Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Een open hart (deel I) - Over hoe een ontmoeting je leven kan veranderen

Een open hart (deel I) - Over hoe een ontmoeting je leven kan veranderen

Een ontmoeting met een bekende vreemdeling wakkert heel wat gevoelens in Bloom Contributor Floor Van Egghen aan. In deze driedelige reeks doet ze haar hersenspingels en -kronkels rond deze gebeurtenis uit de doeken, speciaal voor de Bloom-lezers.

”Wie was ik ook alweer? En…hoe voelde ik me in verbinding met anderen?”

Het was de eerste keuze die ik maakte voor mezelf, na jaren volgzaam kiezen voor de grillen van de ander. En ja, ook mijn volgzaamheid was een keuze die ik zelf gemaakt had. Dat geef ik toe, maar dat gebeurde bij gebrek aan beter weten.

Ik neem je mee terug naar het najaar van 2011.

Er was enkel het verlangen naar een beetje voeling krijgen met mezelf. Want wie was ik ook alweer? En… Hoe voelde ik me in verbinding met anderen? Wie was die vrouw dan die ik iedere dag in de spiegel aankeek? Hoe voelde ze zich wanneer er geen partner naast haar stond die élk gesprek naar zich toe haalde? Vragen waar ik snel - sneller dan verwacht - het antwoord op zou leren.

Vanbinnen voelde ik me op dat moment niet meer dan een kleine huismus die tegen het raam was gevlogen en gewond op de grond was beland, slechts af en toe angstig met haar vleugels klepperend en vooral hopend dat ze niet te veel lawaai maakte waarmee ze haar omgeving zou storen in hun bezigheden. Met die mindset begon ik aan mijn avontuur.

Tot het laatste moment werd ik regelmatig overvallen door een knagende twijfel en een allesverterend schuldgevoel: mocht en kon ik dit wel doen? Tot het laatste moment hield ik mijn hand bij de denkbeeldige stekker om hem desnoods nog net op tijd uit het even denkbeeldige stopcontact te trekken om deze onderneming af te blazen. Maar ik vertrok.

Ik stapte de bus op met de mensen waarmee ik in de voorafgaande en voorbereidende weken al kennis had gemaakt. Ik voelde me welkom in de groep en geapprecieerd. Bovendien werd mijn stem letterlijk en figuurlijk gehoord. De kortstondige exit die het universum naar me toegeschoven had, betrof een koorreis die me met gulle hand terugbracht naar m’n roots: zingen, muziek maken, de podiumplanken onder mijn voeten voelen en soortgenoten ontmoeten. Naar de mensen waar ik me thuis bij voelde: muzikanten, artiesten, kunstenaars.

Elke avond brak m’n hart open bij het zien van de vele duizenden lichtjes in de concertzaal die meewiegden op de muziek waar ik bescheiden aan mocht bijdragen. En, met het smelten van de muren rond m’n wezen, zakte ik gaandeweg steeds meer in mezelf. Net dan, terwijl ik aan het zakken was, werd er op mijn deur geklopt. Geen echte deur. Een symbolische deur.

In werkelijkheid was het enkel de afstand tussen mijn stoel en de zijne op de bus, de armleuningen en de gebruikelijke psychische ruimte waar je als mens over beschikt. De vraag of ik zin had in een babbeltje overbrugde beleefd en respectvol al deze aspecten. Ik stemde in.

En dat was het. We praatten de hele rit. Over de tijd die verstreken was sedert onze vorige samenwerking. Tja…Voor elf jaar heb je wel wat woorden nodig. Bij het hotel gingen we onze eigen weg. Maar bij elke nieuwe ontmoeting op die reis, weefden de babbels ons weer samen. Niets meer. Niets minder.

”Eenmaal thuis bij onze partners, voelden we dat niets meer hetzelfde was of ooit nog kon zijn.”

We gingen uit elkaar zonder uitgesproken plannen. Misschien een museumbezoekje binnen enkele maanden – dat zouden we wel zien. Maar, het liep anders.

Het is onmogelijk om de daarop volgende twaalf jaar (tot op vandaag) in enkele luttele alinea's te vatten. Maar eenmaal thuis bij onze partners, voelden we dat niets meer hetzelfde was of ooit nog kon zijn.
En dát… Zonder het te willen. Zonder het te vragen Zonder ernaar te hebben gezocht.

Als leek kun je verdwalen in de literatuur die er te vinden is over Tweelingzielen. Dat deed ik ook… Ik verdwaalde er in. Ik én Iedereen die er bij betrokken was.

Die wakker-maak-bel rinkelde voor mij. Én voor iedereen die erbij betrokken was.

Wordt vervolgd...

Nieuw! Volg het Elemententraject van Floor Van Egghen
& stem je leven af op het ritme van de Maan en haar tocht door de dierenriem.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Huis & Thuis

De gezondheidsvoordelen van tuinieren

Tuinieren biedt een scala aan gezondheidsvoordelen die je wellicht nog niet kende. Van fysieke…

Lees meer
Astrologie

8 mei 2024 • Nieuwe Maan in Stier • Leg je fundament

Op woensdag 8 mei prijkt de Nieuwe Maan omstreeks 05.24 uur in het sterrenbeeld Stier. Stier…

Lees meer
Astrologie

Mercurius retrograde • 2 april tot 25 april 2024 • Wees flexibel en geduldig

Wat gebeurt er als Mercurius retrograde loopt, wat het geval is van 2 april tot 25 april 2024?…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom