26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

21 juni 2023 • Zomerzonnewende in Kreeft • Reflectie en contemplatie

Astrologie
Bloom
21/06/2023
21 juni 2023 • Zomerzonnewende in Kreeft • Reflectie en contemplatie

Met de zonnewende die plaatsvindt op woensdag 21 juni 2023 om 16:58 uur - waarbij Antwerpen als locatie werd genomen - doet de Zon haar intrede in het gevoelige teken Kreeft. Op deze dag vieren we in onze contreien traditiegetrouw de langste dag van het jaar en het begin van de zomer. Op het zuidelijk halfrond is het net andersom en beleven de bewoners er hun kortste dag en geeft de zonnewende het startschot voor de winter aan. Van oudsher wordt de zonnewende als iets magisch beschouwd, te meer omdat de grens tussen de verschillende ‘werelden’ dan zeer dun is en we dus makkelijker in contact kunnen treden met entiteiten, natuurgeesten én de helende energieën van de aarde.

De Zomerzonnewende in Kreeft op 21 juni 2023

Zonnewende Kreeft 2023 Birthchart

Reflectie en contemplatie... The way to go

In de dagen rond deze zonnewende van 21 juni 2023 komt het er op aan om te denken vooraleer we handelen, dit om hevige confrontaties te vermijden. Op dit eigenste moment vormt Venus, planeet van de liefde, wel een driehoek (120°) met Pluto, de transformator. Dit bekent dat er mogelijkheden zijn tot positieve veranderingen wat amoureuze verbintenissen betreft. Maar… vooraleer je de intieme banden strakker kan aanhalen, dien je daarbij wel de diepte in te gaan.

Sinds de winterzonnewende neemt de zon langzaam aan kracht toe en worden de dagen steeds langer. Op de zomerzonnewende bereikt de zon haar hoogtepunt en voltooit zij haar groeicyclus. Net daarom is de zomerzonnewende een uitstekende tijd om na te denken over piekmomenten in je eigen leven. Wat heb je bereikt waar je echt trots op bent?

Benieuwd wat jij mag verwachten van deze zonnewende?
Lees hieronder de uitwerking per sterrenbeeld.

Ram

Lilith zwarte maan horoscoop voorspellingen ram Bloom web

Met de zonnewende op 21 juni 2023 betreedt Ram een periode van verhoogde energie en vastberadenheid. Dit is een tijd waarin je je passie en kracht kunt voelen toenemen, waardoor je in staat bent om nieuwe uitdagingen aan te gaan en obstakels te overwinnen. Het is een gunstige periode om je persoonlijke doelen na te streven en je individuele identiteit te versterken. Wees moedig en zelfverzekerd terwijl je je eigen weg baant.

Stier

Lilith zwarte maan horoscoop voorspellingen stier Bloom web

Voor Stier brengt de zonnewende op 21 juni 2023 een periode van stabiliteit en aarding. Je kunt je verbonden voelen met de natuur en een diepere waardering hebben voor de materiële wereld om je heen. Dit is een gunstige tijd om je financiële situatie te versterken en te investeren in langdurige projecten. Je kunt genieten van rustige momenten en je fysieke zintuigen ten volle benutten.

Tweelingen

Lilith zwarte maan horoscoop voorspellingen tweelingen Bloom web

Met de zonnewende op 21 juni 2023 begint voor Tweelingen een periode van levendigheid en communicatie. Je geest is scherp en alert, en je voelt je aangetrokken tot nieuwe ideeën en sociale interacties. Dit is een gunstige tijd om je communicatieve vaardigheden te versterken en nieuwe verbindingen te leggen. Wees nieuwsgierig en speels terwijl je je intellectuele horizon verbreedt.

Kreeft

Lilith zwarte maan horoscoop voorspellingen kreeft Bloom web

Voor Kreeft markeert de zonnewende op 21 juni het begin van het Kreeftseizoen en een tijd van diepe emoties en innerlijke groei. Je kunt je intuïtie versterkt voelen en meer verbonden zijn met je gevoelens. Dit is een gunstige periode om te werken aan je emotionele welzijn en intieme relaties te koesteren. Richt je op zelfzorg en het cultiveren van een gevoel van veiligheid en geborgenheid in je leven.

Leeuw

Lilith zwarte maan horoscoop voorspellingen leeuw Bloom web

Met de zonnewende op 21 juni betreedt Leeuw een periode van kracht en zelfexpressie. Je voelt je geïnspireerd en vol vertrouwen, waardoor je je unieke gaven en talenten kunt laten zien. Dit is een gunstige tijd om je leiderschapskwaliteiten naar voren te brengen en anderen te inspireren. Geniet van de aandacht die je ontvangt en wees moedig in het nastreven van je creatieve en persoonlijke doelen.

Maagd

Lilith zwarte maan horoscoop voorspellingen maagd Bloom web

Voor Maagd markeert de zonnewende op 21 juni een periode van focus en praktisch denken. Je voelt de behoefte om orde te scheppen in je leven en je te concentreren op details en verbeteringen. Dit is een gunstige tijd om je organisatorische vaardigheden te benutten en aan je gezondheid en welzijn te werken. Wees toegewijd aan het bereiken van je doelen en neem de tijd om zelfzorg te beoefenen.

Weegschaal

Lilith zwarte maan horoscoop voorspellingen weegschaal Bloom web

Met de zonnewende op 21 juni 2023 betreedt Weegschaal een periode van balans en harmonie. Je voelt je aangetrokken tot schoonheid en esthetiek, en je verlangt naar vrede en harmonie in je relaties. Dit is een gunstige tijd om samenwerking te bevorderen en conflicten op te lossen. Wees diplomatiek en rechtvaardig terwijl je je inzet voor het behouden van evenwicht in alle aspecten van je leven.

Schorpioen

Lilith zwarte maan horoscoop voorspellingen schorpioen Bloom web

Voor Schorpioen markeert de zonnewende op 21 juni 2023 een periode van diepe transformatie en innerlijke kracht. Je voelt de behoefte om oude patronen en emoties los te laten, waardoor je ruimte kunt maken voor persoonlijke groei. Dit is een gunstige tijd om je intuïtie te volgen en je innerlijke kracht te herontdekken. Wees moedig en bereid om jezelf te confronteren, want dit kan leiden tot diepgaande persoonlijke verandering.

Boogschutter

Lilith zwarte maan horoscoop voorspellingen boogschutter Bloom web

Met de zonnewende op 21 juni 2023 beginnen er nieuwe mogelijkheden voor Boogschutter. Je voelt de drang om de wereld te verkennen en je horizon te verbreden. Dit is een gunstige tijd om je kennis te vergroten, te reizen en nieuwe avonturen aan te gaan. Wees optimistisch en vol vertrouwen terwijl je je passie achterna gaat en nieuwe ervaringen omarmt.

Steenbok

Lilith zwarte maan horoscoop voorspellingen steenbok Bloom web

Voor Steenbok begint er met de zonnewende op 21 juni 2023 een periode van ambitie en focus. Je voelt de behoefte om je doelen na te streven en successen te behalen. Dit is een gunstige tijd om je te richten op je carrière en materiële doelen. Wees gedisciplineerd en volhardend terwijl je werkt aan je langetermijnplannen en jezelf naar nieuwe hoogten tilt.

Waterman

Lilith zwarte maan horoscoop voorspellingen waterman Bloom web

Met de zonnewende op 21 juni 2023 betreedt Waterman een fase van originaliteit en vernieuwing. Je voelt je aangetrokken tot vooruitstrevend denken en wilt jezelf onderscheiden van de massa. Dit is een gunstige tijd om je eigenheid te omarmen, creatieve projecten na te streven en nieuwe ideeën te verkennen. Wees authentiek en blijf trouw aan je eigen visie.

Vissen

Lilith zwarte maan horoscoop voorspellingen vissen Bloom web

Voor Vissen markeert de zonnewende op 21 juni 2023 een tijd van diepe emoties en spirituele verbinding. Je voelt de behoefte om je intuïtie te volgen en je te verbinden met je diepste gevoelens. Dit is een gunstige tijd om te mediteren, te reflecteren en je spirituele pad te verkennen. Wees compassievol en vergevingsgezind, zowel naar jezelf als naar anderen.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Gelukkig Leven

Ben jij ook moe van het overmatige spiegelwerk?

Moe, moe, moe. Steeds meer zelfbewuste mensen blijven vermoeid, terwijl ze zich toch echt enorm…

Lees meer
Spiritualiteit

Wat is heilig vuur, en welke houtsoorten zijn er geschikt voor?

Heilig vuur speelt een centrale rol in tal van spirituele tradities en culturen over de hele…

Lees meer
Astrologie

Nieuwe Super Maan in Vissen • zondag 10 maart 2024 • Kies je intenties wijs

Op zondag 10 maart om 10.02 uur staat de Nieuwe Maan in het sterrenbeeld Vissen. Er hangt een…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom