Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Ben jij ook moe van het overmatige spiegelwerk?

Ben jij ook moe van het overmatige spiegelwerk?

Moe, moe, moe. Steeds meer zelfbewuste mensen blijven vermoeid, terwijl ze zich toch echt enorm bewust zijn van hun gedrag. Ze staan ook open om van zichzelf te leren. Waarom blijft die aanhoudende moeheid dan zo’n uitdaging?

Steeds meer wordt het spiegelen van je lichaam, je relaties en het leven in zijn geheel als normaal aangenomen. En gelukkig maar, want het leven biedt je daarmee telkens een nieuwe visie op jouw keuzes. Het spiegelen kan je heel veel inzicht geven in je onbewuste patronen en gevoelens. Maar wat nu als je de hele tijd alles blijft spiegelen en analyseren? Wat als je jezelf iedere keer weer stress aanjaagt van het alsmaar blijven onderzoeken van problemen of klachten waar je maar niet verder mee lijkt te komen? Dat veroorzaakt een verschuiving van het echte leven naar een constante aanwezigheid in je hoofd en je denken. Daarnaast geef je onbewust aan dat er altijd iets te verbeteren valt aan jezelf.

Mensen die overmatig spiegelen, gebruiken hun persoonlijke ontwikkelingspad gek genoeg om vast te houden aan het niet goed genoeg zijn.

Overmatig spiegelgedrag

”Het bijzondere van ons leven is dat we ieder moment de kans krijgen om onszelf op een nieuwe manier te ervaren. Ieder moment kunnen we zelf bepalen hoe we onszelf willen uitdrukken en welke mogelijkheden we willen ontdekken.”

Helaas ontmoet ik veel zelfbewuste succesvolle vrouwen die zichzelf volledig kwijt kunnen raken in het analyseren en bestuderen van hun gedachten, relaties en fysieke klachten. De standaard stelregel is ook hierbij: doe alles met mate.

Als je eenmaal de euforie hebt ervaren van het inzicht van een eeuwenoud patroon, dan kan het zomaar zijn dat je daarna iedere kwaal of situatie wilt gaan ‘oplossen’.

Bewustwording en het spiegelen van je situatie kan een enorme aanwinst zijn. Maar het overmatig analyseren van je ‘probleem’ maakt juist dat jouw hoofd volledig in beslag genomen wordt door dat probleem. Daarbij sturen je hersenen een signaal naar je hormoonklieren om het bijbehorende gevoel aan te maken. En voilà … Jouw hele ‘systeem’ is bezig een probleem op te lossen, maar ook het te doorleven en te ervaren. Aangezien je datgene voedt waar je met je aandacht naartoe gaat, bevorder je juist datgene waar je eigenlijk niet blij mee was.

Herleven van het verleden

Het bijzondere van ons leven is dat we ieder moment de kans krijgen om onszelf op een nieuwe manier te ervaren. Ieder moment kunnen we zelf bepalen hoe we onszelf willen uitdrukken en welke mogelijkheden we willen ontdekken. Maar dan mag je je daar wel op richten. Doe je dat niet, dan vult je hoofd zich weer op met het analyseren of spiegelen van ervaringen die zich al af hebben gespeeld.

Het is één ding om je bewust te worden, het is een tweede om je daar het grootste gedeelte van de dag door te laten leiden. Dat gebeurt nu wel vaak bij zelfbewuste mensen. Ze hebben de neiging om hun gedrag, acties en gevoel door de dag heen te beoordelen. Wat je daarmee eigenlijk zegt tegen jezelf is: dit is goed en dit is niet goed. Daarnaast ben je steeds een ervaring uit het verleden aan het herbeleven. Want je vult je hoofd op met een ervaring die al geweest is.

Wil je inzicht? Geef dan door middel van een intentie aan dat je bereid bent om dat inzicht naar je toe te laten komen. Maak de wereld nog mooier en inspirerender door aanspraak te maken op jouw hartwensen en jouw ideale wereld.

Grietje Voeten, holistisch coach en bewustzijnstrainer

De logica van het spiegelende leven

Het leven zelf heeft een fantastische logica. Iedere molecuul in ons bestaan is in principe blanco en zit te ‘wachten’ op aansturing. Wachten staat tussen aanhalingstekens, omdat het leven zelf altijd dienstbaar aan ons is, vanuit plezier. Ieder atoom in ons hele bestaan staat namelijk eigenlijk te springen om tot uiting te mogen komen. De vibratie, of trilling, die zo’n atoom bij zich draagt, is vergelijkbaar met de vibratie van het Universum zelf, iedere atoom in ons bestaan draagt dezelfde mogelijkheden als het leven zelf.

Kun je je voorstellen hoe je het leven aanstuurt als je blijft hangen in het analyseren van je problemen en beperkende patronen? Precies! Je creëert meer van hetzelfde. Je stuurt de moleculen van je lijf en je omgeving aan met precies datgene wat je probeert om te zetten. Dat is uiteraard niet verkeerd, maar het geeft je wel de ervaring van de beperking. Constant beperking ervaren kan heel vermoeiend voelen. Terwijl je tegelijkertijd het leven op heel veel andere manieren aan had kunnen spreken.

(lees verder onder de advertentie)

Het leven aanspreken op een nieuwe manier

”Alles waar jij aanspraak op ‘durft’ te maken, is je gegeven.”

Hoe kun je je dan bewust worden van je valkuilen? Dat kan zelfs nog makkelijker en simpeler als je ooit had kunnen bedenken. Dat doe je namelijk door een vertrouwensband met het leven zelf aan te gaan. Alles waar jij aanspraak op ‘durft’ te maken, is je gegeven. Als je beseft dat al die atomen staan te popelen om jouw creaties tot uiting te brengen, durf jij dan daarmee samen te werken? Durf jij degene te zijn die het leven heel direct aan durft te spreken op de mogelijkheden die het in zich draagt? En niet alleen de mogelijkheden, ook de ogenschijnlijke oplossingen. Wees bereid om het inzicht te gaan zien en tot je te laten komen. Op die manier kan het leven inzichten namelijk op verschillende manieren naar je toe laten komen.

Als je je mind de hele tijd gevuld hebt met allerlei gedachten en analyses, is er weinig ruimte om te zien dat het leven je wellicht al het inzicht aan heeft proberen te reiken op een andere manier. Het kan gaan om een tekst die je leest, een persoon die jou raakt, of wellicht een boodschap die ineens binnenkomt.

Open je voor de ondersteuning van het leven zelf

Open je voor de ondersteuning van het leven zelf. Wil je inzicht? Geef dan door middel van een intentie aan dat je bereid bent om dat inzicht naar je toe te laten komen. Ga in de tussentijd door met genieten, met plezier maken. Ontdek als een enthousiast kind welke rollenspellen, creaties en mogelijkheden het leven je allemaal te bieden heeft. Maak de wereld nog mooier en inspirerender door aanspraak te maken op jouw hartwensen en jouw ideale wereld.

Jij bent de creator van jouw wereld en er valt niets op te lossen, alleen maar te leren dat je op een nieuwe manier aanspraak mag maken op het leven zelf. Wedden dat je ontdekt dat je moeheid vervangen wordt, door energie, enthousiasme en vitaliteit?

Heel veel plezier met jouw ontdekkingsreis!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom