Home

Overige

Mijn account

4 redenen om meer bloemen in huis te halen én cadeau te doen!

Huis & Thuis
Bloom
08/08/2022
4 redenen om meer bloemen in huis te halen én cadeau te doen!

Bijna iedereen weet wel dat een huis nét een tikkeltje vrolijker oogt wanneer er een verse bos bloemen op tafel staat. Eens in de zoveel tijd trakteren we onszelf dan ook eens op een bosje. Ook is rozen laten bezorgen een bekend en universeel geliefd cadeau voor dierbaren en naasten. Maar waarom worden we toch zo gelukkig van bloemen? En waarom zouden we eigenlijk nog veel vaker van bloemen moeten genieten in huis? Wat zijn de voordelen van bloemen? In dit artikel zetten we vier redenen om meer bloemen in huis te halen én cadeau te doen voor je op een rijtje.

”Flowers: a gift from Mother Nature”

1. Bloemen maken gelukkig

Het is echt waar! Bloemen maken gelukkig. Je zal vast wel eens gemerkt hebben dat je je veel fijner voelt wanneer er een verse bos bloemen op tafel staat. Het huis oogt vriendelijker, warmer en bovenal gezelliger en daardoor zit jij ook lekkerder in je vel. Als je je goed voelt in je eigen huis, zal dit werkelijk wonderen doen voor je humeur. Door het zien van mooie dingen maakt je lichaam namelijk gelukshormonen aan. Deze gelukshormonen gaan de strijd aan met het stressniveau in je lichaam. Hierdoor stijgt het geluksgevoel en dalen de stress levels. Zo geniet je dag in dag uit van een beter humeur en kan je echt compleet tot rust komen in huis. Ook fijn om dus aan iemand te geven die in een stressvolle periode zit.

2. Betere luchtkwaliteit

Het is een feit dat het met de luchtkwaliteit in de meeste woningen slecht gesteld is. Hier kan je zelf gelukkig veel aan doen. Bijvoorbeeld door voor betere ventilatie te kiezen. Ook bloemen kunnen bijdragen aan een betere luchtkwaliteit. Alle bloemen beschikken van nature over luchtzuiverende kwaliteiten. Er zijn echter ook bloemen die hier nog een schepje bovenop doen. Reden des te meer om één van die mooie bloemen in huis te halen. Dat oogt niet alleen een stuk gezelliger, maar is dus ook nog eens beter voor de gezondheid.

3. Hoger concentratievermogen

Sinds de pandemie zijn steeds meer mensen verplicht vanuit huis gaan werken. Ook nu buitenshuis werken weer mogelijk is, zien we dat veel bedrijven blijven investeren in het ‘nieuwe werken’. Het is echter niet altijd gemakkelijk om gefocust te blijven in huis. Wellicht heeft dat ook iets te maken met de luchtkwaliteit. Want mede door de luchtzuiverende kwaliteiten van bloemen en planten zien we dat het concentratievermogen en dus ook de productiviteit bij mensen met bloemen in huis of op kantoor omhoog gaat. Schonere lucht zorgt voor een betere gezondheid en helderder denken.

4. Symbolische waarde

Bloemen zien er niet alleen heel mooi uit en bieden voordelen voor de geestelijke- en lichamelijke gezondheid, maar beschikken ook nog eens over een symbolische waarde. Zo heeft het geven van bepaalde bloemen een speciale betekenis. Door je te verdiepen in de betekenissen achter ieder soort, kies je altijd een bos die op dat moment het best aansluit op jouw leefsituatie of die van een dierbare.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Liefde & Relatie

Op zoek naar een beter zelfbeeld. Wie ben ik echt?

... een noodkreet die zeer frequent naar voor wordt geschoven. "Ik (her)ken mezelf niet meer", "Wie…

Lees meer
Astrologie

De Britse koningin Elizabeth II

Op 8 september 2022 overleed de 96-jarige Britse koningin Elizabeth II. Hoewel de Queen al op…

Lees meer
Inspiratie

Goede voornemens? Maak een plan!

Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Hét moment bij uitstek om de jaarlijkse goede voornemens weer boven…

Lees meer
Bloom 2 - 2023

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2023, Ascendanthoroscoop 2023, je Chinese horoscoop 2023,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom