Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Nuttige tips voor alle thuiswerkers

Lifestyle
Bloom
19/10/2022
Nuttige tips voor alle thuiswerkers

Werk jij veel thuis, dan zijn er een aantal praktische zaken die het thuiswerken een stuk aangenamer kunnen maken. Vooral in de huidige tijd waarin het thuiswerken natuurlijk steeds vaker een structureel karakter krijgt, zien we dat het verstandig is om het allemaal iets professioneler aan te pakken. Waar we voorheen natuurlijk veelal aan onze keukentafel werkte, zien we nu steeds vaker dat mensen ervoor kiezen een eigen kantoor in te richten. Speciaal daarom hebben we een aantal tips voor je, die het thuiswerken een stukje aangenamer en ook makkelijker maken.

Zorg voor een goede ruimte

Wanneer je thuiswerkt, is er niets zo vervelend als dat je iedere keer wordt afgeleid. Een handige tip om dit te voorkomen, is om een goede ruimte te zoeken, waar je niet kunt worden gestoord. Dit kan een slaapkamer zijn die niet gebruikt wordt, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de zolder om te toveren tot kantoor. Je zult namelijk merken, dat om het moment je dit doet, je niet alleen een stuk meer rust in je hoofd hebt, maar je ook een stuk productiever bent gedurende de dag. Dus werk jij momenteel nog aan de keukentafel, dan is dit zeker het overwegen waard! Doe er dus je voordeel mee!

Kleed het geheel leuk aan

Een saaie kamer zonder enige aankleding en dus alleen een bureau, draagt natuurlijk niet echt bij aan de sfeer van de ruimte. Waar de één het onzin vindt, is het voor de ander ontzettend belangrijk dat het er gezellig en sfeervol is. Het is daarom dus ook aan te raden om aandacht te besteden aan de ruimte waarin je werkt. Zo kun je bijvoorbeeld een leuke vaas neerzetten of wat andere woonaccessoires. Om ervoor te zorgen dat je direct zowel praktisch als decoratieve mogelijkheden hebt, is een archiefkast bestellen een goede manier. Wanneer je namelijk kiest voor een halfhoge archiefkast, dan kun je deze gebruiken als opbergruimte, maar ook als soort van dressoir. Ideaal, vind je niet? Zo kun je bijvoorbeeld naast een vaas ook nog een lamp opzetten of eventueel wat andere aankleding als je dit leuk vindt. Vergeet daarbij ook je bureau niet, want dit is immers de plek waar je de hele dag achter zit. Om het allemaal iets leuker te maken, doen wat persoonlijke spullen zoals een foto het ook altijd goed.

Zorg voor ventilatie

Niet is er zo belangrijk als frisse lucht in een ruimte. Op het moment dat je er namelijk de hele dag zit, is het alles behalve prettig dat er geen raam of deur open kan, zodat er wat zuurstof naar binnen kan. Je zult namelijk merken dat je gaandeweg de dag steeds iets vermoeider wordt, waardoor ook je productiviteit achteruit hobbelt. Heb je nu niet de mogelijkheid om een raampje open te kunnen doen, dan kun je er ook voor kiezen om een plant in je kamer neer te zetten. Niet alleen heeft een plant namelijk een decoratieve toevoeging, maar ook een praktische toevoeging. Vooral wanneer je kiest voor een luchtzuiverende plant, zorg je ervoor dat er voldoende zuurstof in de ruimte komt.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom