Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

De top 5 astrologische gebeurtenissen in augustus 2023

Astrologie
Bloom
02/08/2023
De top 5 astrologische gebeurtenissen in augustus 2023

In dit artikel tref je de top 5 astrologische gebeurtenissen voor augustus 2023. Je hoeft namelijk geen doorgewinterde astroloog te zijn om te beseffen dat de planeten een grote invloed op ons uitoefenen. Alle levensdomeinen worden beïnvloed door de planetaire bewegingen hoog boven ons hoofd. Hoewel we onmogelijk in een glazen bol de toekomst kunnen ontwaren, biedt astrologie ons toch een mogelijkheid om een glimp van de toekomst op te vangen. Ontdek hier welke planetaire aspecten we mogen verwachten in augustus 2023.

Waarom is het handig om de planeetstanden van 2023 te kennen?

Aan de hand van de plaats van de planeten en hun reis door de sterrenbeelden (beter is in feite: 'dierenriemtekens') kunnen we ons voorbereiden op bepaalde gebeurtenissen en bepaalde emoties beter kaderen. Planeten hebben namelijk een uitwerking op ons leven en onze maatschappij. In de Westerse astrologie kennen we binnenplaneten en buitenplaneten.

Voorbeelden van 'binnenplaneten' of 'persoonlijke planeten' zijn: de Zon, Maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus. Deze planeten bewegen zich sneller door de sterrenbeelden of dierenriemtekens en hebben daardoor een grotere invloed op je dagelijks leven.

Neptunus, Uranus en Pluto behoren volgens de Westerse astrologie tot de 'buitenplaneten' of 'transpersoonlijke planeten'. Zij reizen veel trager door de sterrenbeelden heen. Soms verblijven ze jaren in hetzelfde teken en daarom worden ze ook wel generatieplaneten genoemd. Deze hebben ook een invloed op je dagelijkse leven, maar dat is veel minder merkbaar. De buitenplaneten vertellen ons eerder iets over de algemene tendensen van een generatie.

Planetaire bewegingen in augustus 2023

De Leeuwenpoort – 8 augustus 2023

”Als de Leeuwenpoort openstaat, vloeit er meer en sterkere kosmische energie naar de aarde. Je bewustzijn neemt met grote sprongen toe en ook je paranormale gaven worden aangewakkerd.”

Betekenis en numerologie

De Leeuwenpoort is een jaarlijks terugkerend fenomeen waarbij de sluier tussen de menselijke wereld en de spirituele wereld flinterdun is. Ieder jaar op de achtste dag van de achtste maand – 08 augustus – staat de zogenoemde Leeuwenpoort wagenwijd open. Er vloeit meer en sterkere kosmische energie naar de aarde. Daardoor krijg je de kans aan de slag te gaan met thema’s zoals persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Je bewustzijn neemt met grote sprongen toe en ook je paranormale gaven worden aangewakkerd.

Deze dag stroomt over van de symbolische en numerologische betekenissen. Het getal acht staat in de numerologie voor overvloed, infinity, praktische doelen en inspanning. Op 8 augustus reist de Zon door het zodiakteken Leeuw, het teken waarover ze regeert. De Leeuw is een warm, gul, maar trots en krachtig dier. Eigenschappen die tijdens de Leeuwenpoort meer tot uitdrukking zullen komen.

Deze krachtige combinatie vind je ook terug in de Rider Waite Tarot waarbij op de Grote Arcanakaart ‘Kracht’ een Leeuw afgebeeld staat én het nummer acht. Toeval? Zeker niet. Ook vroeger werd er al rekening gehouden met het Leeuwenportaal.

The Lion’s gate

Maar wat voltrekt zich eigenlijk aan de hemel? Op 26 juli begint Sirius, de helderste ster aan de hemel, weer langzaam zichtbaar te worden. Het is dan ook geen toeval dat in het Oude Egypte op deze dag het nieuwe jaar ingeluid werd.

De spirituele Zon, Sirius, komt op en verbindt zich rechtstreeks met de Zon die op dat moment in Leeuw staat. Hierdoor ontstaat een hoog vibrerende energie die al het leven op aarde beïnvloedt.

Al eeuwenlang maakt de mensheid dankbaar gebruik van deze kosmische boost. De Leeuwenpoort is dan ook een geschikt moment om aan reflectie en contemplatie te doen. Mediteren tijdens de Leeuwenpoort verhoogt je frequentie aanzienlijk. Processen komen in een stroomversnelling terecht en manifestaties krijgen een boost.

Sirius maakt tevens een verbinding met de Gordel van Orion. Bij het bouwen van de piramiden werd altijd rekening gehouden met deze heldere sterren. Zo aligneren de Piramiden van Gizeh, een internationale krachtplaats, bijvoorbeeld met deze heldere sterren.

Top 5 astrologische gebeurtenissen augustus 2023 artikel Bloom

Perseïden meteorenregen - 12 en 13 augustus 2023

Vallende sterren

In de nacht van 12 op 13 augustus is het weer zo ver: de jaarlijkse Perseïden meteorenregen is dan het meeste zichtbaar. Zeker in de vroege ochtend kan je genieten van de vallende sterren, naar schatting kan je elk uur 38 tot 50 meteoren van deze zwerm zien. Samen met de andere zichtbare meteoren kom je bij een donkere en heldere hemel al snel tot meer dan 50 vallende sterren per uur. En de hemel zal donker zijn: de afnemende Maan komt op rond 2u25 en is slechts voor 10% verlicht (Nieuwe Maan op 16 augustus).

Het is de komeet 109P/Swift-Tuttle die een wolk van ruimtepuin (stof- en gruisdeeltjes) achterlaat die de aarde in haar baan rond de zon elk jaar rond deze tijd kruist. Deze deeltjes belanden in de dampkring, branden op door wrijving en trekken lichtsporen aan de hemel.

”Laat de sterrenregen het beginpunt zijn van de verandering die zelf wenst te zien in je leven. Gebruik de vurige energie van de lichtgevende meteoren om je wensen, dromen en verlangens te manifesteren en doelen te stellen.”

Het verhaal van de sterrenregen

De Perseïden zijn vernoemd naar het sterrenbeeld Perseus dat bij ons ’s nachts hoog boven de noordoostelijke horizon staat. De vallende sterren lijken hiervandaan te komen, hoewel ze in werkelijkheid een parallelle baan volgen.

Perseus, halfgod en zoon van Zeus, is een figuur uit de Griekse mythologie die vooral gekend is omdat hij Medusa versloeg, een van de drie Gorgonen. Medusa, een monster met haar van slangenhoofden en een blik die alles en iedereen kon verstenen, scheen onoverwinnelijk. Tot Perseus, met behulp van de goden, haar versloeg en het kwaad dat was berokkend kon transformeren in iets goed.

Het verhaal, en de vallende sterren van de Perseïden, staan daarom symbool voor transformatie en het inzetten van je morele kompas. Het vertelt bovendien dat je het niet alleen hoeft te doen. Wijsheid en inzichten zullen tot bij jou komen en hulp en ondersteuning op het juiste moment zullen je ten deel vallen.

De symboliek van het brandende ruimtepuin is krachtig: ruim op wat je niet meer nodig hebt en kom onder ogen wat je hebt genegeerd of weggedrukt. Laat de sterrenregen het beginpunt zijn van de verandering die zelf wenst te zien in je leven. Gebruik de vurige energie van de lichtgevende meteoren om je wensen, dromen en verlangens te manifesteren en doelen te stellen.

Mercurius retrograde in Maagd – 23 augustus 2023

Op 23 augustus begint planeet Mercurius zijn retrograde beweging in het teken Maagd, en dit zal duren tot 15 september 2023. Elk jaar doorloopt Mercurius drie tot vier keer een bepaald element, en in 2023 zijn dat de aardetekens. Dit betekent dat Mercurius tijdens deze retrograde periode speciale aandacht schenkt aan 'aardse' thema's, met de nadruk op Maagd.

Focus op gezondheid en communicatie

Tijdens deze retrograde in Maagd word je uitgenodigd om bewuster te worden van je welzijn, gezondheid en levensstijl. Het is een periode om te reflecteren op je gezondheid en te onderzoeken of er stappen zijn die je kunt nemen om het te verbeteren.

Tijdens deze periode is het ook belangrijk om meer aandacht te besteden aan non-verbale communicatie en lichaamstaal. Vaak kunnen deze signalen meer betekenis overbrengen dan de woorden die gesproken worden. Let dus goed op de subtiele signalen die anderen uitstralen, omdat ze je waardevolle inzichten kunnen geven.

De retrograde van Mercurius in Maagd biedt je de gelegenheid om je te richten op praktische zaken en je bewustzijn te vergroten op het gebied van gezondheid en welzijn. Neem de tijd om te reflecteren, maak eventueel aanpassingen in je levensstijl en wees attent op de boodschappen die je via lichaamstaal ontvangt. Dit is een uitnodiging om met aandacht voor jezelf en anderen te leven, en zo een evenwichtig en vervuld leven te leiden.

Ook planeet Uranus gaat retrograde lopen in augustus – 29 augustus 2023

Naast Mercurius zal ook planeet Uranus deze maand retrograde gaan lopen, vanaf 29 augustus tot 27 januari 2024. Tijdens deze periode krijg je de gelegenheid om terug te kijken naar de veranderingen die de afgelopen maanden hebben plaatsgevonden en te evalueren of je er nog steeds achter staat.

”Het is een tijd om deze energie in je voordeel te gebruiken en te reflecteren op je financiële situatie, je gevoel van veiligheid, je stabiliteit en je fysieke gezondheid.”

Evalueer en bouw verder aan je fundament

Uranus zal retrograde lopen in het teken Stier, wat gerelateerd is aan geld, zekerheid, stabiliteit en je fysieke lichaam. Het is een uitnodiging om bewust te worden van hoe je op al deze gebieden in het leven staat en of het nog steeds voldoet aan je wensen en behoeften.

Vooral mensen met het sterrenbeeld Stier of ascendant Stier zullen de invloed van deze retrogradeperiode duidelijk ervaren. Het is een tijd om deze energie in je voordeel te gebruiken en te reflecteren op je financiële situatie, je gevoel van veiligheid, je stabiliteit en je fysieke gezondheid. Neem de tijd om te evalueren en eventueel aanpassingen te maken waar nodig, zodat je een solide basis kunt creëren die in lijn is met je persoonlijke doelen en verlangens.

Volle Maan in Vissen – 31 augustus 2023

De volle maan in Vissen aan het einde van de maand brengt een golf van emotionele intensiteit en verhoogde gevoeligheid met zich mee. Kritiek raakt je diep en in tijden van overweldiging verlang je ernaar om je terug te trekken in je eigen veilige cocon.

Wees lief voor jezelf

Deze volle maan nodigt je uit om te observeren en negativiteit los te laten. Het is belangrijk om je grenzen te bewaken en stevig neer te zetten. Juist op dit vlak heb je de kans om werkelijk spiritueel te groeien en te ontwikkelen, en dit begint met lief zijn voor jezelf.

Als je het sterrenbeeld Vissen hebt, de maan in Vissen hebt staan, of Vissen als ascendant hebt, zullen deze thema's je niet vreemd zijn. Deze volle maan geeft je een extra boost om je hier weer bewust van te worden en ermee aan de slag te gaan. Het is een uitnodiging om jezelf te omarmen en met zachtheid en mededogen te handelen. Door bewust te zijn van je emotionele grenzen en zelfliefde te cultiveren, kun je jezelf op een dieper spiritueel niveau verbinden en groeien. Geef jezelf toestemming om te rusten, te helen en je energie te vernieuwen, zodat je krachtig kunt opbloeien.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Hoe ga je om met een partner die misbruikt is?

In België is het een pijnlijke realiteit dat seksueel misbruik vaker voorkomt dan we zouden wensen.…

Lees meer
Inspiratie

Boekreview • De Duivelse Draak en de Val van de Keizer door Clark Gillian

In het boek 'De Duivelse Draak en de Val van de Keizer' van Clark Gillian worden lezers meegenomen…

Lees meer
Spiritualiteit

Nostradamus • Voorspellingen voor 2024

De 16de eeuwse Franse ziener en profeet Nostradamus, of Michel de Nostradame, schreef het…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom