26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

6 redenen om je mindset te herprogrammeren

6 redenen om je mindset te herprogrammeren

Mindset is everything right? Ik hoor je al denken: “Niks nieuws". Maar hoe zit dat eigenlijk in de praktijk? Welke voordelen heeft het om bewust je mindset te herprogrammeren? In dit artikel behandel ik zes redenen waarom het raadzaam zou zijn je mindset te herprogrammeren.

Reden # 1 | Voor jezelf durven kiezen

Je mindset wordt niet alleen bepaald door jou. Je krijgt op celniveau ook informatie mee die opgeslagen zijn in de hersenen. Een praktisch voorbeeld: Stel, je ouders staan altijd klaar voor anderen en hebben de overtuiging dat zij andere mensen altijd en overal dienen te helpen. Grote kans dat jij als volwassene niet beter weet dan zelf ook jaren lang klaar te staan voor anderen.

Een goede eigenschap niet waar? Echter hebben overtuigingen van onze ouders ook een keerzijde. Vaak vergeten we klaar te staan voor onszelf. Je mindset herprogrammeren kan bijdragen om bewust voor jezelf te kiezen, waardoor je eerst jezelf helpt, en je meer energie zult hebben om voor jezelf te zorgen. Vanuit die nieuwe energie ga je dan ook anderen helpen. Sounds like a Win-Win to me!

Reden # 2 | Dichtbij jezelf kunnen blijven

Jezelf op nummer 1 plaatsen? Goed voor jezelf zorgen? Weten wat je nodig hebt? Voor jezelf op kunnen komen? Een mindset die goed is afgestemd op jouw pure kern, maakt dat je dicht bij jezelf kan blijven en dat de bovenstaande zaken een stuk gemakkelijker zullen gaan. Op die manier zal je goed in je vel zitten en energie overhouden voor leuke dingen en de dingen die op je to-do lijst staan, waardoor je bewuster focus zal houden.

6 redenen om je mindset te herprogrammeren Oshin Van Der Hansz artikel Bloom 1
Reden # 3 | Zelfverzekerd voelen

Een mindset die weer volledig is afgestemd op wie jij bent vanuit jouw pure kern, geeft een boost aan zelfvertrouwen. Dit zal ervoor zorgen dat je bewust bezig bent om in stappen je volgende doel te behalen. Je durft hierin ook je stem, je mening en plan van aanpak te delen met mensen aangezien je vanuit die pure kern weet wat je te bieden hebt en in staat bent om te vragen wat je nodig hebt. Als je dan kijkt naar je huidige manier van zijn, hoe ver staat dit van reden twee vandaan?

Reden # 4 | Vol energie

Door het feit dat je bewust bij jezelf kan blijven en focus kan houden, zal je merken dat je meer energie hebt om nieuwe zaken te ondernemen. Of juist de energie te gebruiken om die leuke dingen te gaan doen. Can You imagine the energy already?

Reden # 5 | Genoeg me-time

Door je te focussen op dingen doen die je enkel nog wilt uitvoeren, hou je tijd over om me-time in te lassen. Ondanks je vol zit met energie, is het verstandig om je interne batterij op te laden.

Reden # 6 | Volkomen kalm

Wanneer alles klopt in je hoofd, verlopen de taken die je binnen een dag wil uitvoeren ook beter. Dat zorgt ervoor dat je volledig ontspannen bent en rust in je systeem gaat ervaren. Hierdoor zullen zowel je gedachtes, gevoelens, handelingen en de manier waarop je je presenteert naar je omgeving volkomen ‘relaxed’ zijn. Sounds amazing right?

Zeg nu eerlijk dat deze bovenstaande zes redenen aantrekkelijk in de oren klinken. Is mindset dan nog steeds zo een 'log' ding om mee aan de slag te gaan? It's your life script honey! No one else but you is able to reprogram your own lifescript. And always remember: Your own inner power is the key to succeed !”

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Kaartleggen

Systemisch werken met Tarot: wat je familie te vertellen heeft

Welke invloed heeft je familiesysteem op je leven? Wat draag je mee dat niet van jou is, maar dat…

Lees meer
Astrologie

Kinderwens? Plan je zwangerschap aan de hand van de Maan

Kan je de kans op zwangerschap vergroten door de positie van de Maan in beschouwing te nemen?…

Lees meer
Huis & Thuis

Creëer een unieke badkamer: Originele inrichtingsideeën die indruk maken

De badkamer is vaak een ondergewaardeerde ruimte in ons huis. Maar waarom zou het niet net zo…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom