Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Het verband tussen spiritualiteit en intimiteit

Liefde & Relatie
Gastschrijver
09/07/2024
Het verband tussen spiritualiteit en intimiteit

Spirituele wezens gaan op zoek naar zingeving en het ervaren van een diepere relatie met jezelf, anderen, de wereld om je heen en hogere krachten. De zoektocht naar meer verbondenheid overlapt met intimiteit. Het is een complex verband waarbij meerdere factoren een rol spelen. We leggen in dit artikel uit hoe dat in elkaar zit.

Spirituele overtuiging en verbondenheid

Het helpt om op spiritueel niveau dezelfde overtuigingen te hebben als je partner. Want daardoor voelen jullie je nog meer naar elkaar toegetrokken en verbonden. In feite is het niet heel veel anders dan samen naar dezelfde doelen toewerken. Je deelt meningen en overtuigingen waardoor jullie band nog intiemer wordt.

Een bron van diepgaande gesprekken

Je spirituele overtuiging zegt veel over hoe jij over bepaalde zaken denkt en wat je belangrijk vindt. Door gesprekken te voeren over spiritualiteit kom je daarom veel over elkaar te weten. Zelfs wanneer je het niet eens bent, groei je nader tot elkaar. Voor de verbondenheid helpt het natuurlijk wel dat je het in grote lijnen dezelfde visie deelt. Maar besef ook dat je juist kan leren van een ander denkbeeld door er samen over te discussiëren.

Spiritualiteit voor emotionele openheid

Dankzij spiritualiteit leer je jezelf beter kennen. Dat betekent ook dat je beter weet wat goed voor je is. Je komt in contact met je emoties en bent daardoor ook sensitiever voor de gevoelens van anderen. Jezelf in kunnen leven is een eigenschap die de emotionele band met de mensen om je heen versterkt.

Besef dat het opbouwen van een sterke spirituele en intieme relatie om tijd en geduld vraagt.

Ontdekken wat je prettig vindt

”Als jij en je partner een spirituele band delen, is het veel makkelijker om over je diepste emoties te praten.”

Ook op het gebied van intimiteit ontdek je wat voor jou wel en niet werkt. Bovendien weet je dat beter te communiceren. Daar haal je ook in de slaapkamer je voordelen uit tijdens intieme momenten met je partner. Het verbetert de seksuele ervaring en dat zorgt voor een nog sterkere band. Seksuele intimiteit is een belangrijk onderdeel van een romantische relatie. Heb jij en je partner problemen in de slaapkamer? Dan is het verstandig om op zoek te gaan naar een oplossing. Lees meer over een veel voorkomende complicatie op seksueel gebied en kom te weten wat je eraan kunt doen.

Betere communicatie over emoties

Als jij en je partner een spirituele band delen, is het veel makkelijker om over je diepste emoties te praten. Het delen van persoonlijke en bijna geheime gedachten versterkt jullie onderlinge band. Tijdens moeilijke periodes is het extra belangrijk om helder met elkaar te communiceren. Juist op die momenten is het extra waardevol wanneer jullie je spiritualiteit hebben ontdekt en op dat vlak met elkaar verbonden zijn.

Spiritualiteit en toewijding

Veel spirituele overtuigingen besteden tijd aan toewijding en trouw in relaties. Bovendien zorgen ze over het algemeen voor een sterke verbondenheid. Daardoor zijn partners bereid om meer op te offeren voor hun relatie en er echt voor te vechten. Dat soort waarden vormen de basis voor een langdurige en sterke relatie. Jullie band wordt sterker en dat bevordert de intimiteit alleen maar. Het mooie aan het verband tussen spiritualiteit en intimiteit is dat ze elkaar versterken. Iedere stap in de juiste richting maakt de volgende eenvoudiger. Zolang jullie maar beseffen dat het opbouwen van een sterke spirituele en intieme relatie om tijd en geduld vraagt.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met TeSnelKlaarKomen.nl.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom