Home

Overige

Mijn account

Spirituele Expo Mol
Zondag 2 oktober 2022
Koop hier je tickets!

Wicca Jaarfeest Ostara (21 maart) – Het zonlicht wint aan kracht

Wicca Jaarfeest Ostara (21 maart) – Het zonlicht wint aan kracht

De periode van een equinox is aangebroken. Je voelt de frisheid van de lente in de lucht hangen, maar het ultieme voorjaarsseizoen is toch nog niet helemaal doorgebroken. De energie is al duidelijk merkbaar. Het lentefeest houdt immers de belofte in dat groei opnieuw in aantocht is. En dat eert menig wicca op het jaarfeest Ostara. Vier jij met ons mee?

De levenskracht die na de winter op gang is gekomen, wordt nu gevierd. Ostara luidt voor een wicca een periode van hoop, vernieuwing en bloei in van dat wat er voordien al gekiemd is. De belofte van groei in de natuur, geeft ook aan jezelf de belofte van vruchtbaarheid om te groeien. Van het oude neem je afscheid, het nieuwe verwelkom je. En dat hoeft geen spectaculaire vorm aan te nemen, hoor. Denk maar aan de foto’s van lentekapsels die in magazines verschijnen. Of aan die nieuwe frisse start die je nodig had om met die ene speciale hobby te beginnen.

Ostara lente equinox jaarfeest wicca heks pasen Bloom web

De lekkere chocolade paaseitjes die ondertussen al in de winkelrekken liggen, zijn een symbool van nieuw leven: het ei. In vroegere tijden werden kippeneieren rond de akkers begraven om de vruchtbaarheid van het land te bevorderen. In onze moderne tijden vind je dit terug in het verstoppen en zoeken van de chocolade varianten.

Het jaarfeest Ostara is tevens een tijd van balans. Een balans in de betekenis van dat wat niet meer nodig is, weg te doen. Verwijder die overbodige ballast! Plannen die in het verleden werden gemaakt, maar geen aandacht kregen, kunnen overboord gegooid worden. Andere projecten kunnen nu een extra boost krijgen door ze te versterken en hun groei te stimuleren. Zo heb je misschien het idee opgevat om je zaak nieuw leven in te blazen. Dan kan je nu bepaalde stappen eens extra bekijken en uitwerken om er later echt mee van start te gaan.

Wat kan je doen om deze wicca sabbat zelf te vieren?

  1. Uitblazen van rauwe eieren en de schaal schilderen in lentekleuren.

  2. Schrijf op de schaal van een hardgekookt eitje de naam van je voornemen. Mediteer over dit plan. Wat betekent dit voor je? Hoe wil je jouw ding laten groeien en bloeien? Wat wil je ermee bereiken? Het eitje kan je na je meditatie opeten, de schalen kan je in de grond stoppen of met het groenafval meegeven.

  3. In familieverband: op hardgekookte eieren schrijft iedereen een woord dat ze voor iemand wensen. Stop dan de eieren onder een doek in een mand. Trek dan ieder om beurt een eitje en lees de wens voor.

  4. Maak van dik karton zelf je eitjes. Hier kan je ook je plan opschrijven of aan vrolijke lintjes ophangen om vb. je paastak mee te decoreren.

  5. Maak een wandeling door een veld of park. Pluk enkele bloemetjes (bedank de bloem voordat je ze plukt voor haar opoffering). Kijk thuis op het wereldwijde web na wat de betekenis hiervan is. Dit kan je ook doen met bloemen die je bij de bloemist koopt. De wandeling die je maakt, ook al loop je te voet naar de bloemist, is al een viering voor de natuur op zich.

Alle wicca accessoires voor moderne heksen vind je in onze webshop!

1 / Glazen bol 150 mm - €75,00
2 / Wicca Orakelkaarten - €17,50
3 / Sensual Wicca Tarot - €21,95
4 / Wicca Handboek - €19,50

Meer lezen?

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

De essentie van loslaten

Het oude overboord gooien en het nieuwe omarmen? Dan is deze mini-cursus alvast een goede start!

Lees meer
Dossier 2022

Retrograde planeten 2022

Een overzicht van de retrogradeplaneten voor 2022 vind je bij Bloom. Als bevlogen Bloom-lezer…

Lees meer
Astrologie

Nieuwe Maan in Ram • 1 april 2022

De Nieuwe Maan zet op vrijdag 1 april de maancyclus in het sterrenbeeld Ram in. Deze cyclus is…

Lees meer
Bloom 7 - 2022

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2022, jaarhoroscoop 2022, ascendanthoroscoop 2022, je Chinese horoscoop 2022,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom