Spirituele Bloom Fairs - programma Najaar 2024 >

Dr. Carla Peeters – Verwijder coronadashboard van radar, herstel het hart van de samenleving

Corona
26/01/2022
Dr. Carla Peeters – Verwijder coronadashboard van radar, herstel het hart van de samenleving

Voor het eerst in de historie wordt een wereldwijde pandemie gevolgd door dashboards met informatie die dagelijks in de media verschijnen om een Zero Covid-strategie te managen. Het doel is een virus te verslaan en een jaarlijkse griep (Covid) golf door een veel te krappe zorgcapaciteit op te kunnen vangen. Het dashboard is verworden tot een rationele technocratische benadering om het land te regeren. Op basis van de dagelijkse gegevens besluit de regering tot een strategie met bijbehorende interventies. Cijfers en modellen die maatregelen legitimeren om te komen tot wat je wel en niet kan doen. Wat gezegd en niet gezegd kan worden.

-- Oorspronkelijk gepubliceerd op tpo.nl --

Terwijl de noodtoestand vanwege een milde Omicron-variant niet langer gerechtvaardigd is, wordt de samenleving gegijzeld in maatregelen. Velen van jong tot oud zijn bang geworden om ziek te worden. In toenemende mate is de oorzaak een angst en onzekerheid over inkomen, de toekomst van kinderen, vrienden en familie. Door het tot nu toe gevoerde beleid zijn mensen overleden, families vernietigd en is bij jongeren mentale schade veroorzaakt. De spanning en verzet in de samenleving neemt toe. Het verlies van dierbaren en vrijheid leeft.

Noodtoestand voor Covid 19 is niet langer gerechtvaardigd

”Wetenschappers zijn het erover eens, iedereen gaat de Omicron-variant vroeg of laat tegenkomen.”

Vanuit de historie weten we dat virussen evolueren naar mildere en besmettelijkere varianten. Dat is waar we nu na twee jaar met het virus zijn. De data tonen dat deze Omicron-variant bij infectie veelal een mild of asymptomatisch verloop laat zien en in staat is een goed beschermende B- en T-cel immuniteit op te wekken. De Omicron-variant infecteert vooral de bovenste luchtwegen en dringt zelden door tot het dieper gelegen longweefsel. Ondersteuning met mechanische ventilatie komt bij infectie met deze variant in veel mindere mate voor. Het aantal ziekenhuis- en IC-opnames door Covid19 is veel lager dan vorig jaar en ook de ligduur door Covid19 in het ziekenhuis is korter door de mildere variant, afgestemde medicatie en opgedane ervaring.

De Omicron-variant van het SARS-CoV-2 virus is inmiddels endemisch geworden en kan qua ernst van het ziektebeeld vergeleken worden met de griep. Wetenschappers zijn het erover eens, iedereen gaat de Omicron-variant vroeg of laat tegenkomen. Ook vele hoogrisicogroepen kunnen dit virus goed hanteren en zijn te beschermen met goedkope nutriënten zoals onder andere vitamine D, Zink en Selenium, of aantoonbaar effectieve medicatie door vroege behandeling om het risico op een ernstige vorm van infectie te verminderen. Voor jongere mensen is het risico van een ernstig verloop van een infectie met een coronavirus minuscuul. De robuuste langdurige natuurlijke immuniteit die verkregen kan worden met de Omicron-variant zorgt ervoor dat toekomstige virusvarianten moeilijker kunnen ontsnappen. Immuniteit opgewekt door het doormaken van een infectie met de Omicron-variant blijkt zelfs door kruisreactiviteit van opgewekte T-cellen bescherming te bieden voor een infectie met het influenzavirus. Op geen enkele wijze is een A-status van het SARS-CoV-2 virus en daaraan gekoppelde spoedwet nog te verantwoorden.

Het dashboard en modellen die pandemie in stand houden

Het dashboard en modellen wordt gevuld met data gebaseerd op de PCR-test. Vanaf het begin van de coronapandemie worden door diverse wetenschappers vraagtekens gezet bij het gebruik van een PCR-test zonder diagnose van een arts die de klachten kan beoordelen of iemand Covid heeft. Inmiddels wordt door de CDC (Amerikaanse Centers of Disease Control) en NIAID (National Institute of Allergy and Infectious Diseases) erkent dat een PCR-test voor lange tijd positief kan blijven en dus niet kan bepalen of iemand een infectie heeft en besmettelijk zou kunnen zijn voor anderen.

Een massatestbeleid met sneltesten, die gevalideerd worden ten opzichte van de PCR-test levert eveneens problemen omdat de sensitiviteit lager is wat leidt tot vals-positieven en vals-negatieven. De data van de PCR-test bepalen de informatie in het dashboard dat dagelijks in alle media wordt genoemd. Het percentage van mensen met en zonder klachten, eerder doorgemaakte infecties die positief testen is onduidelijk. De testen (Ct-waarden en gebruikte primers (aantal en soort)) en uitgangspunten die de modellen bepalen zijn geheim.

Vorige week werden door de GGD 950.000 PCR-testen afgenomen. 27 % (256.500 mensen) heeft een positieve testuitslag ontvangen. Dat betekent dat er mogelijk nog een groter aantal mensen tien dagen in quarantaine verblijven. Testen worden hoofdzakelijk uitgevoerd bij mensen onder de 60 jaar met het grootste aantal onder de vijftien jaar De quarantainemaatregelen hebben tot veel problemen in het onderwijs geleid waardoor de maatregel voor quarantaine voor jongeren onder de achttien jaar wanneer zij met iemand in contact geweest zijn is komen te vervallen. Waarom dit niet voor de hele bevolking geldt is niet duidelijk, want ook daar is sprake van een sterke ontwrichting van de samenleving. Vanzelfsprekend is het belangrijk dat iemand met griepklachten rust neemt en thuis blijft zoals ook voor de coronapandemie.

Bij de recente stijging van ziekenhuisopnames van mensen onder de 30 jaar wordt niet aangegeven of zij met of door Covid in het ziekenhuis belanden. De testen kosten 50 euro per stuk. Dat betekent 47,5 euro miljoen per week. Een uitbreiding naar door het RIVM goedgekeurde antigeentesten wordt binnenkort door Stichting Open Nederland uitgerold.

Wie kan de kwaliteit en betrouwbaarheid van dergelijke aantallen testen nog garanderen?
Ook de ziekenhuizen testen sinds kort alle patienten maar data over met en zonder Covidklachten worden niet verstrekt. Het gevaar van een massatestbeleid en daaraan gekoppelde dashboards is dat ze een pandemie in stand kunnen houden die er niet is.

Volledige bijdrage lezen?

Lees het volledige artikel op tpo.nl/

Carla Peeters auteur Bloom web

---

Dr. ir. Carla Peeters is eigenaar en oprichter van COBALA Good Care Feels Better®. Jaren werkte zij aan diagnostiek, immunologie en infectieziekten en als bestuurder van zorgorganisaties. Sinds 2015 heeft zij zich gespecialiseerd in personalised nutrition en leefstijl. COBALA begeleidt mensen preventief en van verzuim naar eigen werk met een Personalised Integrative Care® programma. Alle info: www.goodcarefeelsbetter.com

Meer lezen?

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

  • >

    8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • >

    toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • >

    EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • >

    kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • >

    unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2024-2025, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom