Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Spirituele reizen: wat is er mogelijk?

Inspiratie
Gastschrijver
16/03/2024
Spirituele reizen: wat is er mogelijk?

Heb je weleens gehoord van een spirituele, of holistische reis? Holistisch betekent eigenlijk dat je naar het totaalplaatje kijkt. Dus alles wat jou, jou maakt - je lichaam, gedachten, gevoelens en spirituele kant. Deze zijn allemaal met elkaar verbonden. Wanneer je op een holistische vakantie gaat, ga je naar een plek waar dit allemaal samenkomt. Waar moet je dan aan denken? Een hotel waar je aan yoga, meditatie, mindfulness, en workshops kunt doen om aan jezelf te werken en te groeien. Je kunt ok een auto huren bij Easyterra en de bergen in gaan voor een lekkere wandeling. Op die manier probeer je evenwicht te vinden tussen je lichamelijke, geestelijke en spirituele welzijn. Laten we eens kijken wat de mogelijkheden zijn.

Spirituele retraites

Een spirituele reis is een kans om aan jezelf te werken en nieuwe dingen over jezelf te leren. Je kunt zelfs op bezoek gaan naar speciale plekken die iets spiritueels uitstralen, zoals tempels of oude kerken. Vaak worden deze reisjes begeleid door experts die er veel vanaf weten. Zij kunnen je nieuwe inzichten geven door middel van lessen of workshops. Het idee is dat je in een omgeving bent waar je je helemaal kunt focussen op je spirituele groei en echt in contact kunt komen met wie je diep vanbinnen bent.

Emotionele heling

Een spirituele reis kan gericht zijn op emotionele heling. Hierbij wil je leren omgaan met grote levensveranderingen of moeilijke tijden uit het verleden. Je hebt misschien een naaste verloren, bent je baan kwijt geraakt of hebt een scheiding doorgemaakt. Dit kan allemaal best zwaar zijn. Soms heb je iemand nodig die naar je luistert, je een zetje geeft, of specifieke hulp zoals trauma therapie of coaching. Je zou in zo’n geval kunnen kiezen voor emotionele balans reizen. Tijdens deze reis kun je in alle veiligheid aan je gevoelens werken. Denk aan therapie, EMDR, familieopstellingen, begeleide meditaties en meer. Dit alles wordt gecombineerd met gezond eten, rustige beweging zoals yoga, ademhalingsoefeningen, meditatie, wandelen, en veel liefde, aandacht, en rust.

Verbinden met de natuur

Tijd doorbrengen in de natuur doet wonderen voor je gezondheid. Wist je dat dit zelfs wetenschappelijk bewezen is?. Veel spa's, retreats en wellnesscentra die zich richten op je mentale welzijn, vind je in prachtige natuurlijke settings. Je kunt bijvoorbeeld een auto huren op Madeira en daar lekker de natuur in gaan. Dus ga lekker naar buiten, wandel door de bergen, nationale parken, meren, de zee of het platteland. In de natuur zijn brengt rust en vermindert meteen je stress.

Anti-stress reizen

Anti-stress vakanties zijn helemaal bedoeld om te chillen, actief te zijn en wat tijd voor jezelf te nemen. Je laat even alle stress van werk of thuis achter je. Op zo’n vakantie is het tijd om jezelf te verwennen met relaxte massages, gezond eten en weinig tot geen drankjes. Je kunt hierbij een lekker boek lezen of een film kijken. Het idee is om je batterij op te laden voordat je tekenen van een burn-out of depressie voelt aankomen. Als je zo’n vakantie boekt, krijg je allerlei relax behandelingen om je van top tot teen in de watten te leggen. Je komt weer als een nieuw persoon thuis. Ben jij ook toe aan een spirituele reis? Kijk dan even wat bij jou past en boek vandaag nog!

Dit artikel is tot stand gekomen met de input van Easyterra.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Kinderwens? Plan je zwangerschap aan de hand van de Maan

Kan je de kans op zwangerschap vergroten door de positie van de Maan in beschouwing te nemen?…

Lees meer
Inspiratie

Goede voornemens? Maak een plan!

Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Hét moment bij uitstek om de jaarlijkse goede voornemens weer boven…

Lees meer
Spiritualiteit

De kleuren van de Aartsengelen

Wanneer in de Bijbel wordt gesproken over de aanwezigheid van gevleugelde wezens die mensen op…

Lees meer
Preorder | Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom