemand van continentie af kan helpen, of die het leven met deze aandoening gemakkelijker kan maken. Met medicijnen of verschillende oefeningen kan je de gevolgen van incontinentie goed beperken. Verder kun je met incontinentieverbanden, zoals die van Tena lady, de kwaliteit van het leven verbeteren.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom