Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Boekreview • De Duivelse Draak en de Val van de Keizer door Clark Gillian

Inspiratie
Nicole Combs
22/12/2023
Boekreview • De Duivelse Draak en de Val van de Keizer door Clark Gillian

In het boek 'De Duivelse Draak en de Val van de Keizer' van Clark Gillian worden lezers meegenomen door meerdere lagen betekenissen en interpretaties van Clark Gillians werk. Clark Gillian liet zich inspireren door de Tarotkaarten als poort naar de wonderlijke en mysterieuze wereld van het onderbewuste. Het verhaal zelf is prachtig geschreven en hij heeft geweldig werk verricht met het ontwikkelen van de wereld waarin het zich afspeelt. Hoe meer ik las, hoe meer er spontaan verschillende interpretaties in me opkwamen, die een nieuwe waardering voor het verhaal brachten na afloop.

De personages van Clark Gillian

Clark Gillian houdt doorheen 'De Duivelse Draak en de Val van de Keizer' de balans tussen de speelsheid en de ernst van de personages, en maakt moeiteloos overgangen tussen verschillende perspectieven zodat je alle hoeken van elk figuur te zien krijgt om het verhaal en de verwijzingen naar de Tarot volledig te kunnen waarderen.

De menselijke wereld - met de verschillende steden, koninkrijken en dorpen - wordt in detail beschreven door de ogen van verschillende personages. En ook de Elfenwereld is zo prachtig beschreven dat je je echt in die andere wereld kunt wanen terwijl je leest; alsof je bij het betoverde hert en alle feeën bent! Clark Gillian doet ook goed werk met het ontwikkelen van de achtergrond en de reden waarom de menselijke wereld en de Elfenwereld werden gescheiden en wat er is gebeurd in het eerste boek. Hij geeft daarnaast mooi de geschiedenis weer tussen de strijdende personages.

De symboliek, de wereld, de karakterontwikkeling en de betekenissen die doorheen het boek worden gegeven aan de Tarotkaarten maken het boek interessant tot het einde.

Nicole Combs

Een instortend rijk

”De personages, gedragingen en gebeurtenissen in het boek kunnen op verschillende manieren worden geïnterpreteerd, gebaseerd op de ervaringen die u als lezer heeft, net zoals dat met de Tarotkaarten gebeurt.”

'De Duivelse Draak en de Val van de Keizer' van Clark Gillian neemt je mee naar een rijk dat instort nadat de keizer en keizerin zijn gevangen genomen. Je wordt meegenomen doorheen de spannende tijdlijnen van alle spelers tegelijk. Aan de ene kant van het verhaal heb je de Slang en zijn omgang met de Heks, de Gravin, onbedoeld de Prinses en de Dwaas, en vele anderen, terwijl hij menselijke verlangens en hebzucht gebruikt om de controle over het ‘rijk’ te krijgen.

De andere kant van de strijd omvat vele personages zoals de Bard, de Prins der Speren en de Kattenkoning die werken om zich te verzetten tegen de overheersing van de Slang en de soevereiniteit van de keizer en keizerin te redden. Vanaf het begin van het boek kun je het gevoel van angst, onrust en vernietiging voelen dat in de wereld om hen heen is veroorzaakt.

Clark Gillian opent met zijn boek meer ruimte voor interpretatie. De personages, gedragingen en gebeurtenissen in het boek kunnen op verschillende manieren worden geïnterpreteerd, gebaseerd op de ervaringen die u als lezer heeft, net zoals dat met de Tarotkaarten gebeurt.

(lees verder onder de advertentie)

Een boek voor alle leeftijden

Het boek ‘De duivelse draak en de val van de Keizer’ heeft veel te bieden voor alle lezers. De symboliek, de wereld en de karakterontwikkeling, en de betekenissen die doorheen het boek worden gegeven aan de Tarotkaarten zorgen ervoor dat het boek interessant is tot het einde.

De schrijfstijl nodigt uit om te blijven lezen. Of je nu een fantasy epos, een satire of pageturner wilt lezen, of je geïnteresseerd bent in de wereld van Tarot, dit boek heeft je veel te bieden. Dit is een uitstekend boek voor lezers van alle leeftijden.

Clark Gillian

Clark Gillian profielfoto boekreview De Duivelse Draak en de Val van de Keizer Bloom online

Clark Gillian is de auteur van onder andere The Magic Deer and the dreams of the Fool / Het Magische Hert en de dromen van de Dwaas. Ook De Duivelse Draak en de Val van de Keizer bestaat in het Nederlands en in het Engels.

  • De Duivelse Draak en de Val van de Keizer, Clark Gillian | Prijs: € 22,50 | Pagina's: 313 | ISBN: 9789 4644 87336
  • The Devious Dragon and the Fall of the Emperor, Clark Gillian | Prijs: € 22,50 | Pagina's: 344 ISBN: 9789 4648 01910

Te koop bij o.a. Standaard Boekhandel, Bol.com en Bruna.
Meer info: www.clarkgillian.com.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Sporten in 2024 op basis van je horoscoop

Nu het nieuwe jaar goed en wel begonnen is, staan ook de goede voornemens weer op het programma.…

Lees meer
Huis & Thuis

Een zen interieur creëren? Gebruik deze 5 tips!

Een opgeruimde en harmonieuze omgeving is de perfecte basis voor een ontspannen en vredig thuis,…

Lees meer
Spiritualiteit

Lente-equinox: plant je intenties met Godin Ostara

Op woensdag 20 maart 2024 om 04.07 uur (met Antwerpen als locatie) vieren we het jaarlijks…

Lees meer
Bloom 5 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom