26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

De top 5 astrologische gebeurtenissen in maart 2023

Astrologie
Bloom
01/03/2023
De top 5 astrologische gebeurtenissen in maart 2023

Je hoeft geen doorgewinterde astroloog te zijn om te beseffen dat de planeten een immense invloed op ons uit oefenen. Alle levensdomeinen worden beïnvloed door de planetaire bewegingen hoog boven ons hoofd. Hoewel we onmogelijk in een glazen bol de toekomst kunnen ontwaren, biedt astrologie ons toch een mogelijkheid om een glimp van de toekomst te krijgen. Ontdek hier welke planetaire aspecten we mogen verwachten in maart 2023.

Waarom is het handig om de planeetstanden van 2023 te kennen?

Aan de hand van de plaats van de planeten en hun reis door de sterrenbeelden (beter is in feite: 'dierenriemtekens') kunnen we ons voorbereiden op bepaalde gebeurtenissen en bepaalde emoties beter kaderen. Planeten hebben namelijk een uitwerking op ons leven en onze maatschappij. In de Westerse astrologie kennen we binnenplaneten en buitenplaneten. Voorbeelden van binnenplaneten zijn: de Zon, Maan, Mercurius, Venus en Mars. Deze planeten bewegen zich sneller door de dierenriemtekens en hebben daardoor een grotere invloed op je dagelijks leven.

Jupiter, Saturnus, Neptunus, Uranus en Pluto behoren volgens de Westerse astrologie tot de buitenplaneten. Zij reizen veel trager door de sterrenbeelden heen. Soms verblijven ze jaren in hetzelfde teken en daarom worden ze ook wel generatieplaneten genoemd. Deze hebben ook een invloed op je dagelijkse leven, maar dat is veel minder merkbaar. Ze vertellen ons eerder iets over de algemene tendensen van een generatie.

Planetaire bewegingen in maart 2023

Volle Maan in Maagd - 07 maart 2023

De Volle Maan bevindt zich op dinsdag 7 maart 2023 om 13.40 uur in het sterrenbeeld Maagd. Deze Volle Maan stimuleert je om te kiezen voor een praktische en rationele aanpak. Bovendien wil je onder deze maanfase je leven en je omgeving onder de loep nemen: wie en wat levert een positieve bijdrage aan je welzijn en wie/wat niet? Maak voor jezelf de balans op en schrap wie of wat overbodig is. It's time to let go...

Saturnus in Vissen - 08 maart 2023

Op woensdag 8 maart 2023 ruilt de plichtsgetrouwe, maar beperkende Saturnus het luchtteken Waterman in voor het waterteken Vissen. De planeet van ambitie, plicht en karma zal hier meer dan twee jaar vertoeven voordat ze verder trekt naar het vurige teken Ram. Deze belangrijke energieshift vindt plaats op 8 maart 2023. Saturnus blijft tot 26 mei 2025 in Vissen staan. De invloed die Saturnus uitoefent in Vissen is op z’n zachtst gezegd een verademing in vergelijking met de invloed ervan in Waterman. Vooral de hooggevoelige personen (HSP’ers) onder ons varen wel bij deze constellatie.

Venus in Stier - 16 maart 2023

Donderdag 16 maart 2023 doet Venus haar eigen teken, Stier, aan. Venus, de planeet van liefde, comfort en harmonie voelt zich dan ook opperbest bij de energie van de aardse en sensuele Stier. Onder Venus in Stier groeit je besef van (eigen)waarde. Je zou zelfs ontzettend bezitterig kunnen worden onder deze planeetstand. Ook in de liefde. Want liefde ervaar je alom onder deze invloed. Misschien verras je jouw geliefde met een romantisch diner of een luxe cadeau.

Nieuwe Maan in Ram - 21 maart 2023

Dinsdag 21 maart 2023 zet de Nieuwe Maan de maancyclus in het sterrenbeeld Ram in. Deze cyclus is extra gunstig voor alles wat nieuw is en verandering betreft, aangezien Ram het eerste teken van de dierenriem is. Normaal heb je tijdens de Nieuwe Maan het gevoel minder veerkracht te hebben, met deze Nieuwe Maan in Ram kan net het tegenovergestelde ervaren worden: je barst van energie. Daar zit het bruisende en voortvarende karakter van de Ram vast voor iets tussen…

Pluto in Waterman - 23 maart 2023

De laatste keer dat Pluto zich door Waterman bewoog, was van 1778 tot en met 1798. Niet geheel toevallig vond tijdens deze periode ook de Franse Revolutie (1789 – 1799) plaats. Dat Pluto in Waterman de voorbode is van een heus transformatieproces, moge duidelijk zijn. Van 24 maart tot en met 11 juni 2023 krijgen we alvast een voorproefje van dit ingrijpend kosmisch event. Vanaf 22 januari 2024 zal de dwergplaneet het Luchtteken Waterman niet meer verlaten tijdens de daaropvolgende twintig jaar! Binnen astrologische kringen staat de kleine, maar vervaarlijke Pluto bekend als de destructieve kracht, de ultieme transformator. We zijn momenteel (reeds) op weg naar een nieuwe wereld. Achterhaalde regels en wetten, die onder Pluto in Steenbok zijn neergezet, zullen tussen eind maart en medio juni 2023 behoorlijk op de proef worden gesteld.

Geïntrigeerd door astrologie?

Boek astrologie en horoscoop voor iedereen erna droesbeke

Astrologie en Horoscoop voor iedereen

Auteur: Erna Droesbeke
Aantal pagina's: 336
ISBN: 9789072189202
Prijs: €24,95
Bestel in de Bloom Shop

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Meditatie

Mediteren als manifestatietool

Wat kan mediteren toch veel verschillende reacties oproepen! De één zweert erbij, de ander zegt er…

Lees meer
Huis & Thuis

Verlicht je leefruimte: Een gids voor verschillende lampen en verlichtingsstijlen

Verlichting is een cruciaal element in elk huis. Het gaat niet alleen om het bieden van licht, maar…

Lees meer
Lifestyle

Kleuren onder de loep: de betekenis van indigo

We nemen de kleuren onder de loep en vandaag richten we ons op de kleur indigo. Stond jij al eens…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom