Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Ascensie • Groeien doorheen dimensies

Spiritualiteit
Nicole Smolenaers
18/12/2023
Ascensie • Groeien doorheen dimensies

De shift van de derde dimensie (3D) naar de vijfde (5D) is niet meer dan een (eerste) reuzensprong in bewustzijn, want er wordt meestal gesproken over twaalf dimensies. Maar, welk levend wezen op onze planeet kan dat met precisie vertellen? Vaststaat dat we allemaal multidimensionale wezens zijn die lang niet alle kwaliteiten benutten waarover we beschikken. Maar we leven nu, dus we moeten het hier doen, hoor ik vaak zeggen. Alsof we ons horen aan te passen; op een bepaalde manier toch nog moeten vasthouden aan die status quo? Stagneren we daarmee juist niet de grote transitie? Moeten we niet juist alle talenten en kennis nu inzetten om op volle kracht vooruit te gaan?

Stel, we zijn allemaal (onzijdige) starseeds die op de praktijkschool Aarde lessen leren, stukken uitwerken en kwaliteiten ontwikkelen. Alles met het doel om vanuit onvoorwaardelijke liefde onze (licht)frequentie en die van de aarde te verhogen. Stel, we zijn allemaal bewust in deze periode geboren om bij te dragen aan het ontstaan van een nieuwe (belevings)wereld. Klinkt dat té absurd? Als sciencefiction? Of als droomideaal?

Deze theorie zou kunnen uitleggen waarom steeds meer jonge mensen zich niet identificeren als man of als vrouw en fluid zijn in hun relatiekeuzes. Het zou eveneens een beweegreden kunnen zijn voor mensen die zichzelf soeverein verklaren en weigeren hun identiteit te koppelen aan een nationaliteit, die gepaard gaat met opgelegde spel- en leefregels.

Als we deze stelling massaal zouden omarmen, bestaat er geen verschil meer tussen de seksen, is er geen reden meer voor landen om oorlog te voeren en zijn we allemaal even waardevol, gelijkwaardig. Dan maakt dualiteit plaats voor eenheid. We zitten tenslotte allemaal op dezelfde praktijkschool, waar we via een ascensieproces doorgroeien naar een andere staat van zijn.

The earth is but one country & mankind its citizens.

Baha'u'llah

Integratie van de nieuwe frequentie

”Ascensie staat voor de samensmelting van hogere en lagere fysieke en etherische lagen: ziel, brein en lijf worden één geheel (alignment).”

Ascensie staat voor de samensmelting van hogere en lagere fysieke en etherische lagen: ziel, brein en lijf worden één geheel (alignment). Ascensieverschijnselen zijn de energetische aanpassingen, die je kunt ervaren in je lijf of gemoedsrust tijdens de integratie van deze nieuwe frequentie(s).

Enkele voorbeelden zijn: een veranderend eetpatroon (nieuwe favorieten of allergieën), een verstoord slaappatroon (vaak wakker tussen 3 en 4 uur ’s morgens), opvliegers, spierspasme, pijnlijke botten en gewrichten, KNO-klachten (hoge pieptonen horen), concentratieproblemen, hartkloppingen, hoofdpijn. Het zijn vaak vage klachten die niet altijd makkelijk te duiden zijn. Heb je last van je ogen vanwege een ontsteking of omdat je je derde oog meer mag gebruiken?

Zuiverheid en eenheid

Natuurlijk heeft dit ascensieproces ook zijn perks. We transformeren tenslotte door onze blauwdruk te leven en te aanvaarden wie we in essentie zijn. We gaan meer en meer vanuit ons hart leven. In zuiverheid en eenheid, vanuit onvoorwaardelijke liefde. In alle openheid en wederkerigheid. Het kan toch nooit de bedoeling zijn dat we dat klein houden, alleen in eigen kring tonen. Volgens mij leven we in deze tijd om dit transformatieproces collectief te ondersteunen, om te helpen de lichtfrequentie van moeder aarde te verhogen.

Wanneer overal ter wereld, mensen in hun licht durven te gaan staan, contact zoeken met gelijkgestemden, ontvouwt zich vanzelf een spinnenweb dat al die lichtpuntjes samen verbindt tot een grote beamer van licht. Dit rimpeleffect kunnen we alleen creëren door het (goede) voorbeeld te geven en anderen uit te nodigen hetzelfde te doen.

(lees verder onder de advertentie)

Het hart weet

Als je met een hogere frequentie resoneert (of gaat resoneren), neem je subtiele veranderingen waar. Vaak worden emoties en thema’s uit het verleden eerst ‘losgetrild’, waardoor je zaken beter kunt laten zijn. Je accepteert dat wat is, zonder daar een eigen verhaal van te maken op basis van oude wonden en/of overtuigingen. Je verbreedt je horizon, verhoogt je bewustzijn en stimuleert daarmee ook je intuïtie. Je leert luisteren naar je hart, want dat klopt. Een beetje een afgezaagde spreuk, maar o zo waar en ondertussen ook wetenschappelijk bewezen. Het hart denkt en is enorm intelligent. Het hart weet dat liefde het antwoord is.

Dit bevordert ook je zelfliefde, waardoor je de hartkwaliteiten sterker gaat ervaren. Hartkwaliteiten zijn onder meer dankbaarheid, vergeving, compassie, zorgzaamheid, liefde en vertrouwen. Hoe dan ook, je gaat ontdekken dat je met negatieve denkpatronen of verwijten geen hoogstaande doelen of oplossingen kunt bereiken. Misschien ga je ook bewuster (vegetarisch of veganistisch) eten, aan je conditie werken of in het algemeen beter voor je lichaam zorgen.

Voor mij persoonlijk is het vooral ook een grote plus dat je je steeds meer onthecht van materiële zaken. Je houdt steeds minder vast aan alle ogenschijnlijke zekerheden, zodat je je veel makkelijker kunt verbinden met alles en iedereen. In het moment. Your vibe attracts your tribe! Dit resulteert automatisch erin dat je meer mensen ontmoet die op dezelfde golflengte zitten. Wat vervolgens weer voor zorgt dat je beter zicht krijgt op je levensdoel (purpose) en hoe je dit bijna moeiteloos manifesteert. Vanuit liefdevolle intentie. Vanuit jouw zuivere essentie.

Onbewust bewust

”Misschien duurt een ascensieproces wel levenslang, omdat we steeds naar een nieuw level gaan.”

In die essentie liggen jouw eeuwenoude wijsheden, (multidimensionale) intuïtieve en spirituele gaven opgeslagen. Daar herinner je je (onbewust) wie je werkelijk bent en wat jouw zielsmissie op aarde is. Met vlagen ben je je daar misschien al van bewust of voel je intuïtief steeds duidelijker aan waarmee je wel en niet resoneert.

Ik heb geen idee hoelang een ascensieproces duurt, misschien wel levenslang, omdat we steeds naar een nieuw level gaan. Bovendien doorloopt iedereen zijn eigen unieke proces. Wat ik wel weet is, dat dit een sneeuwbaleffect heeft. Na de eerste inzichten is er geen weg meer terug en kunnen we alleen stap voor stap, dag na dag voorwaarts gaan. Gaandeweg de lessen leren en de magie (h)erkennen. Want, het is een betoverende reis, waarin synchroniciteit en zowel kleine als grote wonderen opduiken die we niet verwachten of kunnen bedenken. Het leven is één groot avontuur. Onwards and upwards!

Bronnen:

Wie is Nicole Smolenaers?

Nicole Smolenaers (1968) is auteur, uitgever en tarotist. Zowel in haar privéleven als beroepsmatig - ze runt met veel enthousiasme een tekst-, concept- en communicatiebureau - gaat ze altijd intuïtief te werk. Daarnaast is ze partner van Goedstof, een onafhankelijke organisatie, waar ze samen met Anne de Bruijn haar schouders onder zet, om anderen die zoekende zijn te ondersteunen op hun weg naar meer bewustwording.

In de zomer van 2023 publiceerde ze haar eerste boek; een compacte Tarotgids waarin de symbolen en boodschappen van alle 78 Rider Waite kaarten overzichtelijk worden uitgelegd aan de hand van afbeeldingen.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Nicole & Anne van Goedstof

Nicole & Anne van Goedstof

Zo fijn om ook hier je Goedstof blog te lezen! 🙏🏼

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Kaartleggen

The Angels Blessed Lenormand: het eerste LGBTQ+ boek met kaartendeck

Op 22 maart 2024 vindt de officiële lanceringsdatum van 'The Angels Blessed Lenormand' plaats. Een…

Lees meer
Astrologie

PREVIEW // Jouw Chinese horoscoop 2024

In Bloom 2 - 2024 besteden we traditiegetrouw ruimschoots aandacht aan het Chinese Nieuwjaar en de…

Lees meer
Voeding & Gezondheid

Detoxen, een go of een no-go?

Detoxen, van speciale drankjes tot gekke diëten en gewoonweg niet eten. Volgens de een een absolute…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom