26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Reality Shifting: reis naar je droomrealiteit

Spiritualiteit
Ada Dierick
01/03/2023
Reality Shifting: reis naar je droomrealiteit

Reality shifting is de afgelopen jaren een begrip en ontzettend populair geworden. Wellicht klinkt reality shifting ook jou niet onbekend in de oren. Shiften is het verplaatsen van je bewustzijn naar een andere werkelijkheid. Je geest raakt in een soort van trancetoestand waardoor je in de mogelijkheid bent om je bewustzijn zelf te sturen. Je kan je verplaatsen naar een zelfgekozen realiteit of zelfs naar een andere dimensie. Niets is te gek!

Vooral bij jongeren wekt reality shifting of fantasiereizen enorm de aandacht. Millennials komen op de jongeren-app TikTok met reality shifting in aanraking en raken erdoor gebiologeerd. Ongetwijfeld dat corona en de lockdowns hier ook voor iets tussen zitten: het idee om naar een andere werkelijkheid te kunnen reizen, welke jongere gaat deze uitdaging nu niet aan?

Maar wat gebeurt er nu eigenlijk wanneer je shift? Toegegeven, het klinkt allemaal misschien nogal vaag, maar tijdens shiften verplaats je jezelf van je huidige realiteit naar je gewenste realiteit. Waar je naartoe reist, is geheel jouw eigen keuze en de mogelijkheden zijn dus eindeloos. Waar je ook naartoe wil gaan, daar kan je ook werkelijk naartoe gaan. De populairste getuigenissen zijn die van Harry Potter-fans die erin slaagden om naar de realiteit van hun favoriete filmpersonages te reizen.

Echt of niet?

Sommige stemmen beweren dat shiften eigenlijk niets anders is dan het ervaren van een lucide droom, anderen zijn ervan overtuigd dat het toch werkelijk om een andere dimensie gaat waar je naartoe reist, omdat je je in de fase bevindt tussen wakker zijn en slapen. Enkelen waarschuwen dat shiften best gevaarlijk kan zijn, vooral als het als copingmechanisme dient om aan de werkelijkheid te ontsnappen.

Hoe je nu precies shift, blijkt een ware kunst te zijn die je zoals met alles onder de knie moet leren krijgen. Er zijn verschillende methoden voorhanden die je kan volgen om te leren shiften, maar bepaalde shifters deden het al uit zichzelf zonder een welbepaalde techniek te volgen.

Zelf naar een andere realiteit reizen? Volg deze stappen:

  1. Eerst en vooral is een belangrijk uitgangspunt: waar wil je naartoe reizen? Denk goed na over wat jouw droomrealiteit is. Dit kan een fantasiewereld zijn met draken en feeën, of dit kan een meer ‘realistische’ werkelijkheid zijn waarin het leven een andere wending aanneemt of waarin jij iemand anders bent. Maak je keuze en ga verder naar de volgende stap.

  2. Maak een script of een visualisatie waarin je optekent wat er precies in je droomrealiteit gebeurt. Hoe ziet de setting eruit? Met wie ga je om? Hoe zie jij eruit? Hoe communiceer je? Enzovoort. Maar vergeet niet: je onderbewuste weet wat jouw ware wensen zijn. Het kan dus zijn dat wanneer je shift je van je script afwijkt.

  3. Om extra ontspannen aan je reality shift te beginnen, is het aangewezen om eerst even een meditatiemoment in te lassen. Ga voor een meditatie van minstens 10 minuten, zodat je je hoofd leeg kan maken en je lichaam volledige ontspanning ervaart.

  4. Leg je in zeesterhouding (armen en benen lichtjes gespreid) en sluit je ogen. Ontspan je en speel in op je 5 zintuigen. Visualiseer hoe je je voelt, welke kleuren je ziet, welke geuren je ruikt, wat je smaakt, welke geluiden je hoort,...

  5. Lukt het je na een tijdje te shiften? Fantastisch! Val je echter gewoon in slaap of raken je gedachten steeds afgeleid? Blijf er dan zeker in geloven en oefen verder.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Maanstanden 2024: een handig overzicht

Ook in 2024 zijn we elke maand onderhevig aan een Nieuwe Maan en een Volle Maan. Een belangrijk…

Lees meer
Spiritualiteit

Wicca & de Maan

"Eens per maand, en liefst wanneer de Maan vol is, zullen jullie bijeenkomen op een geheime plaats…

Lees meer
Inspiratie

Maak eens een soundtrack van je leven: de helende kracht van muziek

Muziek is overal: de liedjes waar je uit volle borst bij meezingt tijdens een autorit, de…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom