Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Op zoek naar Aurora: de zoektocht van een jonge schrijver

Inspiratie
Lander Vandenborre
20/05/2024
Op zoek naar Aurora: de zoektocht van een jonge schrijver

Het boekOp zoek naar Auroravan Lander Miro Vandenborre beschrijft het verhaal van de jonge Miro die op zoek gaat naar geluk en de ware betekenis van eenheid zoals beschreven in het boeddhisme. Hoe meer Miro echter zoekt en verlangt, des te dieper hij zichzelf in zijn eigen ongeluk stort, tot hij ontdekt dat zuiver inzicht de enige reddingsboei is in de woelige oceaan waarin hij zich bevindt. Lander Miro Vandenborre, 17 jaar toen hij het boek schreef en ondertussen 20, bedacht het verhaal op basis van zijn persoonlijke ervaringen met het leven. Meer bepaald vanuit zijn onbegrip en verdriet, maar ook vanuit zijn verlangen naar antwoorden op waarom-vragen.

Verdiepend inzicht

“De meest bijzondere initiatieven komen onverwacht tot stand, zo ook het schrijven van ‘Aurora’. Bij mij kwam het idee voor dit boek tijdens een van mijn meditatiesessies. Ik maakte een schets van het verhaal op een cursuspapier en had zo opeens het hele verhaal in gedachten. Naarmate ik de gebeurtenissen in een fictief verhaal begon neer te schrijven, merkte ik al snel dat ook mijn inzicht zich verdiepte. Het inzicht in hoe wij als mensen tevergeefs trachten betekenis te geven en geluk te ervaren, onwetend dat het al lang goed is”, klinkt het bij de jonge schrijver.

Zijn verhaal delen doet hij dan ook niet zonder reden: “In de eerste plaats was het schrijfproces voor mezelf een verhelderend proces, maar daarnaast ben ik ervan overtuigd dat je ook als lezer een beter zicht op je eigen leven krijgt en op die manier je eigen pad ontdekt, een pad dat je anders nooit voor mogelijk had gehouden”, vertelt Lander.

De naam Aurora heeft een speciale betekenis en is om die reden zeer bewust gekozen. Lander verklapt daarover het volgende: “Aurora is, zoals sommigen vermoeden, inderdaad het personage waarop Miro verliefd wordt. In de loop van het boek zal duidelijk worden dat de zoektocht naar Aurora verder symbool staat voor ieder gegeven waarvan Miro denkt dat hij gelukkig zal worden. Op het einde van het boek wordt duidelijk waarom ik daarvoor juist de naam ‘Aurora’ koos. Ze is niet voor niets de Romeinse godin van de dageraad ..."

Wake up to the perfection that's always already the case.

De weg naar de waarheid

De auteur van het boek 'Op zoek naar Aurora' deelt via Miro de ervaringen waardoor hij inzicht kreeg in zichzelf en de wereld om hem heen. Hij vertelt hoe het allemaal begonnen is: “Toen ik vijftien was, kreeg ik les van een bijzondere godsdienstleraar, een leraar die een heel ander universum voor mij opentrok en me inzichten aanreikte vanuit verschillende religieuze tradities. Vooral het boeddhisme trok mijn aandacht. Ik las er dan ook veel over via de boeken van mijn leerkracht.”

“Ik vertelde erover thuis, waarna mijn mama mij op een dag een online cursus meditatie aanprees. “Wel iets voor jou”, zei ze. Dat laatste ontkennend, nam ik nieuwsgierig toch een kijkje en deed ik de eerste oefening. Ik was totaal verrast door de rust en het mysterie rond meditatie, dat zich in eerste instantie uitte in een licht gekietel midden in mijn hersenen. Vastberaden om het antwoord te vinden op de vele vragen rond mijn bestaan, vervolgde ik mijn meditatieweg door dagelijks steeds langer te mediteren. De eerste keer is inmiddels meer dan vier jaar geleden. Ik heb sindsdien nog geen enkele dag overgeslagen en ben vastberaden om er mee door te gaan. Daarvoor is deze bijzondere weg naar de Waarheid te verhelderend."

Het is precies die weg die de jonge auteur in ‘Op zoek naar Aurora’ nauwgezet weergeeft.

Bloom Tijdschrift Boekreview Op zoek naar Aurora 2


Wie is Lander Miro Vandenborre?

Met een nieuwsgierige en empathische blik stapt Lander Vandenborre de wereld tegemoet op zoek naar verwondering en ontroering. Als student geneeskunde hoopt hij later nuttig en zinvol werk te kunnen verrichten in de gezondheidszorg, meer bepaald de psychiatrie. Muziek en schrijven zijn voor hem een manier om de wirwar aan vragen die hij heeft bloot te leggen. Meditatie en filosofie bieden hem een houvast in zijn zoektocht naar het Ultieme; dat wat altijd al in zijn totaliteit aanwezig was. Zijn favoriete quote luidt dan ook:‘ Wake up to the Perfection that’s always already the case’.

Wat lezers ervan vinden

5/5

Een kwetsbaar verhaal waarin je helemaal wordt meegesleurd en dat daarnaast ook nog eens een blik werpt op de wereld van meditatie. Meer dan de moeite! - Jonas

5/5

Met zijn debuutroman is Lander binnen­gekomen langs de grote poort. Dit boek valt het best te beschrijven als een diepgaand verhaal met een persoonlijke touch waarin elke jongere zich kan herkennen. Ik kan al niet wachten op een 2e boek! - Tuur

Krachtplekken Belgie Nederland Bloom Tijdschrift Lijn

Bestel 'Op zoek naar Aurora' in de Bloom Shop

Auteur: Lander Miro Vandenborre
Prijs
: €19,95
Pagina's
: 240
Taal: Nederlands
ISBN: 978 907 218 9 387
Koop 'Op zoek naar Aurora' hier

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Huis & Thuis

Zo creëer je de beste setting om te mediteren

Het beoefenen van meditatie kan een waardevolle manier zijn om tot rust te komen, je geest te…

Lees meer
Astrologie

Leven in harmonie met de Maan

Sinds mensenheugenis spreekt de Maan tot de verbeelding. Ze wordt bewonderd, bezongen en soms ook…

Lees meer
Inspiratie

Avontuur in de Dolomieten: Ontdek de Magie van Alta Via 1

De Dolomieten, een adembenemend bergmassief in Noord-Italië, zijn al lang een trekpleister voor…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom