Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Als moderne heks met de elementen werken

Als moderne heks met de elementen werken

Als moderne heks of beoefenaar van Wicca heb je de mogelijkheid om de elementen - lucht, vuur, water en aarde - op een eigentijdse en betekenisvolle manier in je leven te integreren. Deze elementen vertegenwoordigen niet alleen de natuurlijke wereld om ons heen, maar ook de essentiële aspecten van onszelf. Stel je voor dat je de rustgevende bries van de lucht voelt terwijl je je gedachten kalmeert en je geest helder maakt. Denk aan de transformerende kracht van vuur, die je helpt om woede en negatieve emoties om te zetten in positieve energie en creativiteit. Beeld je de stromende wateren in, die je helpen emoties te reinigen en je intuïtie te versterken. En vergeet niet de solide en stabiele aarde, die je ondersteunt en balans brengt in je spirituele reis.

Of je nu de elementen verkent tijdens meditaties, rituelen of gewoon in je dagelijks leven, je kunt ze gebruiken als krachtige hulpmiddelen om jezelf te versterken, inzicht te krijgen en je verbonden te voelen met de natuurlijke wereld en je eigen innerlijke kracht. Dus laat je intuïtie de leidraad zijn terwijl je jezelf openstelt voor de magie van de elementen en de moderne heks of Wicca in jou ontdekt. Laat de avontuurlijke reis beginnen!

”Fire is the sun, water is the rain, and earth is home.”
De kracht van lucht

Lucht wordt geassocieerd met het oosten en heeft op mentaal vlak een verbinding met denken en het geschreven woord. Door te ademen zuiveren we onze longen. De ademhaling zelf kan worden gebruikt om kalmte en rust te brengen. Stel je voor dat je hebt ontdekt dat je gedachten je allerlei wilde dingen influisteren en je de ergste scenario's laat bedenken na het horen van een klein, onschuldig bericht. Voor je het weet, blaas je de situatie op tot iets groots en onoverkomelijks. Door te oefenen met je ademhaling kun je je denken kalmeren en de dingen op een minder ernstige manier benaderen. Bovendien kun je jouw zorgen fluisterend aan de lucht meegeven. Lucht helpt je je denken te beschermen en grenzen te stellen aan ongewenste gedachten.

De kracht van vuur

Het element vuur, geassocieerd met het zuiden, wordt vaak in verband gebracht met passie. Het destructieve aspect van vuur is woede. Maar woede kan ook worden omgezet naar een constructieve situatie. Je kunt je woede transformeren in iets positiefs Stel je voor dat je tijdens een trancereis ontdekt dat je boos bent over iets wat je in het verleden is aangedaan. Het doet pijn en nu begrijp je waar je bitterheid vandaan komt. Je voelt je benadeeld en het weerhoudt je ervan dingen te ondernemen.

Het volgende ritueel kun je alleen of in een groep uitvoeren om afstand te nemen van deze woede:

 • Schrijf op welk onrecht je is aangedaan en beschrijf dit in één woord.
 • Ga naar buiten en zoek een stuk hout of een afgevallen takje.
 • Creëer buiten een cirkel en maak een vuur.
 • Dans of loop enkele minuten rond in de cirkel om energie op te wekken.
 • Roep nu (één voor één) je woord en gooi de tak in het vuur. Visualiseer hoe het vuur je woede transformeert in creatieve energie.
 • Reflecteer even en sluit dan de cirkel af.
 • Doof het vuur.

Je kunt deze oefening ook uitvoeren door het woord op een stuk papier te schrijven en dit vervolgens door de vlam van een kaars te laten transformeren tot as. Vuur leert je jezelf af te schermen en te transformeren

”Earth provides enough to satisfy every man's needs, but not every man's greed. - Mahatma Gandhi”
De kracht van water

Het westen is de toegewezen plaats voor het element water. Het wordt geassocieerd met emoties, trance, paranormale en intuïtieve gaven. Velen van ons ervaren ontspanning wanneer we aan zee zijn of in de buurt van een kalme rivier of waterplas verblijven. Zelfs een ligbad kan voor de nodige ontspanning zorgen. Water kan echter ook worden gebruikt voor waarzeggerij. Een donkere kom gevuld met water is een van de vele manieren waarop je beelden kunt laten verschijnen.

Met behulp van een trancereis kun je in contact komen met waternimfen. Door gerichte vragen kunnen ze je helpen je eigen onbewuste angsten te leren kennen en je vragen om deze angsten onder ogen te zien. Wees gewaarschuwd: dit kan zeer confronterend zijn. Vergeet niet om je gidsen te bedanken voordat je de trance beëindigt.

Wil je liever een blik werpen op je toekomst? Plaats een kom water buiten tijdens de Volle Maan en laat deze een nacht opladen. Neem dan de kom en ga naar een rustige ruimte. Adem enkele keren diep in en uit en staar naar het water. Neem de beelden in je op die naar boven komen. Als je een glazen kom gebruikt, druppel dan wat donkere inkt in het water en zie hoe dit vormen creëert.

Water leert je zowel lichamelijk als spiritueel te reinigen.

De kracht van aarde

Aarde is het element dat zich in het noorden bevindt. Het is het element waar we letterlijk op staan. Het biedt houvast, steun en balans. Het voorziet mens, dier en plant van voedsel. Aarde is wat een kiemkrachtig zaadje nodig heeft om te groeien. Een trance-meditatie die je naar een bos brengt, kan inzicht geven in de hulpmiddelen die je nodig hebt om spiritueel te groeien. Aarde is ook een element dat vernietigt.

Hier is een ritueel dat je alleen of in een groep kunt doen:

 • Stel je voor dat je zorgen hebt waarvan je weet dat ze onnodig zijn. Schrijf ze op een stukje papier.
 • Creëer je cirkel op jouw eigen manier. Richt je naar het noorden en spreek je zorgen hardop uit. Na het ritueel begraaf je het papiertje in de grond, zodat de aarde je zorgen kan absorberen.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Gelukkig Leven

Auteur Karen Geens selecteert drie fragmenten uit haar eerste boek 'Lief voor mezelf'

Midden in de nacht. Ik kan niet slapen, niet meer, dus staar ik wat voor me uit en loop een beetje…

Lees meer
Inspiratie

Avontuur in de Dolomieten: Ontdek de Magie van Alta Via 1

De Dolomieten, een adembenemend bergmassief in Noord-Italië, zijn al lang een trekpleister voor…

Lees meer
Liefde & Relatie

Draadloos verbinden: over verbindende communicatie in digitale tijden

Hoe kunnen we, ook digitaal, verbindend communiceren? Dit artikel stelt voorgaande vraag centraal.…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

 • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom