Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

5 problemen waarbij Bachbloesemtherapie je kan helpen

Voeding & Gezondheid
Tom Vermeersch
07/02/2020
5 problemen waarbij Bachbloesemtherapie je kan helpen

Bachbloesemtherapie is een krachtige alternatieve geneeswijze die steeds vaker wordt ingezet. Deze vorm van therapie is namelijk uiterst veelzijdig en kan ingezet worden voor diverse problemen. Benieuwd of Bachbloesems ook van nut kunnen zijn voor jou? Hieronder kun je lezen bij welke problemen je baat kunt hebben van deze behandeling.

De gedachte achter Bachbloesemtherapie

Dat alternatieve geneeswijzen in bepaalde gevallen heel heilzaam en krachtig kunnen zijn, bewijst Bachbloesemtherapie. Deze vorm van therapie werd door Dr. Edward Bach ontdekt in de jaren ’30 van de vorige eeuw. De gedachte hierachter is dat een ziekte niet per se door het lichaam veroorzaakt wordt, maar door het hebben van te veel negatieve emoties. Deze hebben vervolgens hun weerslag op jouw lichaam, waardoor je ziek wordt.

We ervaren allemaal wel eens negatieve emoties. Soms zijn we boos of verdrietig, andere keren hebben we last van angsten en onzekerheden. Het is heel normaal deze emoties te voelen, maar wanneer je te lang negatieve gevoelens ervaart kan dit zijn weerslag hebben op je gezondheid. Je wordt ziek. Bachbloesems helpen je met deze emoties om te gaan en zo de bron van de ziekte aan te pakken.

Welke Bachbloesems bestaan er?

”Negatieve emoties die verdwijnen als sneeuw voor de zon: dat is de kracht van de natuur.”

Naast gerenommeerd dokter was Edward Bach tevens een groot liefhebber van planten en bloemen. Hij voelde zich enorm verbonden met de Engelse natuur. Misschien heb je het ook wel eens ervaren toen je in een natuurrijke omgeving wandelde: je voelde je meer tot rust en één met de wereld. Negatieve emoties verdwijnen als sneeuw voor de zon. Dat is de kracht van bloemen en de kracht van de natuur.

Bloemen kunnen dus een helende werking hebben. In totaal zijn er 38 Bachbloesems die jou bij kunnen staan bij diverse problemen. Deze 38 bloesems beschikken allen over unieke eigenschappen die jou op hun eigen manier kunnen helpen. Om te weten welke Bachbloesem het beste werkt voor jou, is het raadzaam om eens na te denken over welke negatieve gevoelens jou het meeste dwarszitten.

Hoe werkt Bachbloesemtherapie?

Bachbloesem therapie natuurlijke geneeskunde oil Bloom web

Nadat het duidelijk is welke negatieve emoties jou het meeste last bezorgen, kun je van start gaan met de Bachbloesemtherapie. Edward Bach zei altijd: behandel niet de ziekte, maar behandel de mens. Onderken jouw eigen negatieve emoties, ga met ze aan de slag en herstel de harmonie binnen je lichaam.

Er is meer tussen hemel en aarde, daarom helpt het niet altijd wanneer bij ziekte louter de fysieke aspecten worden aangepakt. De Bachbloesems bevatten een zuiverende energie en dat word je meteen gewaar.

Bij welke problemen kunnen Bachbloesems je helpen?

De bloesems zijn er in allerlei soorten en maten, 38 in totaal. Je kunt je dus wel voorstellen dat er een hoop problemen zijn waarbij deze bloesems je kunnen helpen. Hieronder worden een aantal van de belangrijkste problemen voor je op een rijtje gezet.

Diverse angsten

We kampen allemaal wel eens met angsten. Helaas kan het gebeuren dat je dit voor een langere periode ervaart. Op een gegeven moment dicteren ze het je leven. Dit zal uiteindelijk leiden tot fysieke ongemakkelijkheden. Als je jouw zorgen wil overwinnen en zonder continue in angst te leven, kan Bachbloesemtherapie je zeker helpen.

Sociale onzekerheden

Niet iedereen vindt het even gemakkelijk om contact te leggen met anderen. De één voelt zich zenuwachtig in de nabijheid van anderen, de ander weet niet altijd wat hij of zij moet zeggen. Helaas kan dit leiden tot sociale isolatie. Mensen die in een sociaal isolement geraakt zijn, hebben een grotere kans op een slechte gezondheid. Daarom is het van belang het probleem tijdig aan te pakken. Ook bij deze problemen kunnen de bloesems je weer uit het slop halen.

(lees verder onder de afbeelding)

Bachbloesem therapie natuurlijke geneeskunde bloemen Bloom web

Drukte in het hoofd

We leven allen een druk bestaan. Naast ons werk hebben we onze sociale omgeving waarmee we dagelijks rekening moeten houden. De opkomst van de smartphone heeft er daarnaast nog meer voor gezorgd dat we het druk hebben in ons hoofd, want die mailtjes en berichtjes blijven maar binnenstromen. Dit kan ons te veel worden, wat een fysieke weerslag heeft. Gelukkig zijn er meerdere Bachbloesems die je hierbij kunnen helpen.

Te veel zorgen om anderen

In onze directe omgeving heeft ieder van ons een hoop mensen om wie we veel geven. Echter kan het zijn dat jij je te veel zorgen maken om de ander. Je piekert dagelijks en cijfert jezelf steeds weg om anderen ten dienste te staan. Ook wanneer je deze emoties te lang ondervindt, kun je problemen krijgen met je gezondheid. Bachbloesemtherapie helpt je hierbij.

Leef in het nu

Carpe diem, pluk de dag. Het is makkelijker gezegd dan gedaan. In ons dagelijks leven zijn we vaak bezig met het volgende uur, de volgende dag of die ene afspraak volgende week. Nooit leven we in het nu. Bachbloesems helpen je te genieten van het moment zelf en minder zorgen te maken over wat er nog zou kunnen gebeuren.

>> Ontdek ons aanbod Bachbloemen Mixen, die elk een specifieke klacht behandelen. Je vindt ze hier in onze webshop. <<

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Ontdek jouw talenten! Ontmoet talentenconsulent Tidenka Goedhart

Hoe komt het dat we ons in sommige situaties zo goed voelen en in andere helemaal verloren lopen?…

Lees meer
Lifestyle

Op zoek naar het perfecte cadeau voor elk dierenriemteken

Word je telkens opnieuw door stress overmand wanneer je een geschikt cadeau moet kopen voor je…

Lees meer
Astrologie

Happy Spring Equinox

Met de lente-equinox, ook wel de maart-equinox genoemd, die plaatsvindt op woensdag 20 maart 2024…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom