Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Tweelingzielen: één ziel gesplitst in twee lichamen - deel 1

Liefde & Relatie
Fabio Vinago
10/01/2020
Tweelingzielen: één ziel gesplitst in twee lichamen - deel 1

Iedereen zal hier ongetwijfeld al van gehoord hebben. De term en het fenomeen zijn niet meer weg te denken uit ons bestaan. We ondervinden allemaal moeilijkheden in ons leven en we stellen ons allemaal wel eens vragen bij onze relatie(s). Misschien ben je al heel lang samen met iemand en dan plots kruist er iemand anders je pad waar je een geweldige aantrekking voor voelt. De gevolgen zijn vaak verscheurend en brengen ons op onbekend terrein. De onwetendheid er rond zorgt ervoor dat we de pedalen verliezen. Het ego wil zich laten gelden en zo stranden we in een patroon van aantrekken en afstoten. Over het onderwerp 'tweelingzielen' staat er zoveel geschreven op het internet, teveel eigenlijk, en daardoor ontstaan er heel wat misvattingen.

Wat is een tweelingziel?

Een tweelingziel betekent letterlijk: één ziel gesplitst in twee lichamen. Bij de incarnatie of geboorte wordt de ziel over twee verschillende fysieke lichamen verdeeld. Die hoeven zelfs geen familieband te hebben en het is best mogelijk dat ze fysiek ver van elkaar verwijderd zijn. De meeste mensen die hiermee te kampen hebben, voelen al op vrij jonge leeftijd dat het ‘ontbrekend’ stukje ergens op de wereld rondloopt. Dit uit zich heel dikwijls in hoogsensitiviteit, spiritualiteit en zelfs helderziendheid. Het is niet zo dat beide tweelingzielen op exact hetzelfde moment hetzelfde voelen of ervaren. Vaak ontstaat de bewustwording bij de een, waarop jaren later de ontdekking volgt bij de ander. Dat is een geleidelijk proces, dat door liefde wordt gestimuleerd of aangemoedigd. Tweelingzielen voelen zich meestal incompleet en gaan onbewust op zoek naar dat 'andere stukje'. Wanneer ze elkaar dan uiteindelijk ontmoeten, ontstaat er een symbiose. Dat laatste kunnen ze nergens anders ter wereld vinden dan bij elkaar. Dit alles gaat gepaard met een gevoel van gemis, een gevoel van leegte. Er is onbegrip, want voor de omgeving blijft dit alles een raadsel.

De ontmoeting

Tweelingzielen Hart Bloom Web

Tweelingzielen die mekaar ontmoeten, ervaren een totale eenheid van gevoel en emoties, iets wat ze nooit eerder hebben meegemaakt. Een dergelijke ontmoeting gaat niet zonder slag of stoot, want enerzijds willen ze op zielenniveau bij elkaar zijn, terwijl anderzijds het ego steeds de bovenhand probeert te nemen. Niet zelden slaat een van beide op de vlucht, ook al omdat er sprake is van angst en onzekerheid.

De reden hiervoor is, dat de ratio (verstand/ego) in conflict geraakt met het onwetende gevoel van het hart. Het ego wilt de controle handhaven, terwijl het hart de complete overgave wil. Door dat conflict ontstaat er een spiraal van aantrekken en afstoten. Tweelingzielen worden als het ware ‘verplicht’ om bewust en onvoorwaardelijk om te gaan met de andere twin. Willen of niet, ze kunnen er niet omheen. Het doel van deze ontmoeting is, dat beide harten elkaars bestaan moeten ontdekken om zo, los van elkaar, elk aan hun eigen stuk te werken. Tweelingzielen hebben ALTIJD een aantal taken die ze moeten volbrengen.

Het ego vs. onvoorwaardelijke liefde

Zoals we al geschreven hebben, is het ego een gedachte die niet wil geconfronteerd worden met de liefde die je voelt voor je twin. Het ego wil je blijven overheersen en wil je allerlei irrationele gedachten inprenten. Onvoorwaardelijke liefde wil je, net ondanks de pijn die je voelt, bewust maken van het feit dat jullie samen horen. De amputatie die je ervaart, komt vanuit het ego, want je ziel en je twin zijn met mekaar verbonden en daarvoor hoeft zelfs geen fysiek contact nodig te zijn. Het gevoel, de energetische band, jullie karma en jullie liefde volstaan om te berusten en te vertrouwen.

Het ego bestaat uit:
 • angst
 • onzekerheid
 • boosheid
 • controle
 • aantrekken en afstoten
 • losbandig gedrag
 • ontkenning

Al deze factoren (en er zijn er vast nog meer) zijn nu net de typische kenmerken of verschijnselen die zich bij elke ontmoeting tussen tweelingzielen aandienen. Iedereen zal ongetwijfeld het aantrekken en afstoten kennen. Toch zijn er twee types van mensen: de bewuste mens (de volger) en de onbewuste (de wegloper).

Hij/zij die zich bewust is:
 • heeft het het moeilijkst
 • is zich bewust van de connectie
 • is degene die ook meer angst ervaart, de angst om te verliezen
 • is spiritueel
 • bindt zich niet aan anderen
 • blijft trouw aan zijn/haar gevoel
 • voelt zich onbegrepen en eenzaam
 • het ego bestaat uit angst, onzekerheid, controle…

De onbewuste:
 • vlucht weg
 • heeft bindingsangst
 • spiritueel nog niet ontwikkeld
 • voelt innerlijk wel een connectie, maar is zich verder niet bewust van het proces
 • zal dikwijls extreem gaan daten en seksuele contacten opzoeken (vluchtgedrag)
 • heeft de neiging om teveel alcohol te consumeren
 • storten zich heel dikwijls op het werk
 • het ego bestaat uit ontkenning, koppigheid en aantrekken en afstoten

De weg naar onvoorwaardelijke liefde

”Je zegt niet: 'Ik hou van jou als...' Je zegt: 'Ik hou van jou!'”

Het doel is dat je leert liefhebben zonder voorwaarden. Je wordt door het universum verplicht om met je hart te denken en te voelen en je krijgt zolang de lessen voorgeschoteld tot je geleerd hebt om anders te kijken naar je twin. Je hebt hem of haar ook niet ‘zomaar’ op je pad gekregen. Onvoorwaardelijkheid betekent ook: niet over je heen laten lopen. Je moet vooral eigenliefde ontwikkelen en je mag en moet je grenzen op een constructieve manier leren aangeven. Je zegt niet: ”Ik hou van jou als...”. Neen, “Ik hou van jou!”, punt. Het is een weg die op veel onbegrip stuit en vaak pijn doet, maar eens je de manier gevonden hebt om met je hart te denken, dan heb je de extase al deels bereikt en zodoende zal je twin de motivatie vinden om hetzelfde te doen.

De praktijk

Zelf heb ik mijn tweelingziel mogen ontmoeten. Wij hebben bovenstaande gebeurtenissen stuk voor stuk meegemaakt en doorleefd. Het is gepaard gegaan met strijd, verdriet en veel pijn. Wij zijn op een punt gekomen van volledige overgave, waardoor we nu in symbiose leven. We voelen mekaar in alle vormen aan en onze liefde is dieper dan de ‘diepste’ zee. Dagelijks leren we om bij ons gevoel te blijven en we leven momenteel een gelukkig leven, maar ook wij hebben deze ‘never ending story’ gekend.

Als je wat op het internet surft, lees je een heleboel over dit onderwerp. Sommige mensen zijn van mening dat niet alle tweelingzielen een liefdesrelatie kunnen onderhouden en dat het iets kan zijn voor een volgend leven als het nu niet lukt. Daar geloof ik niet in. En waarom niet? Wel, het feit dat je hem/haar in dit leven tegenkomt, is een teken dat je er in dit leven mee moet handelen, dat je in dit leven herenigd moet worden. Bij de een gaat dat vlug, bij de ander kan dat maanden tot zelfs jaren duren. Ik begeleid dagelijks mensen in mijn praktijk die dit proces doorlopen. Het is frappant hoeveel mensen hiermee worstelen. Velen zie ik samen komen, anderen weer niet, omdat ze nog bepaalde fases moeten doormaken, maar op het einde van de rit belanden ze altijd samen. Laat je niet ontmoedigen, want tenslotte is het jouw gevoel die ertoe doet. Jij weet en voelt hoe het werkelijk zit, ook al zegt een medium iets anders.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

De connectie tussen spiritualiteit en astrologie

Ontdek de diepe verbinding die er is tussen spiritualiteit en astrologie en probeer zo meer te…

Lees meer
Inspiratie

Zo vind je rust en inspiratie op iedere bestemming

Van een café in Parijs tot een rustgevende strandbar op Bali, of zelfs een bruisende co-working…

Lees meer
Spiritualiteit

Negatieve energie: do's & don'ts bij het gebruik van witte salie

Je eigen energie of een oude en negatieve energie van iemand anders of een plek zuiveren: dit wordt…

Lees meer
Bloom 5 - 2024

Word een Bloom’er

 • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom