Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Blijven de energieprijzen stijgen? Wij vroegen het aan de Tarot kaarten

Kaartleggen
07/10/2021
Blijven de energieprijzen stijgen? Wij vroegen het aan de Tarot kaarten

De stijgende energieprijzen zorgen niet alleen voor paniek op de internationale energiemarkt, maar ook bij menig Belg groeit de angst. De prijzen schieten de hoogte in. Het laatste kwartaal van 2021 belooft zo een dure periode te worden voor velen. Ligt verbetering in zicht? wij vroegen het aan de Tarot kaarten.

Kaartlegging Energieprijzen Bloom Web Oktober 2021

De kaartlegging

”De Koningin van kelken duidt aan dat er toch een zekere tegenstand heerst onder de bevolking en dat deze alleen maar toeneemt.”

De eerste kaart die getrokken wordt, is de kaart van Gerechtigheid. De gerechtigheidskaart wijst erop dat er dringende keuzes gemaakt moeten worden. Vervolgens landt de Aas van pentakels omgekeerd als tweede kaart in deze lezing. De stijgende energieprijzen zullen hoogstwaarschijnlijk nog verder uit de hand lopen. Prijsstabiliteit ligt helaas nog niet in het zicht. Dit bewijzen ook de kaarten vijf van pentakels en acht van zwaarden. De aanhoudende prijsstijging zorgt ervoor dat velen financieel zwaar getroffen worden. Momenteel kunnen we niet anders dan machteloos toekijken.

De Koningin van kelken duidt aan dat er toch een zekere tegenstand heerst onder de bevolking en dat deze alleen maar toeneemt. De kaart vier van pentakels wijst op het vasthouden van bezit. We willen namelijk niet nóg meer geld versmijten aan de energiefacturen. De Ridder van pentakels toont de partijen die financieel belang hebben bij de stijgende prijzen. Deze kaart voorspelt eveneens dat hier nog commotie rond zal ontstaan. Zowel vanuit de bevolking als vanuit politieke kant en de zakenwereld. De kaart van Matigheid wijst in deze situatie op diplomatie en het feit dat er een balans gevonden dient te worden. Alleen zo kunnen de prijzen stabiliseren en eventueel opnieuw dalen. Zes van bekers toont gelukkig aan dat er uiteindelijk wel beloftes gemaakt worden om deze nijpende situatie voor velen te verbeteren.

Toegevingen zullen dus wel gemaakt worden, maar niet in die mate dat de volledige financiële schade gedekt wordt.

Als extra informatie hierbij werd de kaart van de Geliefden en de Acht van Bekers omgekeerd getrokken. Beide wijzen op het nemen van beslissingen met als doel de bevolking tevreden te stellen. Over deze beslissingen werden nog vier extra kaarten getrokken voor meer duiding. Tien van bekers duikt omgekeerd op. Direct daarnaast ligt zes van munten. Twee kaarten die toch wel verontwaardiging aangeven. Daardoor zullen we waarschijnlijk serieuze vragen stellen bij de maatregelen die genomen worden. Toegevingen zullen dus wel gemaakt worden, maar niet in die mate dat de volledige financiële schade gedekt wordt.

Dat is waarschijnlijk de reden dat de vijf van munten en de acht van zwaarden samen getrokken worden in deze kaartlegging. Deze geven een sterke indicatie dat de klanten van energieleveranciers een zwaar financieel verlies zullen lijden. Zij zullen achterblijven met lege handen. Voor hun situatie wordt niet een volledige oplossing gevonden. Ook de laatste twee kaarten, het Rad van Fortuin en de Koning van Bekers omgekeerd, bewijzen dit. De problemen met betrekking tot de stijgende energieprijzen blijven aanslepen. De betrokkenen partijen handelen namelijk alleen naar hun eigen bestwil. Het is duidelijk dat ze alleen oog hebben voor hun eigen belangen.

Conclusie?

We kunnen er dus van uitgaan dat de stijgende energieprijzen en de daar bijbehorende problemen voorlopig nog niet opgelost zullen worden. Helaas betekent dit dat de financiële schade daardoor alleen maar zal toenemen. Vanuit politieke kant wordt een oplossing aangereikt, maar die zal onvoldoende toereikend zijn als we kijken naar de geleden schade. De onvrede die nu al heerst zal daardoor alleen maar toenemen onder de bevolking.

NIEUW • Stel nu je vraag via WhatsApp aan onze huisnumeroloog/kaartlegger

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Steve Aernouts schrijft debuutroman: "Als wij helen, genezen we ook onze ouders"

Met zijn roman Moeder & Kind keert Steve Aernouts zich binnenstebuiten. Maar zuiver…

Lees meer
Dossier 2024

PREVIEW // Jouw Jaarhoroscoop 2024

Traditioneel besteden we in de eerste Bloom-editie van het nieuwe jaar (zie special Bloom 1 - 2024)…

Lees meer
Huis & Thuis

Creëer een unieke badkamer: Originele inrichtingsideeën die indruk maken

De badkamer is vaak een ondergewaardeerde ruimte in ons huis. Maar waarom zou het niet net zo…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom