Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

De top 5 astrologische gebeurtenissen in juni 2023

Astrologie
Bloom
01/06/2023
De top 5 astrologische gebeurtenissen in juni 2023

In dit artikel tref je de top 5 astrologische gebeurtenissen voor juni 2023. Je hoeft namelijk geen doorgewinterde astroloog te zijn om te beseffen dat de planeten een grote invloed op ons uitoefenen. Alle levensdomeinen worden beïnvloed door de planetaire bewegingen hoog boven ons hoofd. Hoewel we onmogelijk in een glazen bol de toekomst kunnen ontwaren, biedt astrologie ons toch een mogelijkheid om een glimp van de toekomst op te vangen. Ontdek hier welke planetaire aspecten we mogen verwachten in juni 2023.

Waarom is het handig om de planeetstanden van 2023 te kennen?

Aan de hand van de plaats van de planeten en hun reis door de sterrenbeelden (beter is in feite: 'dierenriemtekens') kunnen we ons voorbereiden op bepaalde gebeurtenissen en bepaalde emoties beter kaderen. Planeten hebben namelijk een uitwerking op ons leven en onze maatschappij. In de Westerse astrologie kennen we binnenplaneten en buitenplaneten. Voorbeelden van 'binnenplaneten' of 'persoonlijke planeten' zijn: de Zon, Maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus. Deze planeten bewegen zich sneller door de sterrenbeelden of dierenriemtekens en hebben daardoor een grotere invloed op je dagelijks leven.

Neptunus, Uranus en Pluto behoren volgens de Westerse astrologie tot de 'buitenplaneten' of 'transpersoonlijke planeten'. Zij reizen veel trager door de sterrenbeelden heen. Soms verblijven ze jaren in hetzelfde teken en daarom worden ze ook wel generatieplaneten genoemd. Deze hebben ook een invloed op je dagelijkse leven, maar dat is veel minder merkbaar. De buitenplaneten vertellen ons eerder iets over de algemene tendensen van een generatie.

Planetaire bewegingen in juni 2023

”“Astrology is one of the oldest and most accurate tools known to mankind.” — Chris Flisher”

Volle maan in Boogschutter - 04 juni 2023

De Volle Maan in Boogschutter op zondag 04 juni 2023 om 05.41 uur markeert het hoogtepunt van de maancyclus, waarbij we onze inspanningen evalueren, projecten bijsturen en de behaalde resultaten vieren. Het is een periode van reflectie, waarin we niet zozeer specifieke intenties stellen, maar eerder de balans opmaken en de energieën benutten om lopende projecten of levenshoofdstukken een boost te geven of succesvol af te ronden, afhankelijk van het sterrenbeeld waarin de Maan zich bevindt.

Met de Volle Maan in Boogschutter, een avontuurlijk en enthousiast teken, voel je je krachtig en vastberaden. Je hebt de drang om eropuit te trekken en alle facetten van de wereld te ontdekken. De Boogschutter staat bekend om zijn grenzeloze enthousiasme en zet zich vol goede moed in voor elk project. De Supermaan in Boogschutter geeft je het momentum om je projecten een laatste duwtje in de rug te geven, waarbij de eigenschappen van de Boogschutter alleen maar versterkt worden.

Pluto Retrograde in Steenbok - 12 juni 2023

De retrograde loop van Pluto in Steenbok vangt aan op 12 juni 2023 en houdt aan tot 21 januari 2024. Pluto in Steenbok gaat over regelgeving en over (de macht van) de overheid, instellingen en grote instanties, en vermits het hier de laatste graden van Steenbok betreft, kan het parcours bezaaid liggen met flink wat voetangels en klemmen. Welke plannen, verordeningen, maatregelen of wetten zullen overheden nog uit hun hoge hoed toveren om zo de zelfredzaamheid van de burger te ontkrachten?

Hoe zullen we verder gecontroleerd en gemanipuleerd worden? Het antwoord hierop hangt vooral af van hoe mensen de kortstondige aanwezigheid van Pluto in Waterman (24 maart tot 11 juni) hebben ervaren. Smaakte deze periode naar meer, dan zullen we ons niet langer meer laten onderwerpen, met toenemende weerstand, demonstraties en stakingen tot gevolg. Deze invloed geldt voor iedereen, omdat Pluto een generatieplaneet is. Toch worden vooral Steenbokken en ascendant-Steenbokken nog maar eens uitgedaagd in hun omgang met macht en controle. Wat is je eigen verantwoordelijkheid daarin en wat niet? Sta je in je eigen kracht of laat je je beïnvloeden/manipuleren?

Saturnus retrograde in Vissen - 17 juni 2023

Op zaterdag 17 juni begint Saturnus zijn retrograde beweging in het teken Vissen. Deze planetaire beweging duurt tot 4 november 2023 en brengt een periode van introspectie en reflectie met zich mee, waarin we worden uitgenodigd om dieper naar onze innerlijke structuren en beperkingen te kijken. Saturnus retrograde in Vissen vraagt ons om onze spirituele en emotionele grenzen te verkennen en te herdefiniëren. Het is een tijd waarin we geconfronteerd worden met onze angsten, twijfels en belemmerende overtuigingen, zodat we ze kunnen transformeren en onszelf bevrijden. Het is een uitnodiging om ons bewustzijn te vergroten, ons emotionele welzijn te versterken en onze spirituele groei te bevorderen. Geduld, zelfreflectie en innerlijke discipline zullen belangrijke thema's zijn tijdens deze periode van Saturnus retrograde in Vissen.

Nieuwe Maan in Tweelingen - 18 juni 2023

Op zondag 18 juni om 06.39 uur vindt de nieuwe maan plaats in het veelzijdige teken Tweelingen. Deze kosmische gebeurtenis markeert het begin van een nieuwe maancyclus en brengt een frisse energie van communicatie, nieuwsgierigheid en intellectuele groei met zich mee. Onder invloed van de nieuwe maan in Tweelingen worden we aangemoedigd om onze gedachten, ideeën en communicatieve vaardigheden te verkennen en te ontwikkelen. Het is een gunstige tijd om nieuwe plannen te maken, nieuwe interesses te verkennen en nieuwe verbindingen aan te gaan. We worden aangemoedigd om open te staan voor nieuwe perspectieven en om ons te laten inspireren door verschillende bronnen van informatie en kennis. Het is een periode waarin onze geest wendbaar en flexibel is, en waarin we ons gemakkelijk kunnen aanpassen aan veranderingen en nieuwe situaties. Het is een uitnodiging om onze communicatievaardigheden te verbeteren, ons netwerk uit te breiden en ons intellectuele potentieel te omarmen.

Neptunus retrograde in Vissen - 30 juni 2023

Op 30 juni begint Neptunus zijn retrograde beweging in het mystieke teken Vissen. Deze astrologische gebeurtenis brengt een periode van introspectie, spirituele groei en innerlijke transformatie met zich mee. Als Neptunus retrograde gaat, worden we uitgenodigd om dieper in onszelf te duiken en onze verbinding met ons hogere zelf en het goddelijke te versterken. Het kan een tijd zijn van intense spirituele ervaringen, waarin we onze intuïtie en verbeeldingskracht verder kunnen ontwikkelen. Tijdens deze fase kunnen we ook geconfronteerd worden met illusies, verwarring en het loslaten van onrealistische dromen of idealen. Het is een periode waarin we de waarheid kunnen ontdekken achter schijnbare realiteiten en onze spirituele pad op een dieper niveau kunnen verkennen. Het is belangrijk om tijd te nemen voor introspectie, meditatie en spirituele praktijken om te navigeren door de energieën van Neptunus retrograde in Vissen en ons innerlijke kompas te versterken.

Nieuw in de Bloom Shop

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Huis & Thuis

Creëer een unieke badkamer: Originele inrichtingsideeën die indruk maken

De badkamer is vaak een ondergewaardeerde ruimte in ons huis. Maar waarom zou het niet net zo…

Lees meer
Spiritualiteit

Wat is heilig vuur, en welke houtsoorten zijn er geschikt voor?

Heilig vuur speelt een centrale rol in tal van spirituele tradities en culturen over de hele…

Lees meer
Inspiratie

Hoe meditatie kan helpen bij verslavingen

Verslaving is een probleem dat diepgaande invloed kan hebben op je leven en de mensen om je heen.…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom