Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Kaartleggen met de zigeunerkaarten

Kaartleggen
Bloom
14/02/2023
Kaartleggen met de zigeunerkaarten

Kaartleggen met de zigeunerkaarten. Veel mensen ervaren een fascinatie voor de zigeuners omwille van hun gave om de toekomst te voorspellen. Geen enkel volk ter wereld laat zijn intuïtieve vermogens zo sterk spreken zoals de zigeuners. Zigeuners kwamen aan de kost als magiërs, mandenmakers, muzikanten en als paardenhandelaars. Het was vooral de gave van het toekomst voorspellen dat hen uiterst bekend maakte. De oorsprong van de zigeuners zou in India gelegen zijn, maar zelf beweren ze dat ze uit Egypte komen, vandaar het Engels woord voor zigeuners ‘gipsy’. De zigeuners migreerden rond het jaartal 1000 uit Egypte en overspoelden West-Europa rond 1400, waar ze faam verworven door hun toekomstvoorspellingen.

De instrumenten van de zigeuners

””De gave van het voorspellen maakte de Gypsies uiterst bekend.””

Handlijnkunde

Het lezen van de handen is ongeveer 3000 jaar geleden in India ontstaan. Hierbij werd gebruikt gemaakt van de lijnen, tekens, vormen en de grootte van iemands handpalm. Een begenadigde handlezer kan belangrijke dingen zeggen over jouw gezondheid, houding, levensgewoontes, etc. Dankzij handlijnkunde kan je de patronen in jouw leven ontdekken en ben je in staat om er achter te komen hetgeen positief of negatief op je inwerkt. Jouw leven staat afgebeeld in jouw handen, doordat er telkens bij dezelfde gedachtepatronen of handelingen lijntjes optreden in de handen en zelfs op het gezicht.

Het lezen van een kristallen bol

We zijn vertrouwd met het beeld dat de zigeunerin staart in een glazen bol en daarbij allerlei zaken en gebeurtenissen ziet. Maar dit blijkt niet het geval te zijn. In een glazen bol merken zigeuners vormen en symbolen op waaraan ze dan een interpretatie geven. Hierdoor zijn ze in staat om de toekomst af te leiden. De glazen bol is waarschijnlijk het best gekende middel om in de toekomst te kijken en wordt aanschouwd als het beste hulpmiddel van de zigeuners.

De zigeunerkaarten

Velen zijn gefascineerd door deze kleurrijke kaarten. De oorsprong van de zigeunerkaarten is niet helemaal duidelijk. In de 14de eeuw werden al kaartspelen ter hand genomen. De zigeunerkaarten voorspellen gebeurtenissen en ontmoetingen. Als je in staat bent om deze te lezen, heb je een extra troef in handen om jouw leven in te richten en te voorzien.

Je leven en toekomst ontdekken, door kaartlegster Ingrid Terryn

Vooreerst kun je de zigeunerkaarten één voor één rustig bekijken, zonder al teveel op de tekst te letten, maar vooral de tekeningen op te nemen. Welke afbeelding spreekt je meest aan? Welk beeld geeft je huidige gemoedsrust weer? Welk beeld kan je bang maken? Laat dus vooreerst de afbeeldingen spreken en neem de kracht die ze uitstralen in je op.

De dagkaart

Neem 's morgens één zigeunerkaart uit de stapel en concentreer je er goed op. Begin dan aan je dagtaak en laat de kaart bovenaan het pak liggen. Ga er 's avonds eens rustig bij zitten en kijk nu nog eens aandachtig naar de gekozen kaart. Welke boodschap heb je vandaag van de kaart ontvangen? Welke raad heeft ze jou gegeven? Misschien heb je een bepaald detail op de kaart, ook wel in het echt gezien tijdens jouw dag. Lees daarna de tekst die op de kaart staat en de uitleg in het handboekje. Deze uitleg is voortreffelijk, maar misschien geven de kaarten jou andere signalen dan deze die de schrijver voor had. Het principe van kaarten is immers dat de afbeeldingen spreken. De teksten kunnen een steuntje betekenen, maar woorden kunnen nooit beelden vervangen. Laat gerust jouw fantasie zijn werk doen.

Hoe de zigeunerkaarten raadplegen?

Meestal consulteren mensen iemand, omdat ze met vragen zitten die dringend een antwoord behoeven. Kaartleggen is een handig instrument om meer informatie over jezelf, over een situatie of toekomstige ontwikkelingen te krijgen. Om een duidelijk antwoord te verkrijgen is het noodzakelijk om de vragen eenvoudig en duidelijk te formuleren zoals ‘Hoe zal de relatie met Mr X verlopen?’. Verwarde vragen leiden tot niets en geven geen duidelijk antwoord. Wanneer je een vraag over de tijd stelt, is het aangeraden om de tijd als volgt te omschrijven: volgende week, volgende maand of volgend jaar. Eerst vraag je aan jezelf om een antwoord te mogen vinden en daarna meng je de kaarten vooraleer ze op tafel uit te waaieren. Mengen betekent goed door elkaar haspelen. Je doet dit tot wanneer je het gevoel hebt dat ze voldoende door elkaar zitten. Hierna waaier je de kaart uit op tafel met de beeldzijde naar beneden zodat de consultant ze niet kan zien. Vervolgens vraag je aan de consultant om enkele kaarten te trekken naargelang het legpatroon dat je wenst te gebruiken. Je houdt de kaarten in de volgorde waarin ze getrokken werden. Om de kaarten te interpreteren kun je terugvallen op de sleutelwoorden die op de kaarten staan.

Het begrip persoonskaart

Veel kaartlegsters gebruiken een persoonskaart die de consultant voorstelt. Als het om een vrouw gaat dan gebruiken we kaart 21, De Geliefde als persoonskaart. Betreft het een mannelijke vraagsteller, dan neem je kaart 1, De Minnaar als persoonskaart. Deze kaart duidt de consultant aan en de omringende kaarten geven de invloed weer van de aanwezige omstandigheden op de persoon. (Lees onder de afbeelding verder.)

Werken Met De Zigeuner Kaarten Bloom

1 - Een legging met 3 kaarten:

De persoonskaart wordt uit het pak gehaald en op tafel gelegd. Daarna worden de kaarten gemengd en neemt de consultant 3 kaarten uit het pak.

Het legpatroon is het volgende:
 • kaart 1 komt links van de consultant
 • kaart 2 komt rechts van de consultant
 • kaart 3 komt onder de persoonskaart
De duiding
 • kaart 1 geeft de toestand uit het verleden weer
 • kaart 2 vertelt iets over de toekomst
 • kaart 3 laat de uiteindelijke uitkomst of ontwikkeling zien
Oefening

Vraagstelling: Wat zijn de algemene ontwikkelingen voor de toekomst?

Werken met de Zigeunerkaarten Bloom

De vrouwelijke consultante trekt 3 kaarten die volgens het bovenbeschreven schema worden gelegd.

Kaart 1
= De Vijand (links en duidt het verleden aan)
Deze kaart geeft weer dat er in het verleden ruzie was en dat er veel vijandigheid in de omgeving van de consultante aanwezig was.

Kaart 2
= De Ergernis (rechts en toekomst)
De toekomst brengt ergernissen en problemen mee. Er is kans dat het tot slaande ruzie komt.

Kaart 3
= De Geestelijke ( onderaan en uitkomst)
Dit wijst er op dat een verstandige beslissing nodig is en dat men waarschijnlijk een raadsman zal consulteren.

2 - De willekeurige vraagstelling

Als er iemand op bezoek komt en vragen stelt, dan betreft het meestal meer dan 1 vraag. We kunnen dit oplossen door de consultant 21 kaarten uit het pak te laten halen en deze te verdelen in 7 pakjes van 3 kaarten. Op deze wijze kan de consultant in totaal 7 vragen stellen. Eerst wordt het ganse pak gewassen (door elkaar halen). Dan laten we de consultant 21 kaarten trekken die we in de volgorde van de trekking houden. Deze kaarten worden in 7 pakjes van 3 kaarten verdeeld. Daarna laten we de consultant zijn of haar vragen afvuren.

Vraag 1: Hoe staat Jan tegenover mij?

Volgende 3 kaarten werden getrokken: Hoop – Verlangen - Evenwicht
Betekenis: Jan heeft hoopvolle verwachtingen (hoop) in verband met jou. De 2de kaart wijst op een verlangen zodat men kan besluiten dat hij gevoelens heeft voor jou. Met als derde kaart het evenwicht blijken deze gevoelens duurzaam te zijn. Hij zal deze gevoelens vroeg of laat kenbaar maken (naar buiten brengen).

Vraag 2: Krijg ik een nieuwe baan?

Resultaat van het 2de pakje kaarten: Vijand – Huwelijk – Verlies
Betekenis: personen uit je omgeving doen zich anders voor dan ze zijn (vijand). Ze beloven je werk maar uiteindelijk draait alles op niets uit (verlies).

Vraag 3: Hoe evolueert de relatie tussen mijn dochter en haar vriend?

Consultante heeft volgende kaarten getrokken: militair – reis – kind
Betekenis: de militair wijst een stroeve en koele relatie aan. Om dit patroon te doorbreken, gaat het koppel op reis. De kans is groot dat gedurende een van deze reisjes de behoefte groeit om het gezin uit te breiden (kind).

Vraag 4: Hoe is de gezondheid van mijn partner?

Het vierde pakje kaarten wordt uitgespreid: ergernis – amusement – dood
Betekenis: de ergernis toont aan dat de partner koppig is en weigert te luisteren naar goede raad. Hij blijft zich te buiten gaan aan de goede dingen van het leven (amusement). Dit kan er op wijzen dat hij onoordeelkundig eet of drinkt. De derde kaart ‘de dood’ wijst op een einde. Deze kaart geeft niet noodzakelijkerwijs de echte dood weer, maar kan aanduiden dat hij gedwongen wordt om bepaalde (slechte) gewoonten stop te zetten.

Vraag 5: Hoe evolueert mijn relatie?

De kaarten in dit pakje zijn: trouw – geld - mededeling
Betekenis
: de trouw wijst op een grote duurzaamheid en toewijding in de relatie. Je mag het beste verhopen. Het lijkt een stabiele relatie te zijn waarin er op financieel vlak niets te kort is. De derde kaart duidt aan dat het nodig is om voldoende communicatie in de relatie te behouden. Het is een positief signaal dat weergeeft dat je veel aan elkaar hebt en dat de verstandhouding goed zit.

Vraag 6: Hoe evolueert het huwelijk van mijn zus?

De consultante koos volgende kaarten: geliefde – depressie – vijand
Betekenis: je zus die wordt voorgesteld door de geliefde kent heel wat pijn en verdriet (depressie) in de relatie. Dit toont aan dat de relatie leeggebloed is en dat je zus het vaak niet meer ziet zitten. De laatste kaart wijst er op dat haar partner zich vijandig opstelt en niet altijd open en oprecht is. Hij verbergt zaken.

Vraag 7: Hoe evolueren de studies van mijn zoontje Jonas?

Het laatste pakje bestaat uit volgende kaarten: minnaar - geschenk – amor
Betekenis: een man die het goed met je voor heeft (van je houdt of je minnaar is) helpt je zoontje bij zijn studies waardoor hij gunstige resultaten boekt (geschenk). Je bent heel gelukkig met de bereikte resultaten (amor).

Vind de Zigeunerkaarten en -boeken in de Bloom Shop

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

Zijn vrouwen spiritueler dan mannen?

Het wordt vaak gezegd dat vrouwen meer spiritueel ingesteld zijn dan mannen. De spirituele vrouw…

Lees meer
Huis & Thuis

Een zen interieur creëren? Gebruik deze 5 tips!

Een opgeruimde en harmonieuze omgeving is de perfecte basis voor een ontspannen en vredig thuis,…

Lees meer
Inspiratie

Een reis naar zelfrealisatie: meditatie, kunst en zelfliefde

In een wereld waarin alles gehaast en oppervlakkig lijkt geworden is het misschien wel belangrijk…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

 • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom