Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Top 5 astrologische transits en events in juni 2022

Astrologie
Bloom
02/06/2022
Top 5 astrologische transits en events in juni 2022

In dit artikel tref je de top 5 astrologische transits en kosmische events voor juni 2022. Je hoeft namelijk geen doorgewinterde astroloog te zijn om te beseffen dat de planeten een grote invloed op ons uitoefenen. Alle levensdomeinen worden beïnvloed door de actuele planetaire bewegingen, ook wel transits genoemd, hoog boven ons hoofd. Hoewel we onmogelijk in een glazen bol de toekomst kunnen ontwaren, biedt astrologie ons toch een mogelijkheid om een glimp van de toekomst op te vangen. Ontdek hier welke planetaire aspecten en transits we mogen verwachten in juni 2022.

Waarom is het handig om de planeetstanden van 2022 te kennen?

Aan de hand van de plaats van de planeten en hun reis door de sterrenbeelden (beter is in feite: 'dierenriemtekens') kunnen we ons voorbereiden op bepaalde gebeurtenissen en bepaalde emoties beter kaderen. Planeten hebben namelijk een uitwerking op ons leven en onze maatschappij. In de Westerse astrologie worden planeten veelal onderverdeeld in binnenplaneten en buitenplaneten. Daarbij staan de planeten Zon, Maan, Mercurius, Venus en Mars bekend als binnenplaneten.

Onder buitenplaneten noteren we dan Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto. Echter is er een nog een andere onderverdeling mogelijk, welke een opsplitsing maakt tussen persoonlijke planeten, sociale planeten en generatieplaneten.

  • Onder persoonlijke planeten vallen de Zon, Maan, Mercurius, Venus en Mars, aangezien deze de persoonlijkheid van het individu vorm geven.
  • De sociale planeten - Jupiter en Saturnus - vertellen veel over hoe een persoon zich verhoudt tot de bredere sociale kring, specifiek in schoolse of religieuze omgevingen (Juputer) en werk en carrière (Saturnus).
  • De drie generatieplaneten of transpersoonlijke planeten - Uranus, Neptunus en Pluto - bewegen langzamer. Soms verblijven ze jaren in hetzelfde teken en worden daarom ook wel generatieplaneten genoemd. Deze hebben ook een invloed op je dagelijkse leven, maar dat is veel minder merkbaar. Deze generatieplaneten vertellen ons eerder iets over de algemene tendensen van een generatie.

Planetaire bewegingen in juni 2022

”Astrology is a language. If you understand this language, the sky speaks to you. - Dane Rudhyar”

Mercurius Direct – 3 juni 2022

Op vrijdag 3 juni 2022 zal de planeet van communicatie, technologie en contracten weer zijn gebruikelijke directe baan volgen. Hoewel het ergste nu achter de rug is, dienen we toch rekening te houden met de schaduwperiode van Mercurius Retrograde van om en nabij de twee weken. Twee weken voor en na een retrograde loop zijn de effecten merkbaar. Onderteken voorlopig nog geen contracten en hou er rekening mee dat er nog altijd wat ruis mogelijk is in je communicatie.

Saturnus Retrograde – Van 4 juni tot 22 oktober 2022

Begin juni 2022 begint Saturnus, de planeet van obstakels, verantwoordelijkheid en ambities aan zijn retrograde beweging. Dat zorgt voor stagnatie. De tijd lijkt even stil te staan. Projecten, issues of omstandigheden waarvan je dacht dat je ze achter de rug had, kunnen in deze retrograde periode van Saturnus opnieuw de kop opsteken. Dat maakt je moe en moedeloos. En toch zullen de zaken die je nu weet op te lossen definitief tot het verleden gaan behoren. De kans dat je ze hierna weer onder ogen moet komen, is bijzonder klein. Vooral de Watermannen of de Waterman-ascendanten zullen deze stagnerende energie duidelijk ervaren. Anderzijds heeft het hen de mogelijkheid om zich te herbronnen, om innerlijk werk te verrichten. Dat zal hun persoonlijke ontwikkeling zeker ten goede komen.

Lees hier alles over Saturnus Retrogade in Waterman.

Volle Supermaan in Boogschutter – 14 juni 2022

Dinsdag 14 juni 2022 om 13.52 uur voltrekt de Volle Maan zich in het teken Boogschutter. Een wederom bijzondere Volle Maan, want we noteren tevens een Supermaan. Tijdens een Supermaan ervaren we de energie van de Maan intenser en ook de typische eigenschappen van een welbepaald sterrenbeeld komen beter tot hun recht. Tijdens een Supermaan is haar energie, haar invloed intenser. Iets wat eveneens geldt voor het sterrenbeeld waarin de Maan zich positioneert. De karakteristieke eigenschappen van dat welbepaalde teken treden meer naar de voorgrond.

Nieuwe Maan in Kreeft – 28 juni 2022

De Kreeft is hét zorgzame teken van de dierenriem. Als de Nieuwe Maan zich in Kreeft voltrekt, dan worden we aangemoedigd in te tunen op onze emoties en intuïtie. De Maan heerst over Kreeft en tijdens deze maanfase zijn we ook dan emotioneel en lichtgeraakt. Onze innerlijke moeder wordt aangewakkerd en we ontfermen ons over onze dierbaren. We mogen dan ook doelen en intenties stellen op vlak van zorgzaamheid.

Neptunus Retrograde – Van 28 juni 2022 tot 3 december 2022

Ook de planeet Neptunus, met haar dromerige energie, komt vanaf eind juni 2022 in een retrograde beweging terecht. Verwarrende en vaak onverklaarbare gevoelens kunnen komen bovendrijven. Je komt in een rollercoaster van emoties terecht: van optimisme naar pessimisme, van woede naar euforie en van intens verdriet naar puur geluk. Ben je gevoelig voor angsten, dan kunnen deze een tijdje intenser zijn. Wees dus extra lief voor jezelf en trek je terug wanneer jij daar behoefte aan hebt. Luister goed naar je lichaam en voed jezelf met positiviteit, ontspanning en plezier. Van zodra Neptunus weer op dreef komt en direct loopt, zorgt dat voor nieuwe inzichten en een sterkere verbinding met je intuïtie en de kosmos.

Volg de astrologische webinar met vooruitzichten voor de wereld!
Zowel online als fysiek bij Bloom te volgen.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Yulenachten

Het einde van het jaar nadert. Traditiegetrouw draait de eindejaarsperiode steevast om het…

Lees meer
Dossier 2024

Voorspellingen 2024 • Oorlog, sport en corona • In de ban van 2024

We zijn uiteraard nu al benieuwd naar wat 2024 voor ons in petto heeft. Bloom ging te rade bij…

Lees meer
Kaartleggen

Wat als Tarot een veel ruimer potentieel bezit dan veel mensen vermoeden?

Op zoek naar meer duiding in het leven komen veel mensen vroeg of laat in aanraking met Tarot.…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom