Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Uranus direct in Stier • 27/01 tot 01/09/2024 • Neem berekende risico’s

Astrologie
Bloom
25/01/2024
Uranus direct in Stier • 27/01 tot 01/09/2024 • Neem berekende risico’s

Op 27 januari 2024 gaat Uranus opnieuw direct lopen in Stier. De retrograde loop is dan voorbij en dat wil zeggen dat Uranus ons opnieuw enthousiast kan bestoken met intense en rebelse energie. Net als alle buitenplaneten draait Uranus bijna de helft van elk jaar retrograde en in die periodes krijgen we de kans om naar binnen te keren en een goed overzicht te creëren. Nu is het opnieuw tijd om onze aandacht op uiterlijke veranderingen te richten. De invloed van het sterrenbeeld, of liever dierenriemteken, Stier helpt ons om daarbij berekende risico’s te nemen.

Uranus direct: innerlijke drang naar vrijheid & avontuur

De excentrieke planeet Uranus hervat op 27 januari 2024 zijn voorwaartse beweging en daarmee is de retrograde periode die vorig jaar begon op 28 augustus voorbij. Tot 1 september waait de wind van Uranus, of de wind van verandering, door ons leven.

De eerste dagen na 27 januari kunnen erg chaotisch en druk aanvoelen, daar hou je best rekening mee. Vermijd openbare scènes, mensen zouden zich grillig kunnen gedragen. Ook jij bent hoogstwaarschijnlijk niet in je beste humeur, probeer je emoties dus objectief te benaderen. Als je je hebt aangepast aan de verhoogde trilling, kan het zijn dat je plots meer energie hebt en dat alles in een versneld tempo lijkt te gaan.

”Je zou wel eens geconfronteerd kunnen worden met een innerlijke drang naar vrijheid en avontuur.”

Uranus is een planeet die krachtige elementen vertegenwoordigt: vrijheid, revolutie en innovatie. Uranus overtreedt regels, is onvoorspelbaar en tegelijk een visionair. De komende maanden zou je wel eens geconfronteerd kunnen worden met een innerlijke drang naar vrijheid en avontuur. Waar komt dat gevoel vandaan? Wat is voor jou vrijheid? Stel jezelf deze vragen en probeer te ontdekken wat je ziel je wil vertellen.

Je krijgt in ieder geval best wat hulp van het sterrenbeeld Stier. Dit standvastige aardeteken is een goed tegengewicht voor de stormen van Uranus. Wat er ook in jou ligt te sluimeren, de invloed van Stier zal je helpen om berekende risico’s te nemen. En dat is net wat je nodig hebt om de sprong in het diepe te wagen: een goede calculatie en een plan B.

Tradities, waarden en oude wijsheden blijven hun weg vinden naar ons dagelijkse leven. Hoe groot de verandering telkens ook is, we nemen elementen van betekenis mee om ze opnieuw te kunnen integreren in de fel veranderende wereld.

Uranus in Stier: balans brengen tussen oud & nieuw

Op 16 mei 2018 kwam buitenplaneet Uranus het aardeteken Stier binnen. De planeet van onverwachte wendingen, plotse veranderingen en rebellie en het behoudsgezinde teken Stier zijn geen fantastische match. Dat hebben we de voorbije jaren gevoeld, op maatschappelijk en politiek vlak en velen onder ons ook op persoonlijk vlak. Fundamenten worden onderuit gehaald en chaos overspoelt de orde die er was, of toch leek te zijn.

Toch is er een mooie kant aan dit verhaal. Tradities, waarden en oude wijsheden blijven hun weg vinden naar ons dagelijkse leven. Hoe groot de verandering telkens ook is, we nemen elementen van betekenis mee om ze opnieuw te kunnen integreren in de fel veranderende wereld.

Tot en met 26 april 2026 staat Uranus in Stier; het is tot dan dat we de kans krijgen om goed na te denken over hoe we oud en nieuw beter met elkaar in balans kunnen brengen.

Haal het beste uit Uranus direct in Stier

”Laat de energie van Uranus stromen en onderzoek bij jezelf of en waar je meer vrijheid kan inbouwen.”

Geef je voldoende over aan je verlangen naar vrijheid. Laat de energie van Uranus stromen en onderzoek bij jezelf of en waar je meer vrijheid kan inbouwen. Misschien doe je eindelijk die uitstapjes die al lang op je lijstje staan of boek je een vliegticket naar de andere kant van de wereld. Maar het kan evengoed gaan over innerlijke vrijheid. Kan jij echt jezelf zijn? Niet alleen thuis, maar ook in de buitenwereld? Hoe vrij ben jij in het uitspreken van wat je denkt en in het uiten van wie je bent, diep vanbinnen? Als je daar iets mee wil doen, is het nu het moment. Uranus is here to support you!

Daarnaast is het ook belangrijk om de energie van Stier ruimte te geven. Zorg ervoor dat je voldoende gegrond bent zodat je beslissingen niet vanuit impulsiviteit worden genomen, maar een solide basis hebben. Meditatie en ademhalingsoefeningen kunnen je daarin ondersteunen. Lees hier al onze artikels over meditatie.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Zo vind je rust en inspiratie op iedere bestemming

Van een café in Parijs tot een rustgevende strandbar op Bali, of zelfs een bruisende co-working…

Lees meer
Astrologie

Jouw maanteken op basis van de elementen: dit onthult het over jouw gevoelswereld

Niet iedereen heeft al kennisgemaakt met zijn maanteken of moon sign (de positie die de Maan…

Lees meer
Huis & Thuis

Hoe kan een terras invloed hebben op spirituele factoren?

Een terras kan op verschillende manieren invloed hebben op spirituele factoren. Het biedt een…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom