Home

Overige

Mijn account

SOLDEN: 15% korting op geselecteerde producten met de code BLOOM15

Venus retrograde 2022: do’s & dont’s

Astrologie
Bloom
19/12/2021
Venus retrograde 2022: do’s & don'ts

Zondag 19 december 2021 loopt de liefdesplaneet Venus retrograde in Steenbok. Een proces dat ongeveer zes weken duurt. Ze zal schijnbaar achterwaarts lopen tot 29 januari 2022. Tijdens een retrograde loop werkt de kracht van een planeet naar binnen. We worden dan uitgenodigd om op onze stappen terug te keren en onze huidige situaties te evalueren. Met name ons liefdesleven en onze financiële toestand dienen we onder de loep te nemen als Venus schijnbaar achterwaarts loopt.

Venus loopt iedere achttien maanden retrograde. We dienen dan extra voorzichtig te zijn met beslissingen in bepaalde domeinen. De planeet Venus staat voor liefde, schoonheid en geld. Overhaaste of ondoordachte beslissingen met betrekking tot een van deze domeinen pakken bijna nooit goed uit als Venus retrograde loopt. Waar let je op tijdens Venus Retrograde? Wat doe je beter wel? En nog belangrijker, wat niet?

Wanneer is Venus Retrograde in 2022?

De planeet Venus loopt retrograde van 19 december 2021 tot en met 29 januari 2022.

Venus Retrograde Do’s

”Venus loopt retrograde in het dierenriemteken Steenbok. Een sterrenbeeld dat gericht is presteren, werken en carrière.”

Ga het gesprek aan

Tijdens Venus Retrograde komen de problemen in je liefdesleven pijnlijk bloot te liggen. Een goed moment om het gesprek aan te gaan met je partner. Wat kan beter? Waar moeten jullie meer aandacht aan besteden?

Emotionele transformaties

De schijnbaar achterwaartse loop van de liefdesplaneet is ook een uiterst geschikte periode om andere emotionele pijnpunten aan te pakken. Zit je iets dwars in de relatie met je zus? Of met een zwager? Kaart het aan. Zo grijp je de kans om je relaties te verbeteren met beide handen aan en kun je tot praktische oplossingen komen.

Bestudeer je kasboek

Venus is de planeet van geld en het kan daarom geen kwaad om je inkomsten en uitgaves eens onder de loep te nemen. Tijdens een retrograde loop dien je stil te staan en te reflecteren en dat kan ook perfect op het vlak van je financiën. Het kan zomaar eens zo zijn dat je bepaalde beslissingen herbekijkt en dus in de toekomst anders zou aanpakken. Investeringen blijven tijdens Venus retrograde uit den boze.

Hoe zit het op de werkvloer?

Venus loopt retrograde in het dierenriemteken Steenbok. Een sterrenbeeld dat gericht is presteren, werken en carrière. Hoe zit het de relaties op de werkvloer? Valt daar nog winst te behalen?

Venus retrograde: Dont’s

”Daarnaast mogen we niet vergeten dat Venus de planeet van de schoonheid is. Het is dan ook geen goed idee om je uiterlijk radicaal te veranderen.”

Een carrièreswitch is uit den boze

Juist omdat de planeet deze retrogradeperiode in Steenbok loopt, is het niet verstandig om te switchen van loopbaan. Beslissingen die je tijdens een retrogradeloop neemt, zijn meestal beslissingen waar je later spijt van krijgt.

Geen cosmetische ingrepen

Daarnaast mogen we niet vergeten dat Venus de planeet van de schoonheid is. Het is dan ook geen goed idee om je uiterlijk radicaal te veranderen. Laat make-overs, botox, facelifts, oog- of andere correcties maar even voor wat ze zijn. Een bezoekje aan de kapper kan ook rampzalig uitpakken.

Schaf nog even geen Chanel bag aan

Daarnaast staat deze plaat ook voor luxe. Normaliter is het aankopen van een luxeproduct zelfs een investering, maar nu raden we je toch even aan om te wachten. Koop voorlopig geen dure kleding, apparaten of juwelen.

Koop voorlopig nog geen ring

Single? En je hebt iemand op het oog? Stel een eerste date nog even uit tot de retrogradeloop achter de rug. De kans is namelijk groot dat de liefde bekoelt. Een verloving stel je best ook nog even uit.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Kaartleggen

Blijven de energieprijzen stijgen? Wij vroegen het aan de Tarot kaarten

De stijgende energieprijzen zorgen niet alleen voor paniek op de internationale energiemarkt, maar…

Lees meer
Inspiratie

Boekreview: Aangenaam, ik ben mijzelf - Karen Bluts

Karen Buts (Antwerpen, 1966) presenteert op 21 december 2020 haar boek ‘Aangenaam, ik ben Mijzelf’.…

Lees meer
Inspiratie

Uit je comfortzone: bewust kiezen voor verandering

De comfortzone. De gouden kooi. What’s in a name? Feit is dat wij mensen, ondanks alles, helemaal…

Lees meer
Bloom 1 - Special - 2022

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2021, jaarhoroscoop 2021, ascendanthoroscoop 2021, je Chinese horoscoop 2021,...

  • onbeperkt gratis kaartleggen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom