Home

Overige

Mijn account

De confrontatie met je duistere kant: durf jij het aan?

De confrontatie met je duistere kant: durf jij het aan?

De herfstequinox is al ruim voorbij en de winter heeft zijn intrede gedaan. De tijd van duisternis breekt aan. Voor een Wicca het moment om naar binnen te keren en over het voorbije jaar te reflecteren. Gebruik deze koude dagen wijs en bevorder je innerlijke groei zoals Wicca’s dat doen.

”Deze donkere maanden bieden ons de gelegenheid om een innerlijke reis naar de duistere kant van onze ziel te ondernemen.”

Tijdens deze lange, donkere nachten kruipen we weg onder een dikke, warme donsdeken en overdag halen we een frisse neus om zo het laatste beetje zonlicht maximaal te benutten. Uiterst geschikte momenten voor reflectie en introspectie. Reflecteer over de terugkerende elementen in je leven.

Het einde van het jaar dient ook als een periode waarin we stil staan. Bij de graven van onze overleden dierbaren, maar ook bij ons eigen leven en de koers die we varen. Dit nadenken geeft een zicht op het leuke en toffe dat je hebt meegemaakt, maar ook op de minder aangename levensgebeurtenissen. Probeer een patroon te ontdekken. Ga na welk element steeds terugkeert in je leven en probeer te ontdekken waarop dit element je tracht te wijzen. Vraag jezelf af wie jij bent, welke weg je al hebt afgelegd en waar je nog naartoe wil.

Maak gebruik van deze barre periode om je innerlijke zelf onder de loep te nemen. Deze donkere maanden bieden ons de gelegenheid om een innerlijke reis naar de duistere kant van onze ziel te ondernemen. Het gedeelte van jezelf dat je liever niet onder ogen komt. Zelfs de mainstream media spelen hierop in door het uitzenden van griezelfilms. Want, ook al weet je dat het niet echt is, deze films geven onbewust een blik op je duistere trekjes.

En zoals het hoofdpersonage de waarheid ontdekt, ontmasker jij jezelf. Een kleine, angstige maar moedige stap is nodig om deze reis te maken. De bereidheid om je masker af te zetten en het onder ogen zien, erkennen en aanvaarden van je schaduwkant. De beloning is groot: je transformeert, want je hebt je innerlijke waarheid zelf geëvalueerd. Je hebt afstand genomen van dat wat je niet meer dient.

Zelfonderzoek dat minder griezelig is dan die horrorfilm:

Iedereen heeft wel een hekel aan iemand. Een collega, buur, beroemdheid of acteur uit je favoriete soap. Vaak gaat het maar over een klein gedeelte van de persoon in kwestie, een simpele karaktertrek en niet de hele persoon. Neem zo iemand in gedachten. Van wie krijg jij de kriebels? Waarom zie je deze persoon liever gaan dan komen? Schrijf dit op. Misschien heb je een hekel aan een dominante persoon, een goedlachse persoon, een manipulerende persoon. Wat maakt dat je dit haat? Ga na wat je tegenhoudt om dit aspect van jezelf naar boven te brengen, onder ogen te zien. Wat heb je geleerd? Hoe kan je dit tot een geïntegreerd deel maken van je eigen leven? Probeer deze kennis om te zetten in een ritueel.

Ritueel voorbeeld:

Wat als ‘groei’ (persoonlijk, spiritueel, studie, werk, relatie etc.) hetgeen is dat je niet durft. Wat houdt je tegen? Ga na welke stappen, van klein naar groot, je kan zetten om daartoe te komen. Om het transformatieproces kracht bij te zetten kan je koekjes bakken. Visualiseer tijdens het bakken dat je een stap zet tot de groei die je wenst. Creëer je cirkel en gebruik je eigen inzichten voor een geschikte transformatietekst. Als ritueel kan je dan deze tekst gebruiken. Symbolisch kan je een potje deeg en enkele koekjes in je cirkel plaatsen. De koekjes kan je later opeten en visualiseren dat ze je helpen de nodige stappen te zetten.

Mocht je hierbij problemen ervaren, praat er met iemand over!

Alle wicca accessoires voor moderne heksen vind je in onze Bloom Shop!

1 / Glazen bol 150 mm - €75,00
2 / Wicca Orakelkaarten - €17,50
3 / Sensual Wicca Tarot - €21,95
4 / Wicca Handboek - €19,50

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Voeding & Gezondheid

Dag- en nachtcrème: een must voor je skincareroutine

Als je een dagcreme of nachtcrème in je dagelijkse routine gebruikt, weet je hoe cruciaal deze…

Lees meer
Voeding & Gezondheid

Mediteren is hot! Het geheim ontrafeld

Mediteren is hip, maar mediteren is ook een beetje onduidelijk en vaag. Er bestaan meerdere vormen…

Lees meer
Astrologie

Siderische astrologie: de Nieuwe Maan in Leeuw op 27 augustus 2022

Op zaterdag 27 augustus om 10.18 uur schuift de Nieuwe Maan in Leeuw. ‘In leeuw?’, horen we je…

Lees meer
Bloom 4 - 2023

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2023, Ascendanthoroscoop 2023, je Chinese horoscoop 2023,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom