26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Moederhoroscoop: je sterrenbeeld onthult welk type mama jij bent!

Huis & Thuis
Bloom
09/05/2020
Moederhoroscoop: je sterrenbeeld onthult welk type mama jij bent!

Of je je nu een mama kan noemen, of nog even geniet van een zorgeloos leventje zonder kids: elke vrouw mét een kinderwens vraagt zich wel eens af hoe ze de rol van moeder zal opnemen. Antwoorden op deze vraag kun je zoeken in de psychologie, genetica, cultuur… maar ook de astrologie. Want hoewel allerlei factoren jouw opvoedingsskills beïnvloeden, speelt ook jouw sterrenbeeld een rol in de manier hoe jij jouw mini-me grootbrengt. Astro-parenting, noemen we dat wel eens!

Geen idee onder welk sterrenbeeld jij valt? Bereken het hier!

Sterrenbeeld Ram – een feministisch rolmodel

Een echte krijger, dat ben jij! Jij zal als Ram-mama stevig je stempel drukken op de opvoeding van je kind. Zoals het een echte Ram betaamt, benader jij het ouderschap als een strijd: alert, vol zelfvertrouwen en met een duidelijk doel voor ogen. Een sterk rolmodel voor je zoon of dochter. Wel besef jij dat je nog steeds een eigen persoon bent, naast de rol van moeder die je met plezier vervult. Je hebt er geen problemen mee om ook je eigen behoeftes af en toe voorop te stellen, waardoor je zonder twijfel zelfstandige kinderen zal creëren.
Sterktes: veel zelfvertrouwen, zelfbewust, krachtig
Zwaktes: héél competitief, egocentrisch, woede-uitbarstingen

Sterrenbeeld Stier – de zorgzame mamabeer

Moederhoroscoop type mama sterrenbeeld horoscoop dochter bakken Bloom web

Elke moeder is bezorgd en stelt de veiligheid van haar kinderen voorop, en dat is zeker het geval bij een Stier-mama. Bij uitstapjes gaan er steevast uitgebreide veiligheidsanalyses aan vooraf over wat er zoal kan foutlopen. Maar vergis je niet: eens blijkt dat alle gevaar geweken is, is een Stier-moeder zeker in voor een feestje! Daarnaast vind je het vooral belangrijk dat je kinderen opgroeien tot gemanierde én waardige volwassenen met een nuchtere ingesteldheid en respect voor anderen. Je wil graag een goede band met je koters, maar je bent niet bereid om daar gezag voor in te leveren. Je bent eerst hun ouder, daarna pas hun vriendin.
Sterktes: stabiel, gezond verstand, harde werker
Zwaktes: materialistisch, lui, ijdel

Sterrenbeeld Tweelingen – de prater

Nooit een saai moment onder jouw dak, Tweelingen. Als moeder probeer je je kinderen altijd goed te begrijpen, in plaats van vast te houden aan rigide regeltjes en ouderwetse straffen. Je hebt een relatief ‘lossehouding in de opvoeding van je kids, maar laat zeker niet over je heen lopen. Tweelingen-moeders willen niets liever dan dat hun kroost open communiceert met hen. Je bent graag betrokken bij ieders plannen. Wanneer die achter je rug worden gewijzigd door je partner of de kinderen zelf, steekt jouw hevig temperament de kop op. Sowieso komen je nakomelingen niets te kort, want je ben niet vies van een beetje luxe.
Sterktes: veelzijdig, jeugdig, ruimdenkend, creatief
Zwaktes: inconsistent, grenzeloos, ongeduldig

Sterrenbeeld Kreeft – een geboren moeder

Een Kreeft is de moederoverste van de dierenriem. Bij de meeste Kreeften in het moederinstinct ingebed in hun kosmisch DNA. Al op jonge leeftijd namen ze een verzorgende rol op zich (voor broers, nichtjes, dieren, poppen…). Als Kreeft-mama vind je het moederschap de belangrijkste job ter wereld. Je sociale leven lijdt daar wel onder, want elk excuus is goed genoeg om een etentje af te slaan, al is het maar omdat de knuffelbeer van je jongste zoek is. Babysitters komen bij jou niet over de vloer, want je vertrouwt je kinderen aan bijna niemand anders toe. Die controle zal je toch moeten loslaten eens je telgen uitgroeien tot stoere pubers, anders dreig je de goede band met hen te verliezen.
Sterktes: gevoelig, echte moederkloek, toegewijd
Zwaktes: overbezorgd, humeurig, angstig

Moederhoroscoop type mama sterrenbeeld horoscoop zoon Bloom web

Sterrenbeeld Leeuw – een ware uitslover

Leeuw-moeders storten zich met hart en ziel op het ouderschapsavontuur. Ze zijn enorm hands-on en daardoor betrokken bij elk aspect van het leven van hun kroost. Als Leeuw-mama ben je streng maar rechtvaardig en er tevens rotsvast van overtuigd dat je telg zal uitgroeien tot een succesvol individu, die wereld verovert. Je verjaardagsfeestjes zijn legendarisch, en bij elke gelegenheid pak je uit met een perfect uitgekozen cadeau. Soms heb je de neiging om je kinderen wat te verwennen, zowel met gadgets als met elitezomerkampen, dure kleren en exclusieve opleidingen.
Sterktes: speels, het voortouw nemend, creatief
Zwaktes: egocentrisch, dramatisch, hyperactief

Sterrenbeeld Maagd – working mom

Als Maagd-moeder ben je een merkwaardige mix van contrasten. Het ene moment ben je een echte micromanager, maar enkele minuten later kun je de controle gerust terug loslaten. De inbreuk op je privacy die onverbiddelijk gepaard gaat met kinderen, om nog maar te zwijgen van de roof op je intellectuele tijd, zit je niet altijd even lekker. Ja, je krijgt er veel voor terug, maar toch niet voldoende. Naast de rol van ‘mama’ heb jij dus zeker nood aan een leven waar je kleine spruiten niets mee te maken hebben. Een ambitieuze carrière of een bruisend sociaal leven, je bent er heus geen slechtere moeder door.
Sterktes: organisatorisch, intellectueel, gezond verstand
Zwaktes: veroordelend, zelfingenomen, overanalytisch

Sterrenbeeld Weegschaal – de allesvervuller

Jij leeft voor je kids, Weegschaal, dat staat vast. Je bent op je gelukkigst wanneer je voor anderen kunt zorgen, jouw kroost komt dan ook niets tekort. Zelfs als single mom zou jij het uitstekend redden, en je begrijpt al helemaal het nut van babysitters en nanny’s niet. Je hanteert doorgaans dezelfde opvoedingstechnieken als je eigen ouders. Je beschouwt je kinderen als je dierbaarste bezit, waardoor het gevaar dreigt dat zij zich louter pronkstukken voelen. Je moet leren dat ze ook hun eigen persoon zijn, en dat je ze ooit wel zal moéten loslaten.
Sterktes: geduldig, eerlijk, zelfredzaam
Zwaktes: inconsistent, snobistisch, ijdel

Moederhoroscoop type mama sterrenbeeld horoscoop dochter lachen Bloom web

Sterrenbeeld Schorpioen – de realistische ouder

Een rasechte Schorpioen-moeder is fel beschermend, en zeker geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Dat weten je telgen als geen ander, één ‘death stare’ is voldoende om hen terug in het gareel te doen lopen. Als emotioneel waterteken geniet je van het moederschap, maar werk je ook hard om ervoor te zorgen dat ze een mooie toekomst tegemoet gaan. Bij financiële moeilijkheden zal je dan ook resoluut een streep trekken door een eventuele wens om nog meer kinderen op de wereld te zetten. Jij bent van mening dat er meer dan liefde nodig is om een kind op te voeden.
Sterktes: veerkrachtig, intuïtief, doorzettend
Zwaktes: controlerend, paranoia, emotioneel onbereikbaar

Sterrenbeeld Boogschutter – een vrijgevochten individu

Als Boogschutter-mama ben jij een vrije geest. Je houdt er een heel unieke opvoedingsvisie op na. Moeders die onder dit teken vallen, koesteren hun onafhankelijkheid enorm, met de komst van een baby moeten zij hun levensstijl dan ook grondig aanpassen. Dat voelt vaak onwezenlijk aan, alsof je niet ‘gemaakt’ bent om verantwoordelijk te zijn voor het grootbrengen van dit mini-wezentje. Maar ook jij vindt je weg, ook al strookt die misschien niet altijd met de regels die in boekjes worden opgelegd. Je spontaniteit maakt het moederschap ook gewoon leuker en zorgelozer: kamperen in de tuin, pizza als ontbijt of een last-minute slaapfeestje organiseren, geen probleem!
Sterktes: avontuurlijk, wijs, humoristisch
Zwaktes: ongeduldig, eigenwijs, chaotisch

Sterrenbeeld Steenbok – rots in de branding

Steenbok-mama’s zijn fervente voorstanders van de ‘tough love’. Met Saturnus als heerser deins je er niet van terug om je kroost de nodige lessen te leren en je autoritair op te stellen. Je gaat heel traditioneel om met het moederschap. Je bent niet de meest gevoelige moeder, wat natuurlijk niet wil zeggen dat je geen genegenheid toont naar je kinderen toe. Je bent een echte rots in de branding, je kinderen weten dat ze echt op je kunnen rekenen, en nemen je bijgevolg snel in vertrouwen wanneer ze in de problemen zitten.
Sterktes: geordend, traditionele waarden, bedachtzaam
Zwaktes: twijfelachtig, hard, pessimistisch

Moederhoroscoop type mama sterrenbeeld horoscoop dochter spelen Bloom web

Sterrenbeeld Waterman – een eigenzinnige chaoot

Wat krijg je als je de ‘girl next door’, een rebelse groupie en een getatoeëerde prinsesje met elkaar combineert? Een Waterman-moeder. Je barst van de tegenstrijdigheden: streng maar spontaan, aanhankelijk én afstandelijk, cynisch en overdreven optimistisch… Je bent gespecialiseerd in georganiseerde chaos, waardoor het zeker nooit saai is bij jou thuis. Intimiteit is iets waar je niet vertrouwd mee bent, daarom kan het moederschap je voor serieuze verrassingen doen staan. Je wordt soms echt meegesleurd door je emoties, die je dan snel met een pokerface probeert te verbergen. Jij hebt echt balans nodig, tussen je moederschap en je eigen persoonlijkheid.
Sterktes: eerlijk, origineel, ruimdenkend
Zwaktes: onthecht, soms té tolerant, dramatisch

Sterrenbeeld Vissen – betoverende huismus

De Vissen-moeder is een verleidelijke sirene en een aardse moeder in één glamoureus pakket. Je vindt het heerlijk om je gezin te nestelen in een gezellige maar luxueuze bubbel. Je straalt warmte en harmonie uit, een eigenschap die je heel populair maakt bij andere mama’s. Je kleine schatten zullen zeker opgroeien met een gezond gevoel van eigenwaarde als gevolg van je aanbidding, waarmee je in hun tienerjaren niet zelden schaamrood op hun wangen zal toveren. Gelukkig weten ze dat je hen niet moedwillig in verlegenheid brengt.
Sterktes: mededogen, verbeeldingskracht, zorgzaam
Zwaktes: manipulatief, instabiel, slachtofferrol

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Kaartleggen

Systemisch werken met Tarot: wat je familie te vertellen heeft

Welke invloed heeft je familiesysteem op je leven? Wat draag je mee dat niet van jou is, maar dat…

Lees meer
Voeding & Gezondheid

Je eigen yogastudio inrichten bij jou thuis? Zo begin je eraan

Hou je ervan om yoga te doen maar heb je niet altijd zin om daarvoor de deur uit te gaan? Waarom…

Lees meer
Inspiratie

Theeblaadjes lezen: je toekomst in een kopje thee

Benieuwd naar de toekomst? Wil je weten welke gebeurtenissen er nog voor jou in het verschiet…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom