Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Tijd: een geniepige uitvinding

Column
Jamina Atillah
04/03/2021
Tijd: een geniepige uitvinding

Op jonge leeftijd stelde ik mij reeds tal van vragen. In mijn kleine hoofdje vroeg ik mij bijvoorbeeld af waarom een boom een boom is en een koe een koe. “Dat is gewoon zo”, werd mij dan verteld. “Waarom en wanneer ga ik groot zijn?” vroeg ik mij ook af... “Ooit”, was dan het antwoord. Pas veel later kwam ik er achter dat een koe niet zomaar een koe is en niet alles is wat het lijkt. Ik merkte ook wel dat ik anders was. Mijn moeder noemde me van jongs af aan een ‘indigo kind’. Het stigma was meteen duidelijk: "jij bént anders". Vaak heb ik mezelf de vraag gesteld: “Ben ik wel normaal? Onder welke norm word je normaal bevonden?”. Ik ben er pas sinds enkele jaren achtergekomen dat paranormaal ook normaal is. "Yes! Ik ben ook een stukje normaal!”.

Als mens hebben we constante bevestiging nodig. Zo heb ik geleerd dat ook onze hersenen nood hebben aan directe bevrediging. Waarom? Daarom! Stuntelig kom ik uit bed, en grijp ik meteen naar sloten koffie. De woonkamer ligt er bij net zoals ik me gisterenavond voelde, die is namelijk doorgaans een weerspiegeling van mijn mood de dag voordien. Na de koffie dringt de eerste vriendin zich op met een "Goedemorgen"-appje. Dan weet ik al hoe laat het is... Ik antwoord terug: "Vertel! Wat wil je weten?” Mensen willen graag zekerheden, controle over wat gaat komen. Zijn we enkel nieuwsgierig of willen we echt weten wat er gaat gebeuren? Ik ben tot het inzicht gekomen dat wij mensen ongelooflijke controlefreaks zijn. Natuurlijk willen we weten wat er gaat gebeuren... Niet zozeer 'wat', maar vooral 'wanneer' is de hamvraag. “Wanneer komt hij terug?” “Wanneer ga ik een mooi huisje vinden?” .Tijd is waarschijnlijk ons grootste issue.

Eigen interpretatie

Ik heb mijn eigen theorie over tijd. Tijd is in mijn ogen een uitvinding van de mens die de maatschappij draaiende moet houden. Spiritueel gezien bestaat tijd niet. Stel nu dat jij wacht op een man waar je verliefd op bent... die man is net gescheiden, leeft op zijn tempo en is nog vooral dealend met zijn verleden. Hij denkt nog niet verder dan vandaag en leeft dus enkel in het verleden. Jij bent echter volledig klaar voor een relatie... Je leeft in het heden hunkerend naar de toekomst. Op het moment dat deze man klaar is om naar de toekomst te kijken, ben jij mogelijks al zeer gefrustreerd over het feit dat dit proces ‘zo lang’ geduurd heeft. Maar het heden, verleden en de toekomst zien er voor iedereen anders uit. Pas wanneer twee ‘hedens’ samenkomen, kan er gesproken worden over een gemeenschappelijke toekomst. Ieder mens heeft een eigen interpretatie van tijd. Voor de één betekent ‘later’ binnen 10 jaar, de ander denkt aan volgende week.

Ik laat tijd altijd in het midden

Albert Einstein stelde in de algemene relativiteitstheorie dat tijd gecreëerd wordt door de relaties tussen de veranderingen van dingen die in het universum plaatsvinden. Einstein realiseerde zich dat tijd ook een dimensie is, wat samen met de drie ruimte-dimensies ‘ruimte-tijd’ genoemd wordt. Hij kwam tot de conclusie dat tijd an sich een illusie is. Is het dan niet aannemelijk om te zeggen: “Als alles om ons heen al bestaat, zou tijd, en daarmee verleden, heden en toekomst ook al bestaan?”. Stuff to think about!

Ik weet zeker dat je nu zal zeggen: "Ja maar, als tijd op zich niet bestaat, hoe komen we dan aan een kalender...?”. Simpel gesteld heeft de natuur zijn eigen tijd. Denk aan de zon en de maan. Zonder maan geen eb en vloed, zonder zon geen licht. Moeder Natuur heeft een perfect systeem bedacht om ons in tijd te doen gaan leven, zo ook de maatschappij.

Dus, het moment dat je nog eens de vraag stelt “Wanneer?”. Houd dan het volgende antwoord achter de hand: “Nou, we zullen wel zien, zei de blinde".

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Michiel Lacoste

Prachtig dit. Slaakt naar meer.
Mvg

Bert Corsius

Bert Corsius

Zeer intrigerend, fijn geschreven en vraagt naar meer, als de schrijfster tijd heeft natuurlijk.

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Kaartleggen

Systemisch werken met Tarot: wat je familie te vertellen heeft

Welke invloed heeft je familiesysteem op je leven? Wat draag je mee dat niet van jou is, maar dat…

Lees meer
Spiritualiteit

De transitie naar het Watermantijdperk: resoneren op de nieuwe energie is allesbehalve vanzelfsprekend

Als Bloom’er weet je natuurlijk dat we ons momenteel in een heuse transitie bevinden. De overgang…

Lees meer
Lifestyle

Voel je zen in je eigen huis: 5 tips voor het creëren van een rustige omgeving

In onze drukke en stressvolle levens is het belangrijk om een plek te hebben waar we kunnen…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom