2 juni 2024 - Spirituele Bloom Fair Stadsfeestzaal Aarschot >

Verloren in de liefde: een ode aan de vrouw

Inspiratie
Jamina Atillah
09/06/2021
Verloren in de liefde: een ode aan de vrouw

Liefhebben is niet evident. Voor velen onder ons lijkt het vaak een vruchteloze zoektocht naar de ware. Een zoektocht die ons gebroken achterlaat en waarin we bereid zijn onszelf weg te cijferen om maar een geliefde te kunnen strikken. Om maar niet alleen wakker te hoeven worden. In deze ode aan de vrouw openbaren we het besef dat we van al onze pijnlijke relaties geleerd hebben om een balans te vinden tussen liefde en evenwicht.

”Your biggest commitment must always be yourself - Bridget Devoue”

Vele vrouwen hebben zich talloze keren verloren in de liefde. Onbewust zoekend naar de ware, naar hun soulmate. Een zoektocht die zich voor elke vrouw anders ontvouwde. Het kan zijn dat je vroeger van het ene vriendje naar het andere vriendje fladderde in een poging de ware liefde te vinden, maar het kan ook zijn dat je jarenlange relaties achter de rug hebt zonder ooit een ware diepe verbinding ervaren te hebben. In jouw zoektocht naar je zielsverwant heb je verschillende rollen op je genomen. Je was de verleidster, de moeder of de therapeut. Allemaal om maar de liefde te kunnen behouden.

Vaak was een vruchteloos resultaat het gevolg. Een schuld die gelegd kan worden bij jezelf als je weer eens wegrende als het te goed voelde. Terug naar de oneindige zoektocht naar liefde zonder het ooit te vinden. Een zoektocht die niet in dit leven begonnen is, maar al zijn oorsprong vond in een vorig leven. Nooit keek je in de juiste richting. Je probeerde de ware te zien in de mannen die jou gebruikten, misbruikten, je leegzogen en je vervolgens alleen achterlieten. Waarom kunnen zij zich wel zo afsluiten voor de liefde?

Vaak dacht je bij jezelf dat je de liefde eindelijk gevonden had. Maar ook dat bleek meestal een onbevredigende vondst te zijn. Toch bleef je, want het voelde ook wel fijn om iemand te hebben. Om niet alleen te hoeven zijn. Maar je bent pas in staat om liefde te delen als je de ware betekenis van liefde begrijpt. De enige manier om dat te kunnen vatten is door alle pijnen uit dit leven, maar ook je vorige levens, te doorvoelen om van daaruit herboren te worden.

Je moest al deze pijnlijke ervaringen doorstaan om te beseffen dat jij eigenlijk altijd al degene bent geweest die jezelf afwees. Met dit diepe besef realiseer je je pas wie je werkelijk bent en wat je werkelijk waard bent. Ooit kom je iemand tegen in dit leven die alle pijnstukken blootlegt. Je zult ervaren dat liefde niet alleen fijn en goed kan zijn, maar juist ook heftig van aard. Want liefde die diepgaat, is ook een liefde die diepe wonden slaat.

De roep naar de ander is de roep naar jezelf. Gevoel en verstand dienen in balans te zijn. Heel je leven heb je geoefend om dit evenwicht te vinden in jezelf, maar ook in de liefde. Nu is het moment om dit ook naar buiten te brengen. Heb jezelf lief, je verdient het!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

Waarheen gaat de reis na de dood?

Als we het over de dood hebben, dan raken we een onderwerp aan waar veel mensen het liefst niet mee…

Lees meer
Inspiratie

Human Design en de Human Design Chart: wanneer oude wijsheid en moderne wetenschap zich met elkaar verbinden

Human Design, nog bij velen onbekend, wordt steeds populairder. Met de (grote hoeveelheid)…

Lees meer
Astrologie

Maanstanden 2024: een handig overzicht

Ook in 2024 zijn we elke maand onderhevig aan een Nieuwe Maan en een Volle Maan. Een belangrijk…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom