Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Top 5 astrologische transits en events in november 2022

Astrologie
Bloom
03/11/2022
Top 5 astrologische transits en events in november 2022

In dit artikel tref je de top 5 astrologische transits en kosmische events voor november 2022. Je hoeft namelijk geen doorgewinterde astroloog te zijn om te beseffen dat de planeten een grote invloed op ons uitoefenen. Alle levensdomeinen worden beïnvloed door de actuele planetaire bewegingen, ook wel transits genoemd, hoog boven ons hoofd. Hoewel we onmogelijk in een glazen bol de toekomst kunnen ontwaren, biedt astrologie ons toch een mogelijkheid om een glimp van de toekomst op te vangen. Ontdek hier welke planetaire aspecten en transits we mogen verwachten in november 2022.

Waarom is het handig om de planeetstanden van 2022 te kennen?

Aan de hand van de plaats van de planeten en hun reis door de sterrenbeelden (beter is in feite: 'dierenriemtekens') kunnen we ons voorbereiden op bepaalde gebeurtenissen en bepaalde emoties beter kaderen. Planeten hebben namelijk een uitwerking op ons leven en onze maatschappij. In de Westerse astrologie worden planeten veelal onderverdeeld in binnenplaneten en buitenplaneten. Daarbij staan de planeten Zon, Maan, Mercurius, Venus en Mars bekend als binnenplaneten.

  • Onder buitenplaneten noteren we dan Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto. Echter is er een nog een andere onderverdeling mogelijk, welke een opsplitsing maakt tussen persoonlijke planeten, sociale planeten en generatieplaneten.
  • Onder persoonlijke planeten vallen de Zon, Maan, Mercurius, Venus en Mars, aangezien deze de persoonlijkheid van het individu vorm geven.
  • De sociale planeten - Jupiter en Saturnus - vertellen veel over hoe een persoon zich verhoudt tot de bredere sociale kring, specifiek in schoolse of religieuze omgevingen (Juputer) en werk en carrière (Saturnus).
  • De drie generatieplaneten of transpersoonlijke planeten - Uranus, Neptunus en Pluto - bewegen langzamer. Soms verblijven ze jaren in hetzelfde teken en worden daarom ook wel generatieplaneten genoemd. Deze hebben ook een invloed op je dagelijkse leven, maar dat is veel minder merkbaar. Deze generatieplaneten vertellen ons eerder iets over de algemene tendensen van een generatie.

Planetaire bewegingen in november 2022

”Astrology is a language. If you understand this language, the sky speaks to you. - Dane Rudhyar”

Volle Bloedmaan in Stier - 08 november 2022

Op dinsdag 08 november om 12.07 uur ontwaren we wederom een eclips aan het firmament. Ditmaal een maansverduistering in het standvastige teken Stier. Deze volledige maansverduistering maakt van deze Volle Maan in Stier een Bloedmaan. Eclipsen brengen veranderingen en transformaties teweeg en luiden vaak een geheel nieuw hoofdstuk in je leven in. Je mag transformaties verwachten op die domeinen waarover Stier heerst, met name: financiële (geld) en materialistische zaken en alles wat met zekerheid te maken heeft. Zekerheden kunnen op losse schroeven komen te staan. Het belooft een heftige maanfase te worden. Verzorg jezelf dus goed en probeer voldoende te aarden tijdens deze Volle Bloedmaan.

Venus in Boogschutter - 16 november 2022

Op woensdag 16 november om 07.02 uur treffen we de liefdesplaneet Venus in het avontuurlijke en enthousiaste teken Boogschutter aan. De uitwerking van deze kosmische combinatie maakt een opgewekt individu van je, met name in de liefde. Degenen die een partner aan hun zijde hebben, trekken hun stoute schoenen aan en boeken een (avontuurlijk) weekendje weg en de singles storten zich enthousiast en vol overgave in de datingscene.

Asteroïde Vesta in Vissen - 20 november 2022

Binnen astrologische kringen is Vesta de asteroïde die symbool staat voor je levensenergie. Ze symboliseert je levenslicht en -vonk. Op 20 november 2022 verschuift deze kleine, maar krachtige asteroïde zich richting de dromerige Vissen. Je wordt uitgenodigd om je leven onder de loep te nemen. Ga even bij jezelf na of je wel tevreden bent met de loop van je leven en de wending die het nu neemt. Ben je nog in verbinding met jezelf? Met je bron? Met het bovennatuurlijke? Vesta moedigt aan om na te gaan welke aanpassingen je kunt doorvoeren om bezielder en bewuster door het leven te gaan.

Nieuwe Maan in Boogschutter - 23 november 2022

Net zoals de liefdesplaneet Venus zich richting het teken Boogschutter beweegt, zo doet de Maan dat ook op woensdag 23 november 2022 om 23.57 uur. De ideale maanfase om je intenties voorop te stellen en plannen te smeden. De Boogschutter is een enthousiast, avontuurlijk en ruimdenkend vuurteken. Een vliegende start voor al je projecten. Een fikse groei is gegarandeerd als je weet te werken met de energie van deze nieuwemaanfase.

Jupiter Direct - 23 november 2022

Niet alleen worden we op woensdag 23 november 2022 getrakteerd op een Nieuwe Maan in Boogschutter, maar eveneens op het einde van de retrograde loop van Jupiter. Een ware verademing. De benefieke planeet loopt retrograde tot woensdag 23 november en zal dan weer direct bewegen door het waterteken Vissen. Deze kosmische constellatie is een ware boost voor je spirituele ontwikkeling. Tegelijkertijd biedt het jou de kans om een solide basis te leggen om zo meer overvloed en geluk te creëren in diverse levensdomeinen.

Geïntrigeerd door astrologie?
Woon de lezing van astroloog Paul Van Egghen bij!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

ART deck - Connected by heart - Nicolette Van Den Hadelkamp

Kunstenares Nicolette van den Hadelkamp ontwierp een inspirerend kaartendeck, gebaseerd op 44 van…

Lees meer
Dossier 2024

Voorspellingen 2024 • Economie, klimaat en energie • In de ban van 2024

We zijn uiteraard nu al benieuwd naar wat 2024 voor ons in petto heeft. Bloom ging te rade bij…

Lees meer
Astrologie

Voorspellingen voor 2024 • Siderische horoscoopanalyse

Wat staat ons te wachten in het nieuwe jaar? Yves Polet, gedreven astroloog met meer dan 40 jaar…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom