Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Boekreview: Energetische hypnose

Inspiratie
Bloom
08/07/2021
Boekreview: Energetische hypnose

September 2020 was voor Eveline Haine een bijzonder spannende maand. Haar eerste non-fictieboek Energetische hypnose werd door uitgeverij Beefcake Publishing uitgebracht in heel Vlaanderen en Nederland. Dat het zo’n schot in de roos ging zijn, had zelfs Eveline nooit durven dromen. “Je hoopt er natuurlijk wel op dat mensen het leuk vinden en er ook écht iets aan hebben maar het blijft toch altijd even afwachten op die eerste reacties. De boekvoorstelling organiseren was in tijden van corona allesbehalve eenvoudig. Met de hulp van een aantal goede vrienden zijn we er gelukkig wel in geslaagd om er een succesvolle avond van te maken”. Ondertussen zijn we bijna een jaar verder en peilen we bij Eveline hoe het met haar gaat en natuurlijk ook naar de eerste lezersreacties.

Dat Eveline zelf een heel hoogsensitieve vrouw is, beschouwt ze als een immense troef. Ze zou het zelfs niet meer kunnen missen. In haar boek legt ze op een duidelijke manier uit wat energetische hypnose en hoogsensitiviteit inhouden en maakt ze een het onderscheid tussen de extraverte en introverte karakters. Ben je hoogsensitief? Dan is de kans groot dat energetische hypnose echt wel iets voor jou is.

Waarom dit boek?

”Heel veel vragen over hypnose zijn duidelijk gebaseerd op angst en onwetendheid. Met dit boek wou ik eigenlijk de meest voorkomende vragen over hypnose beantwoorden en zo de mensen toch al wat geruststellen.”

Eveline krijgt van de meeste cliënten vaak dezelfde vragen. Niet onlogisch aangezien de meeste mensen zo goed als niks over hypnose weten, tenzij de dingen die ze ooit eens in een film of op televisie hebben gezien. Jammer genoeg baseren mensen zich nog al te vaak op showhypnose en bestempelen ze hypnose daardoor haast instant als eng en beangstigend. “Ik kan iedereen geruststellen dat ik in mijn praktijk nog nooit met mijn vingers heb geknipt om vervolgens die persoon als een halve patattenzak in mekaar te doen vallen (lacht). Heel veel vragen zijn duidelijk gebaseerd op angst en onwetendheid. Met dit boek wou ik eigenlijk de meest voorkomende vragen over hypnose beantwoorden en zo de mensen toch al wat geruststellen. Vergeet dus maar alles wat je denkt te weten van showhypnose, dat is totaal niet wat er in mijn praktijk gebeurt.”

Eveline heeft als doel om op een laagdrempelige manier uit te leggen wat energetische hypnose nu eigenlijk inhoudt. Het draait in eerste instantie om het terugvinden van je innerlijke rust. Eens die innerlijke rust terug sterk aanwezig is, kan er voortgebouwd worden op het bereiken van je doelen zoals bijvoorbeeld vermageren, beter slapen, menopauzeklachten terugdringen, stoppen met roken of uit je neerslachtige houding geraken. In de meeste gevallen zal het vergroten en stabiliseren van de innerlijke rust al meer dan de helft van de klachten grotendeels oplossen. En dat is iets wat Eveline zo goed als elke keer opmerkt, dat innerlijke rust de basis is die eerst moet gecreëerd worden. “In mijn praktijk in Brugge ontmoet ik dagelijks mensen die in onze huidige maatschappij, en zeker sinds de hele coronagekte, jammer genoeg amper nog innerlijke rust ervaren. Hun energieniveau is zwaar onder nul gezakt en ze weten amper nog van welk hout pijlen maken.

Door hun hoogsensitieve karakter zijn ze meestal zwaar overprikkeld geraakt en dan kan dat ene klein probleempje van vorig jaar op een heel korte tijd plots uitgegroeid zijn tot een ernstige situatie waar ineens nog zoveel andere klachten bij komen kijken. Op zo’n momenten is het cruciaal dat je de mensen eerst terug naar een intense staat van innerlijke rust brengt. Alleen vanuit die rust kan je iets constructiefs opbouwen, anders zal je snel terug vervallen in de chaos waar je probeert uit te geraken en zal die negatieve vicieuze cirkel alleen maar groter worden en sneller draaien.”

”Die eerste weken kreeg ik talloze mailtjes, berichten en telefoons van mensen die zichzelf in heel veel dingen herkennen waardoor de puzzel plots wat meer in mekaar viel voor hen.”

De eerste lezersreacties

“Hoewel het even bang afwachten was, zijn alle reacties tot nu toe heel positief. Het is altijd leuk om positieve feedback te krijgen en zeker als het gaat over je werk waar je met hart in ziel in gelooft. Die eerste weken kreeg ik talloze mailtjes, berichten en telefoons van mensen die zichzelf in heel veel dingen herkennen waardoor de puzzel plots wat meer in mekaar viel voor hen. Dat roept bij die mensen natuurlijk weer nieuwe vragen op over hoe ze bepaalde zaken concreet moeten aanpakken bijvoorbeeld.

Een tweede boek op komst

Eveline haar eerste boek heeft duidelijk bij veel hooggevoelige mensen een snaar geraakt. Er kwamen plots zoveel nieuwe vragen van lezers haar richting uit, zowel over hypnose, over hoogsensitiviteit als over energie. Na het verzamelen van al die vragen trok ze naar haar uitgever die haar meteen groen licht gaf om aan een tweede boek te beginnen. “Momenteel ben ik volop aan het schrijven aan het tweede boek. Het zal deze keer een meer praktische uitleg worden, iets waar veel mensen duidelijk nood aan hebben. Laat ons hopen dat ook het tweede boek een schot in de roos mag worden.”

Over Eveline Haine

Boekreview Eveline Haine Energetische Hypnose Bloom 2105 profiel

Kijk naar Eveline en je ziet meteen een vrouw met een open blik en een grote glimlach. Dat haar werk ook echt haar passie is, blijkt meteen uit haar uitstraling. Veel enthousiasme, een flink pak zelfvertrouwen en ogen die meelachen wanneer ze praat over haar praktijk in Brugge. “Geloof me, je trekt wel al eens aparte mensen aan als je hypnotiseur bent en je maakt vaak echt ongelooflijke dingen mee. Elke dag is totaal anders, dat maakt het voor mij ook zo boeiend en uitdagend. Ook ik leer nog elke dag bij en kan soms nog enorm verbaasd zijn over wat er eigenlijk allemaal mogelijk is. Maar met de jaren heb ik geleerd om het gewoon te laten gebeuren, niet steeds alles in vraag te stellen en gewoon te genieten van de positieve resultaten.”

Boekreview Eveline Haine Energetische Hypnose Bloom 2105 Cover

ENERGETISCHE HYPNOSE
Eveline Haine • 115 pagina's
ISBN: 9789493111417 • Prijs: €17,50

Te koop in heel Vlaanderen en Nederland of via de website van Eveline Haine.
Voor een gesigneerd exemplaar kunt u mailen naar info@hypnosepraktijkbrugge.be
Uitgeverij: Beefcake Publishing

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Voeding & Gezondheid

De impact van voeding op je gemoedstoestand

Als je weet wat de impact van verschillende voedingsmiddelen is op je gemoedstoestand, kun je voor…

Lees meer
Inspiratie

Tips om je manier van leven aan anderen door te geven

Het overbrengen van je levensstijl en waarden op anderen is een krachtig middel om positieve…

Lees meer
Lifestyle

Kleuren onder de loep: de betekenis van violet

We nemen de kleuren onder de loep en vandaag richten we ons op de kleur violet. Stond jij al eens…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom