26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Een open hart (deel III) - Over hoe een ontmoeting je leven kan veranderen

Een open hart (deel III) - Over hoe een ontmoeting je leven kan veranderen

Na een ontmoeting met een bekende vreemdeling blijft Bloom Contributor Floor Van Egghen achter met heel wat gevoelens, gedachten en inzichten. In deze laatste bijdrage van deze driedelige reeks doet ze haar hersenspingels en -kronkels rond deze gebeurtenis uit de doeken, speciaal voor de Bloom-lezers.

De hunkering naar en de belofte van diepe liefde heeft onder het concept van ‘Tweelingziel’ weer een nieuwe naam gekregen. Onherroepelijk werd daarmee een ‘veld’ gecreëerd waar waanzinnig veel betekenis in opgesloten zit die ons dreigt te blokkeren. De deuren dreigen dicht te vallen voor alle potentiële mooie en nieuwe ervaringen die naar ons toe zouden kunnen komen. En elke verbinding die niet met onze ‘Tweelingziel’ te maken heeft, is in het licht van het achterliggende symbolische veld per definitie minderwaardig en gedoemd om te mislukken...

Niks is minder waar natuurlijk!

”We kunnen tot de conclusie komen dat we heel wat blauwe plekken hebben opgelopen en daardoor onbedoeld ook wat ravage hebben aangericht op de weg die achter ons ligt.”

Het ‘geschenk’ van de ontmoeting met je tweelingziel is niet het zogenoemde ‘samenvallen met je tweelingziel’, maar het steeds meer samenvallen met jezelf. Jij mag alle kleuren die jij innerlijk draagt en die jou menselijk maken ontmoeten.

In werkelijkheid gaan we een helingsproces met onszelf aan. Met onze menselijke stukken. Dit kan behoorlijk angstaanjagend en confronterend zijn. We kunnen tot de conclusie komen dat we heel wat blauwe plekken hebben opgelopen en daardoor onbedoeld ook wat ravage hebben aangericht op de weg die achter ons ligt. Het kan dan heel moeilijk zijn om in verbinding te gaan met anderen en met jezelf, want je vertrouwt jezelf niet meer. Gaandeweg begin je misschien wel te denken dat je het niet waard bent om geliefd te worden.

Bovendien kan je jezelf overtuigd hebben van het feit dat het een teken van zwakte is om te erkennen dat je naar liefde verlangt.

Het gevaar bestaat dat we hierdoor onze menselijkheid gaan ontkennen. Dat we er van wegvluchten, omdat we geen vertrouwen meer hebben in onszelf. Of dat we er bovenuit willen stijgen in een poging om aan alle pijn te ontsnappen die ‘verbinding’ en ‘mens-zijn’ met zich meebrengt, bij voorbaat wetend dat elke verbinding haar einde kent, hetzij door onze eigen actie, hetzij op natuurlijke wijze, omdat ons leven nu eenmaal ook eindigt.

Kijkend naar de cycli waar we deel van uitmaken, is het zo belangrijk om te beseffen dat er een fase is van groeien, een fase van bloeien en een fase van afsterven. We kunnen de ‘dood’ niet vermijden. Sterker nog: het verval is nodig om tijd en ruimte te geven aan elk soort zaad – in de letterlijke of symbolische betekenis – om zich in de donkere moederbuik voor te bereiden op een nieuwe cyclus.

Elk ‘nu’ sterft. Maar in werkelijkheid is dat ‘sterven’ een tijd van transformatie. Het is de tijd van de donkere maan, die, zoals alle cycli die ons omringen, de voorbode is van een nieuwe geboorte. Het ontkennen van onze menselijkheid betekent dat we ons volledig afscheiden van onszelf en dus ook van onze ziel die er voor koos om hier te zijn. Dit impliceert bijgevolg het ontkennen van onze goddelijkheid, het ontkennen van hoe vernuft we in elkaar zitten.

En op haar beurt betekent het ontkennen van onze goddelijkheid ook dat we de verbinding verbreken met alles waar we deel van uitmaken.

Transparant

Het is niet ons mens-zijn dat in de weg staat van waarachtige en diepe verbinding met een ander en/of onszelf, maar eerder onze angst voor de ‘dood’ waardoor we ons onbewust hechten aan ‘vorm’, ‘tastbaarheid’ en ‘zekerheid’, ja, zelfs aan ‘ziekte’ wanneer die ons zekerheid en veiligheid verschaft.

Wanneer we werkelijk bereid zijn om onze blauwe plekken te helen, en los te laten, heelt ook ons energetisch veld. Op die plaatsen waar de energie blokkeerde, komt er nu ruimte en beweging. Dat maakt ons klaar en bereid om ons over te geven aan nieuwe ervaringen die aansluiten bij datgene wat we hier als ‘geïncarneerde ziel’ willen leren, ongeacht de afloop. We zijn hier niet gekomen om perfecte relaties na te streven. We hoeven ook niet ‘perfect’ te zijn om liefde te mogen ontvangen. En we zijn ten allen tijde waardig voor liefde.

Dus adem. Open je hart voor jezelf. Open je hart voor de stroom van het leven en voor datgene wat op jouw pad komt en wat nog ontdekt wil worden.

Nieuw! Volg het Elemententraject van Floor Van Egghen
& stem je leven af op het ritme van de Maan en haar tocht door de dierenriem.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Met welk sterrenbeeld ga jij op eerste date?

Een eerste date blijft altijd spannend. Je hoopt natuurlijk altijd dat het een onvergetelijk moment…

Lees meer
Astrologie

Wat leert jou de Aarde in je geboortehoroscoop?

Binnen de astrologie ligt meestal de nadruk op het zonneteken (of sterrenbeeld). We zijn echter…

Lees meer
Huis & Thuis

Creëer een unieke badkamer: Originele inrichtingsideeën die indruk maken

De badkamer is vaak een ondergewaardeerde ruimte in ons huis. Maar waarom zou het niet net zo…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom