2 juni 2024 - Spirituele Bloom Fair Stadsfeestzaal Aarschot >

Na regen komt zonneschijn: brengt Venus in Kreeft (7 augustus) goed nieuws voor ons allemaal?

Astrologie
Phebe Somers
07/08/2020
Brengt Venus in Kreeft (7 augustus) goed nieuws voor ons allemaal?

De wereld draait door, letterlijk en figuurlijk. In tijden waarin er haast geen zekerheden meer overblijven, is het fijn om te weten dat er toch enkele zaken zijn waarop we kunnen blijven rekenen. De kosmische bewegingen waaraan we allen onderhevig zijn, is daar een goed voorbeeld van. Op 7 augustus 2020 maakt de planeet van de liefde en schoonheid, Venus, een transit door Kreeft. Long story short: hoe jij dit effect zal ervaren, lees je in de onderstaande bijdrage.

Venus maakt plaats voor familie

De periode waarin Venus door Kreeft loopt, van 7 augustus tot 6 september 2020, is uitermate geschikt om tijd met je familie door te brengen. Vooral de vrouwen in je leven lijken nu een extra grote rol te spelen, en dat hebben we volledig te danken aan de feminiene invloed van Venus. Het is een tijd om het gezellig te maken en je af te stemmen op je intuïtie. Volgende maand, wanneer deze planeet doorreist naar Leeuw, stap je dan over in een meer extraverte rol. Om die transformatie goed te doorstaan, is het belangrijk nu vooral stabiliteit op te zoeken op elk vlak in je leven. Maar bovenal zorgt deze transit voor een aangename, zachte, positieve sfeer. Deze komt echt als geroepen, na alle stress die de afgelopen maanden met zich meebrachten.

Creativiteit en emoties swingen de pan uit

Kreeft is een dierenriemteken dat wordt gekenmerkt door creativiteit en emoties, en daar speelt Venus gretig op in. Het mag dan ook niet verbazen dat dit een cruciale periode wordt voor alle mensen die hun creatieve potentieel nog niet hebben leren te kanaliseren. Het talent is zeker aanwezig, maar er is een tijd en plaats voor alles: zoek de juiste manieren om je ideeën tot leven te brengen, zo bereik je het beste resultaat. Het is nu of nooit. Ook voor de overgevoeligen onder ons wordt het een lastige maand deze zomer. Door hun overweldigend verlangen om lief te hebben en anderen te beminnen, loop je het risico dubbel zo vaak gekwetst te worden. Wanneer jij je hart openstelt, is het hek van de dam. Eigenlijk best een mooie eigenschap, maar puur in het kader van zelfbescherming zorg je tijdens de transit van Venus in Kreeft beter voor een bepaalde terughoudendheid. Je bent nu extra kwetsbaar en toegewijd, daar zouden sommigen misschien wel eens misbruik van durven maken.

(lees verder onder de advertentie)

Het effect van Venus in Kreeft op jouw dierenriemteken

Venus in Kreeft augustus 2020 positieve invloed sterrenbeelden creativiteit Bloom web

Ram

Rammen hebben nu vooral vrede en rust nodig. Normaal gezien kun jij niet wachten om afspraakjes te maken en te socializen met anderen, maar Venus houdt jou de komende maand lekker binnen bij je gezin en familie. Wel verruim je je horizonten op vlak van entertainment: je beslist dat het moment is aangebroken om een andere vrijetijdsbesteding uit te testen, en door toedoen van Kreeft wordt dit sowieso iets creatiefs, zoals zingen, dansen, schilderen

Stier

Deze kosmische beweging activeert het derde huis van de Stieren. Daarbij denken we meteen aan communicatie, mentale inspanningen en (city)trips. Ook je creativiteit zal als Stier een serieuze boost krijgen. Té ambitieus zijn wordt echter gevaarlijk, dus let daarmee op. Het is ook nergens voor nodig, want op professioneel vlak kun je nu echt niet klagen. Je talent en inzet wordt eindelijk opgemerkt, waardoor je al snel op de shortlist terechtkomt voor de volgende promotie.

Tweelingen

De aanwezigheid van Venus in je tweede huis belooft positieve resultaten met zich mee te brengen. Tweelingen merken dat alle obstakels op hun pad als sneeuw voor de zon verdwenen zijn. Studenten slagen met weinig moeite voor hun herexamens en Tweelingen met een gezin ervaren een overheersende harmonieuze sfeer in huis. Werk je samen met je partner, dan kunnen jullie een serieuze meevaller verwachten.

Venus in Kreeft augustus 2020 positieve invloed sterrenbeelden ambitie Bloom web

Kreeft

Venus staat in je eigen teken, en dat betekent dat jouw brein overuren maakt. Je intellectuele activiteiten hebben nu prioriteit, omdat je op dat vlak ook de meeste stimulans ervaart. Kreeften die een job hebben in de media- of entertainmentwereld genieten waardering voor hun werk, dat nu toch echt een hoog niveau bereikt heeft. De kans is groot dat je jezelf hiervoor trakteert op enkele materialistische hebbedingen, maar dat heb je eigenlijk ook wel verdiend.

Leeuw

Leeuwen die activiteiten in het buitenland uitoefenen zullen blij zijn met dit kosmisch samenspel, want Venus in dit dierenriemteken brengt heel wat voordelen voor hen met zich mee. Toch is het voor jou als Leeuw belangrijk om je financiële situatie goed in de gaten te houden. Je materialistische zelf wil graag pronken met allerlei must haves, waardoor je vaak uit het oog verliest hoeveel je effectief uitgeeft. Ook je gezondheid eist je aandacht op, je ogen zijn nu extra gevoelig.

Maagd

De planeetbeweging in kwestie heeft vooral een positief effect op jouw gezondheid, Maagd. Je herstelt nu veel sneller van fysieke én emotionele wonden. Daarnaast kun je heel wat steun verwachten uit je sociale kring. Je vrienden staan altijd voor je klaar met hulp en advies. Ook je band met je dichte familie wordt versterkt, het is fijn om te weten dat er altijd iemand aan je zijde staat, no matter what.

Venus in Kreeft augustus 2020 positieve invloed sterrenbeelden sociale kring vrienden familie Bloom web

Weegschaal

Voor Weegschalen komt Venus terecht in het tiende huis, waar je karma zich bevindt. Gelukkig ervaar je nu enkel de positieve effecten van je gedrag in het verleden, want zowel op professioneel als privévlak loopt alles van een leien dakje. Je maakt kans op een promotie, je relatie met je werkgever is beter dan ooit en de sociale kring wordt uitgebreid.

Schorpioen

Deze transit wakkert een spiritueel kantje in jou aan. Je voelt je plots aangetrokken tot een bepaalde religie en je bent vastberaden om je op de ene of andere manier daarvoor in te zetten. Maar ook buiten de grenzen van die religie ga je op zoek naar zingeving. Je komt al snel in contact met bepaalde groepen die je op weg kunnen helpen. Er is namelijk zodanig veel informatie te vinden dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Boogschutter

Als één van de weinige tekens van de dierenriem kun jij met deze astrologische gebeurtenis wat tegenstand verwachten. Dat heeft alles te maken met het achtste huis van je horoscoop, waar Venus zich nu bevindt voor alle Boogschutters. Je wordt de komende weken geconfronteerd met enkele tegenstanders. Sommigen maken meteen hun intenties duidelijk, zo weet je waarvoor je waakzaam moet zijn, maar anderen meten zichzelf de rol van de wolf in schaapsvacht aan.

Venus in Kreeft augustus 2020 positieve invloed sterrenbeelden imago Bloom web

Steenbok

Venus staat ervoor bekend graag zaken mooier te maken, en dat is exact wat ze deze periode zal doen met jouw imago. Alle Steenbokken zijn nu enorm charmant, waardoor ze meteen in een ander daglicht worden gesteld. Zeker op romantisch vlak legt de betreffende transformatie je geen windeieren. Ben je single? Dan is nu het moment om te beginnen daten. Je kansen lagen nog nooit zo hoog als nu, je zou gek moeten zijn om daar niet optimaal gebruik van te maken.

Waterman

Helaas heeft Venus in Kreeft voor jou niet zo’n positieve gevolgen. Op het werk moet jij extra hard bewijzen wat je waard bent, terwijl anderen gerust er de kantjes vanaf kunnen lopen zonder dat hun imago daaronder lijdt. Dat is niet eerlijk, maar het heeft geen nut om daarover te klagen. Uiteindelijk zal men wel beseffen dat jij je plek daar dubbel en dik verdient. Op gezondheidsvlak ben je maar beter op je hoede, want ook al lijkt het nu goed te gaan, het tij kan snel keren.

Vissen

Het lijkt alsof niets of niemand je nog kan tegenhouden. Een moeilijk examen voor de boeg? Je verslindt de cursus zonder moeite. Je creatieve job rendabel maken? De opdrachten stromen binnen. Een scheurtje in je relatie? In een mum van tijd gelijmd. Je richt je nu vooral op avontuurlijke activiteiten, want routine kan jou in augustus allesbehalve bekoren.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Dossier 2024

Een astrologische vooruitblik op 2024 + jouw persoonlijke manifestatiekalender

Exclusief voor het tijdschrift Bloom-1 2024 (special editie) geeft lifestyle astrologe en…

Lees meer
Inspiratie

Boekreview • De Duivelse Draak en de Val van de Keizer door Clark Gillian

In het boek 'De Duivelse Draak en de Val van de Keizer' van Clark Gillian worden lezers meegenomen…

Lees meer
Lifestyle

Nachtrust draagt bij aan een harmonieus en gebalanceerd leven

Een goede nachtrust is een cruciaal onderdeel van een gezonde levensstijl. Het is de periode waarin…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom