Home

Overige

Mijn account

Spirituele Bloom Fairs najaar 2023
zondag 1 oktber 2023 • Kortrijk Xpo
Koop tickets >

Een kinkier seksleven in 2021

Liefde & Relatie
Sara Taels
29/12/2020
Een kinkier seksleven in 2021

Nu de trilogie van de boeken ‘50 Shades of Grey’ in de kast stof ligt te verzamelen, is het tijd om je seksleven opnieuw aan te zwengelen met enkele kinky tips! Als we dan toch goede voornemens maken voor 2021, laten we dan in onze slaapkamer beginnen!

Mijn naam is Sara Taels, seksuologe van dienst en reeds verschillende jaren actief in de sector van erotische producten. Denk hierbij aan toys, glijmiddelen, spelletjes… Daarnaast run ik ook een praktijk, waar ik koppels en individuen begeleid in de zoektocht naar hun seksualiteit. Bijkomend geef ik vormingen, onder meer voor Sensoa, over seksuele topics die de maatschappij aangaan. Samen met mijn partner woon ik in het dorpje Tessenderlo en net zoals bij de meeste koppels kan ook ons seksleven in een sleur verzeild raken. Er bestaan verschillende manieren om die sleur te doorbreken en experimenteren met kinky seks kan daar één van zijn.

Taboe

Fantasieën over dominantie en onderdanigheid worden vaak beschouwd als cultureel onaanvaardbaar. Desondanks komen deze voorkeuren vaker voor dan je zou vermoeden. Ongeveer 50% van de mannen én vrouwen fantaseert erover om eens stevig vastgebonden te worden. 1/3e droomt ervan om gefilmd te worden tijdens seksuele activiteiten (Joyal, 2016). Als we aan een kinky huishouden denken, wordt ook al snel de link met BDSM gelegd. BDSM is een verzamelnaam van allerhande fantasieën die onder de noemer ‘kinky´ kunnen worden ondergebracht. De tips die we vandaag zullen opsommen, zijn gericht op avonturiers die willen proeven van softe BDSM of kinky tips voor beginners.

De regels van BDSM

Kinkier Seksleven Kader Bloom Web

Het wordt vaak over het hoofd gezien, maar bij elke seksuele activiteit is het belangrijk om toestemming te vragen voor de acties die ondernomen worden. In BDSM is er meestal geen probleem met consent, omdat er geen betere seksuele activiteit bestaat, waarbij wederzijdse toestemming gegeven wordt. Echte BDSM’ers stellen zelfs een contract op, waarin beschreven wordt wat wel of niet kan. Spreek op voorhand dus goed af waar de grens ligt en zoek zeker online inspiratie op over hoe dit kan ingevuld worden. Het gebruik van de drie V’s kan een goede leidraad vormen:

Veiligheid

Gebruik geen verdovende middelen zoals alcohol, koop veilige en kwalitatieve materialen.

Vertrouwen

Spreek af met een partner die je (soms letterlijk) de touwtjes in handen kan geven, een onenightstand is daarbij af te raden.

Vrijwillig

De deelname aan deze activiteiten moet uiteraard vrijwillig gebeuren langs beide kanten.

Het gebruik van een stopwoord, in 3 gradaties, maakt het ook wat eenvoudiger. Baseer je bijvoorbeeld op de verkeerslichten:

  • groen: go
  • oranje: deze activiteit stoppen, maar we gaan verder
  • rood: meteen alles stopzetten

Geef je seksleven een boost

Speel een spel: om de voorkeuren van je partner spelenderwijs te leren kennen, is het altijd een goed idee om een kinky seksspel te spelen. En misschien voeren jullie al de eerste leuke opdrachten uit! Daag elkaar uit en zoek de grens voor het ultieme plezier op. Aanbevolen spel met meer dan 100 kinky uitdagingen: ‘Hart Vol Kinky’ (€13,95, www.nachtkastje.nl).

Maak je eigen verhaal: droom je al lang van een avond met een stoere brandweerman of sexy lerares? Bedenk een dominant rollenspel, waarbij de ene persoon de andere controleert. Het uitgelezen moment om hier je fetish naar buiten te brengen: unleash your inner fury!

Blinddoek je partner: door het wegnemen van één van de zintuigen van je partner kan je een leuke, onvoorspelbare avond creëren. Wissel aanrakingen af met verschillende objecten zoals een veertje, ijsblokjes, je nagels of een zweepje! Tip: zet belevingsgerichte muziek op. Het draait erom wat er in het hoofd omgaat.

Kinkier Seksleven Quote Bloom Web

Warm en koud: prikkel je partner met warmte en koude. Gebruik ijsblokjes, je warme adem of experimenteer met een massagekaars. Voor een warmer effect kun je de massagekaars laten branden, terwijl je je partner besprenkelt en masseert. Test wel op voorhand of de olie niet te warm is!

Terrific tools:
er zijn heel wat gebruiksvoorwerpen om BDSM net dat iétsje pikanter te maken. Met een Wartenbergwieltje (trek op ontdekkingstocht met Google…) breng je je partner in hogere sferen. Ook andere werktuigen zoals zuignappen of tepelklemmen brengen dat ietsje meer. Wees eindeloos creatief, maar hou steeds de veiligheid van je partner en jezelf in gedachten. Je eigen gereedschapskist uitpluizen, op zoek naar nieuwigheden, is misschien niet echt de beste keuze.

Kinky seks: veel meer dan BDSM

Kinky seks beperkt zich natuurlijk niet tot BDSM alleen. Je kan je partner op verschillende manieren teasen, waarbij het niet altijd tot een orgasme komt. Meteen misschien ook een ondeugende tip: starten én stoppen kan je in een hemelse extase brengen!

Bron: The Prevalence of Paraphilic Interests andBehaviors in the General Population: A ProvincialSurvey, Christine Joyal, 2016,The journal of sex research p 161 - 171

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Vier Lughnasadh met een modern ritueel

In tijden waarin mensen leefden op het ritme van de natuur en afhankelijk waren van landbouw…

Lees meer
Astrologie

Venus retrograde • 23 juli t/m 4 september 2023 • do’s & dont’s

Van 23 juli t/m 4 september 2023 loopt de liefdesplaneet Venus astrologisch gezien retrograde in…

Lees meer
Meditatie

Ontdek de Kracht binnenin: Een Gids voor het Ontwikkelen van je Spirituele Gaven

Spiritualiteit is een veelomvattend begrip dat voor velen moeilijk te definiëren is. Het omvat de…

Lees meer
Bloom 7 - 2023

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2023, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2023,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom