Home

Overige

Mijn account

Spirituele Bloom Fairs najaar 2023
zondag 1 oktber 2023 • Kortrijk Xpo
Koop tickets >

Onvoorwaardelijke liefde… is dat realistisch?

Liefde & Relatie
Bloom
06/05/2022
Onvoorwaardelijke liefde… is dat realistisch?

Liefde. Het onderwerp van talloze liederen, boeken en gedichten. Iedereen op deze wereld hunkert naar liefde, naar een soulmate. We willen ons allemaal geliefd voelen en thuiskomen bij iemand. Een bestaan opbouwen met een zielsverwant en onze diepste dalen en mooiste momenten delen. Romantische blockbusters en best selling novals doen ons verlangen naar een hartstochtelijke liefde. Maar is dat een realistisch verlangen? En nog belangrijker: bestaat grenzeloze liefde überhaupt wel?

Bestaat onvoorwaardelijke liefde?

”Een relatie waarbij we alles dulden en onze partner zijn of haar gang laten gaan is niet per se de definitie van onvoorwaardelijke liefde.”

Onvoorwaardelijk liefhebben betekent simpelweg liefhebben zonder voorwaarden. Je houdt van iemand ongeacht zijn of haar voorkeuren, verlangens, opinies, uiterlijk, denkwijze, etc. Je accepteert diegene volledig en dat is niet zo vanzelfsprekend als het klinkt. Het is zelfs tamelijk complex. Wij zijn namelijk allemaal individuen met persoonlijke voorwaarden en verwachtingen. Een relatie gefundeerd op onvoorwaardelijke liefde is in feite een relatie van volledige vrijheid zonder consequenties. En net daar wringt het schoentje, zeker voor ons mensen.

Een relatie waarbij we alles dulden en onze partner zijn of haar gang laten gaan is niet per se de definitie van onvoorwaardelijke liefde. Wij mensen hebben nu eenmaal bepaalde verwachtingen en verlangens binnen een relatie. We stellen eisen aan onze partner en verwachten dat hier aan voldaan wordt net zoals dat andersom ook van ons verwacht wordt.

Een ideale partner moet immers aan onze verwachtingen voldoen. Een trouw karakter, een stabiele baan en dezelfde interesses zijn maar een aantal voorbeelden van zaken die we zoeken in een partner. Het probleem ligt gedeeltelijk ook bij de compatibiliteit tussen jou en je partner. Tikt hij of zij niet (meer) alle hokjes aan, dan weegt dat op de relatie. Is liefde dan nog altijd onvoorwaardelijk? Is liefde dan eigenlijk niet voorwaardelijk?

Kort gesteld wil je eigenlijk iemand die van je houdt voor wie jij werkelijk bent. Maar wat houdt dat precies is? Vraag jezelf af welk aspect van jou je partner zeker dient te accepteren. Ga na of dat ook daadwerkelijk het geval is. Onvoorwaardelijke liefde is bijna niet haalbaar voor velen onder ons, maar het is wel degelijk mogelijk om hier zo dicht mogelijk bij in de buurt te komen.

Want hoe je het ook wendt of keert, iedereen heeft voorwaarden. In onze samenleving wordt onvoorwaardelijk gezien als iets goeds, maar alleen je ego heeft hier baat bij. Zo hoeft het met niets of niemand rekening te houden om toch volledig geaccepteerd te worden. We moeten realistisch blijven. Zet je ego aan de kant, wees je bewust van je eigen voorwaarden en ga op zoek naar iemand die past bij je verlangens, maar wees zelf ook bereid je te schikken naar je partner en naar zijn of haar behoeftes. Naarmate jullie elkaar beter leren kennen, zal de liefde tussen jullie groeien en tegen een stootje bestand zijn.

Word Bloom'er en ontdek de voordelen!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

PREVIEW// Jupiter Horoscoop 2023-2024: ontdek de weg naar welvaart & succes

Op 16 mei 2023 maakt geluksplaneet Jupiter haar opwachting in het aardse teken Stier. Deze transit…

Lees meer
Meditatie

Meditation on the move: innerlijke rust in alledaagse momenten

In de drukte van ons dagelijks leven kan het lastig zijn om tijd vrij te maken voor meditatie.…

Lees meer
Gelukkig Leven

Boekreview: Lief voor jezelf - Ellen Hartl

Het boek 'Lief voor jezelf' van auteur Ellen Hartl is een magische handleiding voor het omarmen van…

Lees meer
Bloom 7 - 2023

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2023, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2023,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom