26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Top 5 astrologische transits en events in september 2022

Astrologie
Bloom
07/09/2022
Top 5 astrologische transits en events in september 2022

In dit artikel tref je de top 5 astrologische transits en kosmische events voor september 2022. Je hoeft namelijk geen doorgewinterde astroloog te zijn om te beseffen dat de planeten een grote invloed op ons uitoefenen. Alle levensdomeinen worden beïnvloed door de actuele planetaire bewegingen, ook wel transits genoemd, hoog boven ons hoofd. Hoewel we onmogelijk in een glazen bol de toekomst kunnen ontwaren, biedt astrologie ons toch een mogelijkheid om een glimp van de toekomst op te vangen. Ontdek hier welke planetaire aspecten en transits we mogen verwachten in september 2022.

Waarom is het handig om de planeetstanden van 2022 te kennen?

Aan de hand van de plaats van de planeten en hun reis door de sterrenbeelden (beter is in feite: 'dierenriemtekens') kunnen we ons voorbereiden op bepaalde gebeurtenissen en bepaalde emoties beter kaderen. Planeten hebben namelijk een uitwerking op ons leven en onze maatschappij. In de Westerse astrologie worden planeten veelal onderverdeeld in binnenplaneten en buitenplaneten. Daarbij staan de planeten Zon, Maan, Mercurius, Venus en Mars bekend als binnenplaneten.

Onder buitenplaneten noteren we dan Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto. Echter is er een nog een andere onderverdeling mogelijk, welke een opsplitsing maakt tussen persoonlijke planeten, sociale planeten en generatieplaneten.

  • Onder persoonlijke planeten vallen de Zon, Maan, Mercurius, Venus en Mars, aangezien deze de persoonlijkheid van het individu vorm geven.
  • De sociale planeten - Jupiter en Saturnus - vertellen veel over hoe een persoon zich verhoudt tot de bredere sociale kring, specifiek in schoolse of religieuze omgevingen (Juputer) en werk en carrière (Saturnus).
  • De drie generatieplaneten of transpersoonlijke planeten - Uranus, Neptunus en Pluto - bewegen langzamer. Soms verblijven ze jaren in hetzelfde teken en worden daarom ook wel generatieplaneten genoemd. Deze hebben ook een invloed op je dagelijkse leven, maar dat is veel minder merkbaar. Deze generatieplaneten vertellen ons eerder iets over de algemene tendensen van een generatie.

Planetaire bewegingen in september 2022

””Astrology is a language. If you understand this language, the sky speaks to you. - Dane Rudhyar””

Pluto/Neptunus Verbinding - September t/m oktober 2022

Al in juni 2022 ontstond er een bijzonder samenspel tussen de romantische Neptunus en de onheilspellende Pluto. Een samenwerking die nog duurt tot eind oktober 2022. Het is echter pas in september dat de impact ervan echt tot uitdrukking komt. Je focus verschuift zich langzaam richting het spirituele aspect van het leven. Dit is het moment om eventuele jeugdtrauma’s te verwerken en/of te helen. De minzame Neptunus helpt je om op een krachtige, omwentelende manier – à la Pluto – persoonlijke issues aan te pakken. Vooral Steenbokken en Steenbok-Ascendanten krijgen daartoe de kans. Zij die geboren zijn met de Zon of Maan in Vissen, of wiens ascendant in Vissen staat, duiken tijdens deze Neptunus/Pluto-verbinding maar al te graag in spirituele wateren. Zij zullen vooral nieuwe inzichten verwerven en diepgaande kennis opdoen. Meditatie is in deze periode heilzaam voor ieder van ons.

Zes retrograde planeten - 10 september 2022

Vanaf 10 september 2022 registreren we maar liefst zes (!) retrograde planeten. Mercurius, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto bewegen vanaf die dag allemaal schijnbaar achterwaarts. Een fenomeen dat overal ter wereld merkbaar en voelbaar zal zijn. Dit is zeker niet het moment om in actie te schieten, wel integendeel. Het komt eropaan om de blik naar binnen te richten, innerlijk werk te verrichten, je schaduwkanten te ontdekken en te helen. Meditatie en therapie kunnen hierin een belangrijke rol spelen. Wereldwijd zullen er zich in diverse domeinen transformaties voltrekken. Het geldsysteem, overheden, voedselbevoorrading en -prijzen, het klimaat, etc., niets blijft ongemoeid. Of dat goed of slecht nieuws is? Only time will tell.

Volle Maan in Vissen - 10 september 2022

Op zaterdag 10 september 2022 omstreeks 11:58 uur staat de Volle Maan in het dromerige teken Vissen. Vissen is een gevoelig, dromerig, creatief en spiritueel teken. Een Volle Maan in Vissen zal dan ook invloed hebben op al deze facetten. Je kunt emotioneler zijn dan anders en je emoties kunnen tijdens deze Volle Maan ook intenser aanvoelen. Je stemmingen kunnen schommelen en dat is volkomen normaal tijdens deze periode. Daarnaast is het belangrijk om te beseffen dat je ook gevoeliger bent voor de emoties van anderen. Hou er tevens rekening mee dat je vatbaarder bent voor de negatieve emoties en energie van degenen rondom jou. Het kan dus verstandig zijn om je grenzen duidelijk aan te geven.

Lees hier meer over de Volle Maan in Vissen.

Mars/Saturnus-verbinding - 21 september 2022

De verbinding tussen Mars (seksualiteit, daadkracht en agressie) en Saturnus, planeet van ambitie en obstakels, genereert een krachtige energie. Het is het perfecte planetenduo voor het oplossen van problemen en het bespoedigen van allerlei projecten. Het is tevens dé kosmische combinatie om plannen te maken of om iets te organiseren. De daadkracht van Mars, gecombineerd met de ambitie van Saturnus is de ideale mix om door te zetten en de dingen waar jij je zinnen hebt op gezet te voltooien. Heb je een specifiek doel voor ogen? Ga daar dan eind september 2022 mee aan de slag.

Omdat Mars door Tweelingen reist en Saturnus zich door Waterman beweegt, zullen vooral diegenen met een sterke bezetting van deze tekens in hun geboortehoroscoop deze invloed het sterkst ervaren. Bereid je grondig voor en stel een gedegen planning op; alleen dan kom je vanaf 21 september goed beslagen ten ijs.

25 september 2022 om 23.54 uur: Nieuwe Maan in Weegschaal

Een Nieuwe Maan luidt altijd het einde van een 28 dagen durende cyclus aan en staat tegelijkertijd ook voor een nieuw begin. Deze maanfase moedigt ons aan om te beginnen met een schone lei en oude projecten en initiatieven af te ronden voordat we beginnen aan iets nieuws. Op 25 september 2022 vormt zich in het luchtteken Weegschaal een Nieuwe Maan. Weegschaal staat voor relaties, rechtvaardigheid en evenwicht. Deze Nieuwe Maan is dan ook het perfecte moment om je relaties onder de loep te nemen en eventueel afscheid te nemen van oude relaties en verbindingen die jouw leven niet langer verrijken. Dit geldt niet alleen voor romantische relaties, maar ook voor vriendschappen, familiebanden en collega’s. Zo ontstaat er na deze maanfase ruimte voor nieuwe verbindingen.

Volg de astrologische webinar met vooruitzichten voor de wereld!
Zowel online als fysiek bij Bloom te volgen.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

De dood van Aleksej Navalny: analyse van zijn geboortehoroscoop en solaar

De Russische oppositieleider, advocaat en anti-corruptie-activist Aleksej Navalny (4 juni 1976 – 16…

Lees meer
Astrologie

Tweelingen, jouw jaarhoroscoop 2024-2025

Het sterrenbeeld Tweelingen is jarig als de maanden mei en juni hun intrede doen. Met de…

Lees meer
Astrologie

Zonsverduisteringen en maansverduisteringen 2024

We besteden in dit artikel aandacht aan de zonsverduisteringen en maansverduisteringen 2024 en de…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom