Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Het kwaad uit de wereld helpen? Heel je trauma’s en verhoog je vibratie.

Het kwaad de wereld uithelpen? Heel je trauma’s en verhoog je vibratie

Verlos ons van het kwade. Elke dag maken mensen of organisaties keuzes die andere wezens rechtstreeks of onrechtstreeks schaden. Op het wereldtoneel zien we heel wat onrechtvaardigheid en zelfs kwaadaardigheid. Denk maar aan oorlogen uit machtswellust, genocides, uitbuiting van de natuur, uitgebreide schandaalkronieken van grote industrieën, manipulatie en censuur. Genoeg redenen om de hoop voor de mensheid te laten varen. Toch kan iedereen die wil een verschil maken…beginnend bij zichzelf.

Wat is het Kwaad?

Om te begrijpen wat ‘het kwaad’ is, kijken we naar zijn tegenpool. Eenheidsbewustzijn. In wezen is dat een diep weten dat we allemaal van dezelfde goddelijke bron afstammen, dat we ‘één’ zijn. Kan je je niets voorstellen bij eenheidsbewustzijn, noem het dan vergevorderde empathie voor andere levende wezens, inclusief de aarde zelf. Hoe minder dit inlevingsvermogen er is, hoe dichter je komt bij wat wij ‘het kwaad’ noemen. Kwaad is dan extreem gericht zijn op het zelf en kan geen steun/liefde voelen van een groter geheel of laat staan van het universum. Hoe extremer dat gevoel van afgescheidenheid van de bron, liefde, Spirit, of hoe je het ook wil noemen, hoe leger iemand is vanbinnen waardoor de moraliteit naar een dieptepunt daalt.

Baseren we onze keuzes op liefde en vertrouwen, dan bewegen we in de richting van eenheidsbewustzijn, groei, waarheid, evolutie en dankbaarheid. Zijn onze reacties gebaseerd op angst en tekort, dan zijn we onze grenzen aan het afbakenen en dan handelen we vanuit het oogpunt van afgescheidenheid (ik tegen de wereld). Dit geloof impliceert dat we moeten opgewassen zijn tegen de buitenwereld om te overleven.

3D: speelveld van het ‘kwaad’

”3D is een geweldige leerschool voor onze zielen, maar hier vergeten we makkelijk dat we ook hogere zielsdelen en een zielsmissie hebben.”

Ik kan me alleszins talrijke momenten voor de geest halen waarop ik vanuit afgescheidenheid en angst reageerde en even niet in mijn naar rozen geurende eenheidsbewustzijnbubbel zat. In my defense: die overlevingsrespons is een beetje eigen aan de derde dimensie waar we ons als collectief bewustzijn al een hele poos in bevinden. In deze dimensie stolt energie tot een materiële, tastbare wereld van vormen, structuren en wetmatigheden. We ervaren 3D enkel via onze 5 zintuigen en zitten hier bovendien gevangen in de illusie van tijd en ruimte. Niets mis met 3D en bovendien een geweldige leerschool voor onze zielen, maar hier vergeten we makkelijk dat we ook hogere zielsdelen en een zielsmissie hebben.

Puur 3D bewustzijn blijft hangen in overlevings- en voortplantingsinstincten. We worden gegijzeld door onbewuste processen van ons lichaam en onze psyche (totdat we ons hier bewust van worden). Die staat van overleven is een voedingsbodem voor stress en trauma en slachtoffer- en/of daderschap. Hierdoor wordt het moeilijker om echt in verbinding te gaan met de ander. Alle oorlogen en andere wandaden tegen de mensheid komen ook voort uit die energie van strijd en overleven. Het kwaad, dat dus eigenlijk de ontkenning is van een diepere verbinding met de ander, heeft het feestje van zijn leven in de derde dimensie.

Van overleven naar verbinden

Gelukkig vindt er op dit moment een sneeuwbaleffect van bewustwording plaats op aarde. Meer en meer mensen durven eerlijk naar zichzelf te kijken waardoor ze oude conditioneringen kunnen tackelen en dichter komen bij hun eigen zielsessentie. Door trauma en pijn te helen verliest het verleden zijn kracht op je dagelijks functioneren en kan je meer en meer landen in het eeuwige ‘NU’. Hierdoor ontspant je sympathisch zenuwstelsel, waardoor er meer keuzevrijheid ontstaat. Dan zie je de ander niet langer door de bril van je eigen leed, maar zie je hem voor wie hij is. Hoe meer traumaballast van je schouders afvalt, hoe hoger je vibratie wordt. Dan voel je ook je eigen hogere zielsdelen beter.

Wat je aandacht geeft, groeit

Het gevoel een slachtoffer te zijn, trekt automatisch ervaringen aan die dit gevoel gaan bevestigen. Kwaad zijn op het ‘systeem’ heeft zijn functie en aan de kaak stellen van wantoestanden en onrechtvaardigheid is nodig, maar blijven hangen in boosheid of zondebokken zoeken voor alles wat misgaat in je leven? Dat creëert gewoon nog meer gevoelens van afgescheidenheid, frustratie en onmacht.

Waar kies je voor als je niet langer enkel aan het overleven bent? Die keuzevrijheid is eigen aan 4D, 5D en hoger. Iedereen wordt geboren met een bepaalde zielsessentie die een rol speelt in het groter geheel. In het vierdimensionaal bewustzijn dat we collectief meer en meer aan het verankeren zijn op aarde voelt deze zielsessentie helderder en wordt hij gespiegeld in dromen, synchroniciteiten en tekens… Hoe meer mensen hun zielsessentie gaan leven en datgene doen wat hen diep vervult, hoe meer onze collectieve bewustzijnsfrequentie uitstijgt boven het 3D bewustzijn. Mensen die hun passie aan het leven zijn, dát zijn de bouwers van de nieuwe tijd. Het zijn de lichtwerkers, de permacultuurboeren, de hervormers, de bewuste pedagogen, de kunstenaars, de integere politici en journalisten, de uitvinders van ‘groene’ technologieën en zo veel meer.

Zo ontstaan er nieuwe, gezondere systemen die de focus leggen op ‘samen’. Die systemen resoneren niet langer met de piramidale matrix van macht en controle. Dat schoentje past niet meer. We hoeven niet meer te overleven, maar mogen floreren.

Energy flows where attention goes.

Michael Beckwith

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom