26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Saturnus Retrograde: stagnatie & contemplatie

Astrologie
Bloom
02/06/2022
Saturnus Retrograde vanaf 4 juni 2022: stagnatie & contemplatie

Vanaf zaterdag 4 juni 2022 om 21.18 uur loopt Saturnus retrograde tot en met 22 oktober 2022. Een dag nadat Mercurius weer direct loopt, begint de planeet van verantwoordelijkheid, structuur en karma aan zijn retrogradebeweging. Een bijzondere periode, want het zal andermaal 28 jaar duren vooraleer we opnieuw een retrogradebeweging van Saturnus, de planeet van 'karma', in het teken Waterman kunnen registreren.

Saturnus: heer van het karma

De planeet Saturnus regeert over discipline, verantwoordelijkheid en structuur maar wordt ook in verband gebracht met karma. Daarom wordt de planeet door velen ook wel de ‘heer van het karma’ genoemd. Karma vertegenwoordigt de lasten die we meedragen uit vorige levens. Het betekent letterlijk ‘de daad die we moeten verrichten om dit leven recht te zetten’. In dit leven dienen we een schone lei te creëren en al datgene dat we in vorige levens misdaan hebben recht te zetten. Saturnus zadelt je dan ook op met lastige situaties, zodat je de kans krijgt om jezelf te bevrijden en wijzer en verstandiger te worden.

Echter is Saturnus ook een sociale planeet. De uitwerking van sociale planeten zijn over het algemeen minder persoonlijk en beïnvloedt eerder hoe we ons verhouden tot de wereld als collectief. Saturnus heerst over tradities, de maatschappij en bestuurlijke instanties. Momenteel positioneert deze planeet zich in het luchtteken Waterman. De plaatsing van Saturnus in Waterman port ons dan ook aan om onze positie als leden van een maatschappij aandachtig te bestuderen. Waterman is het sterrenbeeld dat bekend staat om zijn humanitaire eigenschappen, daarnaast is het teken ook de heerser van het elfde huis van groepen. Zo stuurde deze combinatie ons als maatschappij dus in de richting van wat het beste is voor het collectief versus het individu. Iets wat je de afgelopen jaren hoogstwaarschijnlijk aan den lijve ondervonden hebt.

Op persoonlijk vlak dwingt Saturnus in Waterman je om de verantwoordelijkheid te nemen. En dit binnen verschillende levensdomeinen zoals op de werkvloer of binnen familiale aangelegenheden. Je wordt meermaals op de proef gesteld en aangezet tot het stellen én bewaken van grenzen.

Saturnus Retrograde: wat mogen we verwachten?

”Projecten, issues of omstandigheden waarvan je dacht dat je ze achter de rug had, kunnen in deze retrograde periode van Saturnus opnieuw de kop opsteken.”

De karmische planeet loopt eens per jaar retrograde, maar dit is de laatste keer dat Saturnus in het luchtteken Waterman achterwaarts loopt. Daarna zal de planeet voor ongeveer 28 jaar niet meer in het teken Waterman retrograde bewegen. Saturnus kan je beschouwen als de strenge, maar liefdevolle vader. Zijn harde lessen bereiden ons voor op het leven. Om structuur te ontwikkelen en ons volledig potentieel te bereiken. Saturnus pakt ons hardhandig aan en schudt ons wakker als we dat nodig hebben, maar de planeet overstelpt ons ook met beloningen als we dat verdiend hebben en onszelf bewezen hebben.

Echter wanneer Saturnus retrograde door Waterman beweegt, dan keert deze energie zich inwaarts. Je voelt de drang om innerlijk werk te verrichten. Je wordt aangezet om te reflecteren en te contempleren over beperkingen, grenzen en verbintenissen. Als je dan tot de conclusie komt dat er iets moét veranderen, dan is deze retrograde periode het moment om in te grijpen. Daarnaast mogen we ook niet vergeten dat Saturnus de planeet van discipline en ambitie is. Tijdens een retrograde loop van Saturnus voelt het alsof het leven stilstaat. Alsof alles stagneert. Maar diep vanbinnen borrelt het. Daarom dat deze periode tevens geschikt is om na te denken over the bigger picture. Wat wil je nog bereiken in je leven? Welke wending wil je dat jouw carrière neemt? Met Saturnus aan je zijde ben je in een staat een plan uit de dokteren voor de lange termijn.

De tijd lijkt dus even stil te staan. Projecten, issues of omstandigheden waarvan je dacht dat je ze achter de rug had, kunnen in deze retrograde periode van Saturnus opnieuw de kop opsteken. Dat maakt je moe en moedeloos. En toch zullen de zaken die je nu weet op te lossen definitief tot het verleden gaan behoren. De kans dat je ze hierna weer onder ogen moet komen, is bijzonder klein. Vooral de Watermannen of de Waterman-ascendanten zullen deze stagnerende energie duidelijk ervaren. Anderzijds geeft het hen de mogelijkheid om zich te herbronnen, om innerlijk werk te verrichten. Dat zal hun persoonlijke ontwikkeling zeker ten goede komen.

Reflecteer eveneens over bepaalde keuzes die je hebt gemaakt in het verleden. Heb je daarbij mensen geschaad of benadeelt? Dit is je kans om het recht te zetten!

Meer leren over astrologie?

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Voeding & Gezondheid

Zo belangrijk is het dragen van een sport bh

Het dragen van de juiste sport bh is ontzettend belangrijk en eigenlijk onmisbaar voor vrouwen…

Lees meer
Inspiratie

Je woonkamer inrichten volgens de principes van feng shui

Feng shui is een eeuwenoude Chinese filosofie die zich richt op het creëren van harmonie en balans…

Lees meer
Kristallen & Edelstenen

Edelstenen uitkiezen, reinigen en opladen

Heel vaak krijgen we de vraag: 'Hoe kies ik nu die edelsteen uit die mij voor mij bestemd is?', of…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom