Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

De top 5 astrologische gebeurtenissen in februari 2022

Astrologie
Bloom
10/02/2022
De top 5 astrologische gebeurtenissen in februari 2022

Je hoeft geen doorgewinterde astroloog te zijn om te beseffen dat de planeten een immense invloed op ons uit oefenen. Alle levensdomeinen worden beïnvloed door de planetaire bewegingen hoog boven ons hoofd. Hoewel we onmogelijk in een glazen bol de toekomst kunnen ontwaren, biedt astrologie ons toch een mogelijkheid om een glimp van de toekomst te krijgen. Ontdek hier welke planetaire aspecten we mogen verwachten in februari 2022.

Waarom is het handig om de planeetstanden van 2022 te kennen?

Aan de hand van de plaats van de planeten en hun reis door de sterrenbeelden (beter is in feite: 'dierenriemtekens') kunnen we ons voorbereiden op bepaalde gebeurtenissen en bepaalde emoties beter kaderen. Planeten hebben namelijk een uitwerking op ons leven en onze maatschappij. In de Westerse astrologie kennen we binnenplaneten en buitenplaneten. Voorbeelden van binnenplaneten zijn: de Zon, Maan, Mercurius, Venus en Mars. Deze planeten bewegen zich sneller door de dierenriemtekens en hebben daardoor een grotere invloed op je dagelijks leven.

Jupiter, Saturnus, Neptunus, Uranus en Pluto behoren volgens de Westerse astrologie tot de buitenplaneten. Zij reizen veel trager door de sterrenbeelden heen. Soms verblijven ze jaren in hetzelfde teken en daarom worden ze ook wel generatieplaneten genoemd. Deze hebben ook een invloed op je dagelijkse leven, maar dat is veel minder merkbaar. Ze vertellen ons eerder iets over de algemene tendensen van een generatie.

Planetaire bewegingen in februari 2022

Venus vormt een conjunctie met Mars

Op 16 februari 2022 om 17:21 uur vormt de liefdesplaneet Venus een exacte conjunctie met Mars, de mannelijke planeet van oorlog en seks. Het ultieme liefdesaspect. Deze intense planetenstand creëert een luik om je liefdesleven naar een hoger niveau te tillen. Mensen die elkaar onder deze conjunctie vinden, blijven dikwijls voor het leven samen. Bij bestaande koppels is er een pittige opleving van het liefdesleven.

Volle Maan in Leeuw

Op 16 februari 2022 om 17:55 uur voltrekt de Volle Maan zich in het dierenriemteken Leeuw. Een moment om stil te staan bij wat je bereikt hebt, maar ook om bepaalde zaken los te laten. Een Volle Maan luidt een nieuw begin in. De Leeuw is een speels, vurig en moedig teken vol passie. Het vuur in ons hart wordt aangewakkerd en we ervaren pieken en dalen in onze emoties. Dus maak je borst maar nat!

Jupiter vormt een sextiel met Uranus

Op 18 februari 2022 om 03:23 uur vormt de expansieve Jupiter een sextiel met Uranus, de rebel van de planeten. Deze planetaire stand creëert opwindende kansen. Een kosmische combinatie die vooral gunstig is voor het nemen van kortstondige financiële beslissingen en voor het ontdekken van nieuwe interesses. Vertrouw rond deze periode vooral op je intuïtie, vooral in levensdomeinen waar je je al vertrouwd in voelt. Deze gunstige combinatie stelt je in staat vooruitgang te boeken.

Mars vorm een sextiel met Neptunus

Op 23 februari 2022 vormt de passievolle planeet Mars een sextiel met Neptunus, de mystieke en spirituele planeet. Een combinatie die seksueel charisma van de hoogste graad creëert. Een sensuele energie daalt over ons neer en de passie tussen koppels krijgt een opleving. Bovendien streven we ernaar om de waarheid boven water te krijgen. De zoektocht naar de spirituele waarheid resulteert in daden van vriendelijkheid en mededogen.

Mercurius vormt een vierkant met Uranus

Op 25 februari 2022 om 03:55 vormen Mercurius en Uranus een vierkant. Een combinatie die kan resulteren in een sfeer van superioriteit. We denken alles te weten en deinzen er niet voor terug om anderen de les te lezen. Uranus brengt de rebel in ons naar boven en we zetten ons af tegen de gevestigde orde. We barsten van de ideeën over hoe het beter kan en wat we moeten veranderen om sociale problemen op te lossen.

Geïntrigeerd door astrologie?

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Lente-equinox 2024: wat mag jouw sterrenbeeld verwachten?

Het einde van de winter en de start van een nieuw begin: de lente-equinox wordt beschouwd als het…

Lees meer
Spiritualiteit

Dit zijn de populairste spirituele vakantiebestemmingen in Europa

In een tijd waarin velen van ons zoeken naar zingeving en persoonlijke groei, worden spirituele…

Lees meer
Inspiratie

Je neemt jezelf mee, waar je ook gaat

De onrustige zielen onder ons herkennen het misschien heel goed. Hoe vaak je ook verhuist, reist of…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom