Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Feiten & fabels over engelen: true or false?

Spiritualiteit
Isabelle Duchêne
18/04/2021
Feiten & fabels over engelen: true or false?

In talrijke geschriften van alle godsdiensten komen engelen voor. Hemelgeesten die de mensheid leiden en begeleiden tijdens goede en kwade dagen. Energieën die troost, hoop, hulp, kracht en bescherming bieden, afkomstig uit een onuitputtelijke bron van onvoorwaardelijke liefde. Bestaan ze werkelijk? En zo ja, hoe zien ze er dan uit? De wildste verhalen doen de ronde, daarom trekt medium Isabelle Duchene voor Bloom op onderzoek uit.

Quiztime: hoe is het met jouw kennis over engelen gesteld?

Engelen zijn wezens met lange kleren, die harp spelen of aan boogschieten doen.

FABEL. Dit is een romantische benadering vanuit de kunstwereld. We stellen ons een soort cupido voor, maar de realiteit is toch een beetje anders.

Engelen zijn hemelgeesten die nooit een fysiek leven hadden, met uitzondering van de aartsengelen Mary en Metatron.

FEIT. De meeste engelen zijn een energetische overlevering in zielvorm. Enkel Jezus en Maria hebben naast hun leven als engel een fysieke belichaming gekend. Maria was een joodse vrouw die ca. tweeduizend jaar geleden in Judea leefde als moeder van Jezus, maar die nu als aartsengel Mary werkzaam is, samen met Raphaël. Zij wordt ook wel de koningin der engelen genoemd. Volgens bepaalde joodse en hindoegeschriften heeft Jezus al verschillende fysieke levens gehad, oa. als Joseph, een man die de dromen van de farao’s duidde. Maar ca. tienduizend jaar v.Chr. zou hij ook een engelenleven geleid hebben.

Engelen kunnen en mogen enkel ingrijpen met in achtneming van de wet van karma en de vrije wil.

FEIT. Van alle kosmische wetten is onze vrije wil één van de belangrijkste. De aarde is een grote leerschool en mensen leren nu eenmaal door de ervaringen die ze opdoen. Engelen zullen nooit interveniëren wanneer dit indruist tegen het karma van jouw leerproces, ook al betreft het een lastige situatie waarbij je je afvraagt waarom je beschermengel niet heeft ingegrepen. De wet van oorzaak en gevolg mag nooit verbroken worden, zelfs niet door engelen. Soms lijkt het niet logisch en dan vragen we ons al eens af waarom God op een gegeven moment niet heeft ingegrepen.

Engelen zijn blonde, knappe, gespierde mannen met blauwe ogen, die dikwijls meer dan drie meter groot zijn.

FABEL. Mensen zien wat ze willen zien, maar dit is een stereotiep beeld dat niet klopt. Het komt uit onze eigen verbeelding, maar vooral uit de kunst en later ook is dat het beeld dat door de media werd en wordt geschetst.

Wat is het verschil tussen geesten, spoken, engelen en gidsen?

Ons universum zit vol leven, en lang niet alle leven kent de vorm van een fysiek lichaam. De mens, die op aarde leeft, is eigenlijk best uitzonderlijk. De aarde is de enige planeet in ons zonnestelsel waar leven voorkomt in de vorm zoals wij die kennen (voor zover we dat tot op heden weten uiteraard). Energetisch leven is echter overal aanwezig. Mensen, en zeker wetenschappers, zijn geneigd om op alles een naam te plakken en vele benamingen komen voort uit religie, antropologie of uit legenden die mondeling zijn overgeleverd. En onbekend is onbemind. Wanneer een energetisch wezen zich laat zien en het niet meteen door de mens herkend wordt, dan wordt het als snel als bedreigend ervaren. We veroordelen volgens ons duaal waardesysteem van goed en kwaad, waarbij onze eigen angsten een grote rol spelen. Het zijn namelijk die laatste die onze veroordeling voeden. Toch bestaan er in de astrale sfeer heel wat 'goede' wezens. Een bloemlezing.

Engelen feiten mythes quiz vleugels Bloom web

Geesten zijn intelligenties zonder fysiek lichaam, die op aarde of in een andere dimensie leven. Als je tijdens je slaap uit je lichaam treedt, ben je op dat moment ook een geest. Mensen die uittreden hoeven niet per se fysiek overleden te zijn. Geesten zijn echte mensen en zij zijn aanspreekbaar, hoorbaar en kunnen dus communiceren.

Spoken zijn herinneringen aan een gebeurtenis, een persoon of plaats uit het verleden. Een dia, een plaatje zeg maar. Het is een herinnering van vroeger, maar je kan er niet mee in interactie treden. Als er op een plaats een ongeval is gebeurd, en gevoelige mensen zien op die plaats in een flits een wrak van een auto, dan is dat een spookbeeld van die gebeurtenis.

Gidsen zijn helpers uit de astrale wereld. Dit kunnen overleden familieleden zijn, maar ook mensen die je kent uit vroegere levens, ook al herinner je je ze niet, waaronder buitenaardse intelligenties, natuurenergiewezens (engelen, kabouters, elfen…) of hogere zielen zoals opgestegen meesters (ook wel heiligen genoemd).

En wat met engelen, de hoofdrolspelers in dit verhaal? Engelen zijn hemelgeesten die vanuit het universum (vanuit de oerbron – God) naar ons gestuurd worden als een uiting van pure, onvoorwaardelijke liefde en energie om over het hoogste goed van de mens te waken, te genezen en te begeleiden. Het zijn energetische lichtwezens die alle vormen kunnen aannemen al naargelang wat er precies nodig is. Ze zijn alomtegenwoordig. Hun energievorm omhelst de hele aarde en ze zijn, mits de juiste intentie en vraag, altijd en overal inzetbaar.

Engelen aan de lijn

Je beschermengel is je hogere bewustzijn dat in contact staat met je innerlijke ‘ik’. Het is de energie die een halve meter boven je hoofd voelbaar is tijdens meditaties. Dit deel van jezelf is alwetend en zit vol liefde. Je kunt ermee in contact komen door te mediteren en je in te beelden dat je in een bol van wit licht zit en je aandacht en energie een halve meter boven je hoofd focust. Je energieveld wordt groter en je kan een aanwezigheid voelen. De moleculen rondom jou veranderen en je ervaart vrede en rust. Oefening is hier wel een must. Engelen bestaan echt, je hebt enkel wat discipline en tijd nodig om met hen te leren communiceren via je hogere bewustzijn. Je krijgt antwoord in weten, gevoel, tinteling of sommige mensen zien beelden of horen een innerlijke stem. Dat is bij iedereen anders. Gebeurt er in het begin niets, panikeer dan niet, je moet eerst een poosje mediteren en de stilte leren waarderen.

Engelen feiten mythes quiz aartsengel Bloom web

Hulpgebed bij contactlegging met engelen

"In de naam van mijn machtige ‘IK’ vraag ik mijn hogere zelf en mijn beschermengel om hulp. Ik weet dat je een deel van mij bent en dat je samen met mijn gidsen er voor mij bent. Ik spreek het verlangen uit om een betere relatie met jou te hebben. Geef mij je naam of geef mij een teken hoe ik jou kan herkennen. Help mij vandaag met (*spreek hier je intentie uit*). Ik dank je voor je hulp, wetende dat dit gebeurt in overeenstemming met de wetten van karma en goddelijke wil. Zo is het. Amen."

Het kan zijn dat je een koude ervaart of dat je een soort aanraking voelt alsof er spinnenwebben in je gezicht hangen. Of misschien vind je hier en daar veren en pluimpjes. Toeval bestaat niet. De engelen wachten op jou. En jij, waar wacht jij op?

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

25 januari 2024 • Volle Maan in Leeuw • Tijd voor actie en verandering

Op 25 januari 2024 om 18.54 uur staat de Volle Maan in Leeuw. Tegenover deze vurige Volle Maan…

Lees meer
Inspiratie

Theeblaadjes lezen: je toekomst in een kopje thee

Benieuwd naar de toekomst? Wil je weten welke gebeurtenissen er nog voor jou in het verschiet…

Lees meer
Spiritualiteit

Wat is heilig vuur, en welke houtsoorten zijn er geschikt voor?

Heilig vuur speelt een centrale rol in tal van spirituele tradities en culturen over de hele…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom