2 juni 2024 - Spirituele Bloom Fair Stadsfeestzaal Aarschot >

Venus retrograde • 23 juli t/m 4 september 2023 • do’s & dont’s

Astrologie
Bloom
18/07/2023
Venus retrograde • 23 juli t/m 4 september 2023 • do’s & dont’s

Van 23 juli t/m 4 september 2023 loopt de liefdesplaneet Venus astrologisch gezien retrograde in Leeuw. Een proces dat ongeveer zes weken duurt. Tijdens een retrograde loop werkt de kracht van een planeet naar binnen. We worden dan uitgenodigd om op onze stappen terug te keren en onze huidige situatie te evalueren. Met name ons liefdesleven en onze financiële toestand dienen we onder de loep te nemen als Venus schijnbaar achterwaarts loopt.

Venus loopt iedere achttien maanden retrograde. We dienen dan extra voorzichtig te zijn met beslissingen in bepaalde domeinen. De planeet Venus staat voor liefde, schoonheid en geld. Overhaaste of ondoordachte beslissingen met betrekking tot een van deze domeinen pakken bijna nooit goed uit als Venus retrograde loopt. Waar let je op tijdens Venus Retrograde? Wat doe je beter wel? En nog belangrijker, wat niet?

Wanneer loopt Venus retrograde in 2023?

De planeet Venus loopt retrograde van 23 juli t/m 4 september 2023.

Venus retrograde do’s

”Venus loopt retrograde in het trotse dierenriemteken Leeuw. Een sterrenbeeld dat gericht is op belangstelling, creativiteit en kinderen.”

Ga het gesprek aan

Tijdens Venus retrograde komen de problemen in je liefdesleven pijnlijk bloot te liggen. Een goed moment om het gesprek aan te gaan met je partner. Wat kan beter? Waar moeten jullie meer aandacht aan besteden?

Emotionele transformaties

De schijnbaar achterwaartse loop van de liefdesplaneet is ook een uiterst geschikte periode om andere emotionele pijnpunten aan te pakken. Zit je iets dwars in de relatie met je zus? Of met een zwager? Kaart het aan. Zo grijp je de kans om je relaties te verbeteren met beide handen aan en kun je tot praktische oplossingen komen.

Bestudeer je kasboek

Venus is de planeet van geld en het kan daarom geen kwaad om je inkomsten en uitgaves eens onder de loep te nemen. Tijdens een retrograde loop dien je stil te staan en te reflecteren en dat kan ook perfect op het vlak van je financiën. Het kan zomaar eens zo zijn dat je bepaalde beslissingen herbekijkt en dus in de toekomst anders zou aanpakken. Investeringen blijven tijdens Venus retrograde uit den boze.

Hoe zit het met (oude) vriendschappen?

Venus loopt retrograde in het trotse dierenriemteken Leeuw. Een sterrenbeeld dat gericht is op belangstelling, creativiteit en kinderen. Tijdens deze retrogradefase van Venus kan je je verstandhouding met je kinderen onder de loep nemen en waar nodig bijsturen. En ja, ook oude vriendschappen - en zelfs exen - kunnen nu de revue passeren!

Venus retrograde dont’s

”Daarnaast mogen we niet vergeten dat Venus als planeet voor schoonheid staat. Het is dan ook geen goed idee om gedurende de periode dat Venus retrograde loopt je uiterlijk radicaal te veranderen.”

Moeilijk om een balans te vinden tussen geven en nemen

Venus is de planeet van harmonie en liefde. Wanneer de energie van deze lieflijke planeet inwaarts keert, vind je het moeilijker om de balans te vinden tussen geven en nemen. Het evenwicht is zoek.

Geen cosmetische ingrepen

Daarnaast mogen we niet vergeten dat Venus als planeet voor schoonheid staat. Het is dan ook geen goed idee om gedurende de periode dat Venus retrograde loopt je uiterlijk radicaal te veranderen. Laat make-overs, botox, facelifts, oog- of andere correcties maar even voor wat ze zijn. Een bezoekje aan de kapper kan ook rampzalig uitpakken.

Schaf nog even geen Chanel bag aan

Daarnaast staat Venus astrologisch gezien ook voor luxe. Normaliter is het aankopen van een luxeproduct zelfs een investering, maar nu raden we je toch even aan om te wachten. Koop voorlopig geen dure kleding, apparaten of juwelen aan.

Koop voorlopig nog geen ring

Single? En je hebt iemand op het oog? Stel een eerste date nog even uit tot de retrogradeloop achter de rug is. De kans is namelijk groot dat de liefde bekoelt. Een verloving stel je best ook nog even uit.

Venus Retrograde astrologie sterrenbeelden invloed Bloom web

De uitwerking van Venus retrograde op de 12 sterrenbeelden

Door Esther Van Heerebeek

Venus retrograde en de invloed ervan op het sterrenbeeld Ram

Tijdens de Venus retrogradefase tussen 23 juli 4 september 2023 kan je als Ram nog vuriger en impulsiever zijn dan anders als het om je emoties en uitgaven gaat. Het is zaak te bezinnen voor je begint, wil je achteraf geen spijt hebben. Voor jou zijn vrijheid en onafhankelijkheid essentieel en tijdens deze Venus retrograde krijg je de kans om te onderzoeken of daar nog ruimte voor is in je huidige relatie.

Venus retrograde en de invloed ervan op het sterrenbeeld Stier

Omdat planeet Venus jouw heersende planeet is, voel jij het effect van Venus retrograde als sterrenbeeld Stier zeer sterk. Voor jou is trouw en veiligheid ontzettend belangrijk en tijdens deze weken ga je dan ook met dit thema aan de slag. Wat de financiën betreft, heb je je zaakjes meestal goed op orde. Toch is het goed om hier aandacht aan te besteden. Misschien mag je jezelf eens wat meer luxe gunnen.

Venus retrograde en de invloed ervan op het sterrenbeeld Tweelingen

Met het sterrenbeeld Tweelingen is de kans groot dat er tijdens de retrogradefase van de planeet Venus een ex of oude liefde in je leven opduikt en dat doet wel één en ander met jou. Het is belangrijk dat je op jouw manier met opborrelende gevoelens en gedachten omgaat. Schrijf ze op in een journal of praat erover met je beste vriend(in). Duw in ieder geval niets weg, want dat gaat achteraf opbreken.

Venus retrograde en de invloed ervan op het sterrenbeeld Kreeft

Als echt gevoelsmens is je relatie gebaseerd op emoties, veiligheid en geborgenheid. Wanneer die zaken in je relatie ontbreken, word je je daar tijdens Venus retrograde tussen 23 juli en 4 september 2023 pas echt van bewust. Dan is het zaak om de confrontatie niet uit de weg te gaan, hoe eng dat misschien ook voor je is. Je krijgt nu de kans om dit bij de wortel aan te pakken en op te lossen. Dit zijn groeipijnen.

Venus retrograde en de invloed ervan op het sterrenbeeld Leeuw

Als Leeuw hou je van een luxe leventje en dat kan in deze Venus retrograde periode in je eigen teken, Leeuw, in het gedrang komen. Het is niet aan te raden om geld over de balk te gooien, te investeren of je te goed te doen aan te veel eten en drinken. Onderzoek bij jezelf waar je nu werkelijk behoefte aan hebt en gun jezelf dat. Je kunt in deze periode tot diepe inzichten komen op het vlak van eigenwaarde.

Venus retrograde en de invloed ervan op het sterrenbeeld Maagd

Als Maagd kun je ontzettend kritisch zijn ten aanzien van je partner en dat kan nu, tijdens de retrograde van Venus, tot problemen leiden. Je geliefde zal weerwoord bieden of je hier op aanspreken. Beschouw dit niet als een aanval, maar als een kans om je relatie te verbeteren en ze te omarmen in al haar imperfecties. Geen makkelijke opgave, maar het kan je relatie wel naar een hoger level tillen.

Venus retrograde en de invloed ervan op het sterrenbeeld Weegschaal

Planeet Venus is ook jouw heerser en bij jou met het sterrenbeeld Weegschaal heeft deze retrograde loop van Venus vooral invloed op je relatie. Ben je niet in staat om jezelf te zijn of als er te vaak ruzie is, dan komt dat nu nog duidelijker aan de oppervlakte. Je hebt een grondige hekel aan ruzies of confrontaties, maar als je jezelf nooit oprecht uit, kan er niets wezenlijks veranderen. Pak de problemen aan, zij het met fluwelen handschoenen.

Venus Retrograde astrologie planeten Bloom web

Venus retrograde en de invloed ervan op het sterrenbeeld Schorpioen

Onderzoek doen naar je diepste emoties is jou als Schorpioen uiteraard niet vreemd. Toch kunnen er nu zaken naar boven komen waarvan je niet meer wist dat ze er zaten. Jaloezie kan opspelen. Zorg dat je een gezonde uitlaatklep vindt om met deze lastige emoties om te gaan. Krijg je te maken met een ex, sluit dit hoofdstuk dan deze keer definitief af.

Venus retrograde en de invloed ervan op het sterrenbeeld Boogschutter

Als Vuurteken is het belangrijk dat je tijdens deze Venus retrograde geen impulsieve beslissingen neemt, eender of het nu om je relatie gaat, een aankoop of de start van een dieet. Haast en spoed is zelden goed en dit geldt voor jou nog meer dan voor anderen. Neem je tijd om te voelen wat gevoeld mag worden en stel dure aankopen uit tot na deze retrograde.

Venus retrograde en de invloed ervan op het sterrenbeeld Steenbok

Met je gevoelens omgaan is niet je sterkste kant als Steenbok. Dat zal je tijdens deze Venus retrograde nog maar eens duidelijk ervaren. Voor jou is het verre van evident om je emoties te tonen en te uiten, niet alleen naar je geliefde toe, maar ook naar jezelf. Daar ligt nu precies de uitdaging en tegelijkertijd je kans. Wanneer je je gevoelens toestaat, omarmt en accepteert, word je innerlijk sterker en stabieler.

Venus retrograde en de invloed ervan op het sterrenbeeld Waterman

Vrijheid en onafhankelijkheid zijn voor jou als Waterman onontbeerlijk in een relatie. Het gevaar bestaat, dat het een koele, verstandelijke verbintenis wordt tussen jou en de ander. Is dit zo, dan wordt dat tijdens deze retrograde helemaal duidelijk. Dan voel je ineens wat je mist of waar je behoefte aan hebt. Maak van je hart geen moordkuil en bespreek dit met je wederhelft. Los het samen op.

Venus retrograde en de invloed ervan op het sterrenbeeld Vissen

Tijdens deze Venus retrograde word je als Vissen nog meer geconfronteerd met je emoties. Je voelt nog beter aan hoe het werkelijk zit tussen jou en je geliefde. Je hebt de neiging om je op te offeren in een relatie en het is precies dát wat je vanaf nu niet langer wilt. Kom je tot die vaststelling, val je lief dan niet aan. Jij hebt dat immers toegestaan. Opteer vanaf nu voor een relatie die gebaseerd is op gelijkwaardigheid.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Lifestyle

Kleuren onder de loep: de betekenis van violet

We nemen de kleuren onder de loep en vandaag richten we ons op de kleur violet. Stond jij al eens…

Lees meer
Voeding & Gezondheid

3 tips om beter voor jezelf te zorgen

In de hectiek van het dagelijks leven vergeten we vaak één van de belangrijkste dingen: onszelf.…

Lees meer
Inspiratie

De Hawaiiaanse wijsheid achter Ho’oponopono

Ho’oponopono (ho-o-pono-pono) is een Hawaiiaanse geneeswijze die draait rond verzoening en…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom