Bloom 2 is uit! Chinese Jaarhoroscoop 2024 >

7 tips om nieuwe gewoontes aan te leren

7 tips om nieuwe gewoontes aan te leren

Ah, de tijd van de goede voornemens komt er weer aan. Steeds weer toasten we op een goede gezondheid, maar als puntje bij paaltje komt, valt het ons best wel moeilijk om die gezondheid te handhaven. Al snel is die verleiding daar weer na een drukke werkdag. Eén keer frietjes gaan eten kan toch geen kwaad? Tegen februari hebben we meestal onze nieuwe gewoontes weer ver opgeborgen in de kast. Zou het niet fijn zijn om eens een nieuwe gewoonte aan te wenden die écht verankerd zit in je leven? Wij brengen jou 7 tips om nieuwe gewoontes aan te leren en vast te houden. Op naar een duurzaam en gezond leven!

1. Blijf jezelf

Kies enkel doelen die bij je passen. Het heeft geen zin om jezelf op te leggen om elke week naar de fitness te gaan als jij je daar niet prettig bij voelt. Niet iedereen is een geboren sporter, en dat is helemaal niet erg!

2. New year, new me

Verklaar wie jij moet zijn om jouw doel te bereiken. Gebruik zinnen als “Ik ben sportief”, “Ik eet gezond”. Creëer een nieuwe ik die jouw doel verpersoonlijkt. Neem hiervoor een blad en een stapel tijdschriften waarmee jij een moodboard maakt van jouw nieuwe persoonlijkheid. Maak echt een karakterschets van jouw nieuwe ik. Welke waarden en normen hou je hoog in het vaandel? Waar hecht jij geloof aan?

3. Een klein begin

”Rome wasn't built in a day - John Haywood”

Om jouw voornemens te halen, ga je slechts 1 doel uitkiezen om mee te starten. Wed niet op verschillende paarden, maar hou het simpel. Breek jouw doel op in kleine haalbare stappen. Als je meer wil bewegen, begin je nu al met dagelijks 5 minuten te wandelen. Zorg ervoor dat je stappen steeds verhogen in frequentie, duur of hoeveelheid. Hierdoor zorg jij ervoor dat de gewoonte duurzaam in jouw routine wordt ingebouwd en geen eendagsvlieg is.

4. Old habits die hard

Probeer je nieuwe gewoonte te koppelen aan een andere reeds ingesleten gewoonte zoals je handen wassen, gaan slapen of een bepaalde ruimte binnenkomen. Ga bijvoorbeeld telkens je op het toilet zit een buikademhaling uitvoeren.

5. Visualiseer

Neem een groot wit blad papier en teken hier 49 hokjes op. Hang dit blad op een zichtbare plaats in huis. Het is belangrijk om dagelijks herinnerd te worden aan jouw doelen en deze ook dagelijks te evalueren. Telkens jij erin geslaagd bent jouw nieuwe gewoonte naar behoren uit te voeren, vink je dit af in een hokje. Door dit 49 dagen na elkaar uit te voeren, zal de nieuwe gewoonte ingesleten zijn in jouw systeem.

6. Trick yourself

Zorg ervoor dat de gezonde alternatieven gemakkelijker voor handen zijn dan de ongezonde. Kies er bijvoorbeeld voor om fruit zichtbaar te leggen in de woonkamer en het snoepgoed in de kast te verstoppen. Door deze tip toe te passen zorg je ervoor dat jij na een drukke hectische dag minder wilskracht moet opbrengen om de verleidingen te weerstaan.

7. Hou het simpel

”Wake up with determination, go to bed with satisfaction.”

Noem slechts 1 karaktertrek die jij nodig hebt om jouw doel te bereiken, bijvoorbeeld: productief, genereus, mindful, positief… Schrijf dit woord samen met jouw eigen definitie op een post-it en hang dit op jouw spiegel. Elke ochtend lees je deze post-it hardop voor. Zo stel jij jou vanaf het ochtendgloren in om deze karaktertrek aan te spreken.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Lifestyle

Op zoek naar het perfecte cadeau voor elk dierenriemteken

Word je telkens opnieuw door stress overmand wanneer je een geschikt cadeau moet kopen voor je…

Lees meer
Meditatie

Verbeter je slaap met slaapmeditatie

Dieper slapen, sneller in slaap vallen en een betere slaapkwaliteit. Mediteren klinkt ineens zo…

Lees meer
Astrologie

Wat je astrologische archetype onthult over jezelf

Het is duidelijk dat onze sociale en culturele achtergrond ons gedrag bepaalt. Maar wat als je…

Lees meer
Bloom 2 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom