Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Retro Mars in Ram, 9 september 2020: woelige vooruitzichten

Astrologie
Désirée van Toor
05/09/2020
Retro Mars in Ram, 9 september 2020: woelige vooruitzichten

Astrologisch gezien steken we in een turbulent jaar, dit had ik reeds meermaals aangegeven. De tijd is aangebroken om ons goed te bezinnen en ons leven nog beter onder de loep te nemen. In de aanloop van 2020 kwamen wij al in de verdrukking door de Saturnus-Pluto-conjunctie die zoveel teweeg heeft gebracht. Als we alleen al kijken naar de wereldwijde onrust en onvrede die in oktober 2019 de wereld overspoelde, wat zich uitte in mondiale demonstraties en overheden die opstapten. We zagen dit dan ook pieken en, zoals alle cyclische ritmes, gevolgd worden door een moment van drie maanden rust, genaamd ‘het Corona virus’, wat een enorme impact en economische gevolgen zal hebben die wij nog niet kunnen overzien.

Storm op komst, ingehouden woede, frustratie en doorbraken worden zichtbaar!

Astrologisch gezien steken we in een turbulent jaar, dit had ik reeds meermaals aangegeven. De tijd is aangebroken om ons goed te bezinnen en ons leven nog beter onder de loep te nemen. In de aanloop van 2020 kwamen wij al in de verdrukking door de Saturnus-Pluto-conjunctie die zoveel teweeg heeft gebracht. Als we alleen al kijken naar de wereldwijde onrust en onvrede die in oktober 2019 de wereld overspoelde, wat zich uitte in mondiale demonstraties en overheden die opstapten. We zagen dit dan ook pieken en, zoals alle cyclische ritmes, gevolgd worden door een moment van drie maanden rust, genaamd ‘het Corona virus’, wat een enorme impact en economische gevolgen zal hebben die wij nog niet kunnen overzien.

Dit speelde zich allemaal op het wereldtoneel af, maar is er nu allemaal gaande op persoonlijk niveau? Wij ervoeren allen de intense druk van Pluto (de planeet van transformatie, dood en wedergeboorte) en de weerstand van Saturnus (heer van karma, discipline, angsten en status), maar we zijn er nog lang niet.

”Voelde jij je onder druk gezet eind 2019 en begin 2020? Volstrekt normaal!”

Astrologen onderling zijn het er unaniem over eens, dat 2020 astrologisch gezien een bijzonder zwaar jaar is/wordt in aanloop op de nieuwe tijd. September 2020 wordt zonder meer heel intens met de teruglopende (retrograde) Mars in het teken Ram, welke bovendien en spanningsveld vormt met Pluto, Jupiter en Saturnus. Mogelijks heb je je in de laatste drie maanden van 2019 en de eerste maand van 2020 erg onder druk gezet gevoeld en kreeg je de indruk dat je onder druk van buitenaf beslissingen hebt moeten nemen waar je misschien onbewust niet mee eens. Tegelijkertijd zag je ook geen andere uitweg. Hoe het ook zij, alle planetenstanden zijn onomstotelijk met elkaar verbonden en de energieën blijven zich met elkaar verbinden. Hierdoor zal in de maand september 2020 de intensiteit enorm toenemen.

De woede en frustratie die je begin dit jaar nog weg kon moffelen onder de mantel der liefde zal in de eerste instantie met Mars retrograde (teruglopend) naar binnen keren. Verstandig zou zijn om je volledig op jezelf te focussen en niets meer van anderen te willen, want dan zul je weerstand ervaren. Het is wel een uitstekende tijd om te onderzoeken waar jij in de toekomst jouw energie in wilt steken. Gebruik deze tijd om ook met je lichaam aan de slag te gaan, of als je echt boos bent, ga hardlopen of andere sporten oppakken.

Karmische ballast opruimen

Met de laatste Nieuwe Maan op 18 aug. jl. in het teken leeuw, wat traditioneel voor een nieuw begin staat, draaiden de zware energieën. We konden met deze Nieuwe Maan weer in contact komen met ons zelfbewustzijn, met plezier en onze passies. Belangrijk is dat jij de tijd neemt om goed met je zelf te leren communiceren én om anderen aan te geven wat je graag zou willen. Reeds van april 2019 zijn wij dan ook op collectief niveau druk bezig om ons leven te veranderen. En de bedoeling is om de karmische ballast, waar natuurlijk onze frustratie in zit, langzaam maar zeker los te laten. Hierdoor kan het zijn dat je banden en connecties die je het afgelopen jaar aan bent gegaan, gaat herzien.

Retrograde Mars in Ram 2020 wilskracht Bloom web

Rond 7 september 2020 kun je goed nieuws en doorbraken verwachten met de Zon driehoek Uranus. Belangrijk is om de weken erna vol in je eigen kracht te gaan staan om jouw eigen dromen en wensen te verwezenlijken met de Zon driehoek Jupiter en driehoek Pluto. Al deze zaken zullen de dagen voor 9 september 2020 zichtbaar worden en onder druk komen te staan als de energieën van Mars draaien. Kijk voor jezelf wat er in en rond 1988 en 1989 speelde in je leven. Dit was namelijk de laatste keer dat Mars retrograde liep in Ram. Ram is het teken van wilskracht en innerlijk leiderschap en daar zal je behoefte de aankomende maanden liggen om leiding over je eigen leven te nemen en jouw eigen autoriteit te claimen, maar ook om een nieuwe identiteit te willen creëren met nieuwe inzichten en nieuwe passies. Maar omdat Mars retrograde loopt en een spanningsveld met Saturnus, Pluto en Jupiter vormt, zul je twee keer zo hard je best moeten doen om de aankomende maanden het gevoel te hebben vooruit te komen. De planeten die naar binnen gekeerd zijn (retrograde lopen) geven altijd de mogelijkheid om een andere kijk op een situatie, gebeurtenis of personen in je leven te krijgen. Tijdens de retrograde periodes krijgen wij dan ook de kans om dingen vanuit een ander perspectief te zien.

Op weg naar de 5de dimensie

Met name dit jaar zal de strijd tussen de 3e dimensie en de 5e dimensie voelbaar zijn. Zoals ik al vaak zei, het is niet alleen negatief wat we dit jaar op ons astrologische bord krijgen. Achter de schermen gebeuren er ook fantastische ontwikkelingen. Als jij je niet verzet en probeert op de galactische stroom mee te drijven, zul je vanaf 13 september, als Jupiter (hogere kennis, geloof en religie) weer direct gaat lopen in het teken Steenbok (maatschappij) merken hoe jij innerlijk bent gegroeid en hoeveel zelfvertrouwen je hebt vergaard. Het kan zelfs zo zijn dat jij een aantal angsten hebt overwonnen die je tot voor kort belemmerden.

En vergeet niet, op het moment dat jij voor de 5e dimensie kiest en mensen in de 3edimensie hebt achtergelaten, op het moment dat je overvallen wordt door een realisatie dat de mensen in jouw directe omgeving, jouw collega’s, vrienden en zelfs jouw relaties, niet meer jouw mensen zijn, het moment dat jij je bewust wordt van jouw eenzaamheid en jij je op jezelf teruggeworpen voelt, denkend dat je een soort alien bent vergeleken met de rest, dit is het ultieme moment dat jouw werkelijke zielsverwanten je pad gaan kruisen. Mensen waarvan je nooit gedacht hebt, dat uitgerekend zij, jou gaan helpen, je steunen en begeleiden naar de 5e dimensie. Ook ga je liefde zien en ervaren wat zijn weerga niet kent, maar net even anders dan dat jij hebt kunnen bedenken. Het zal dan ook vele malen mooier zijn dan dat je hebt durven dromen. Jij hoeft alleen maar die keuze te maken. Meer niet…. De rest wordt kosmisch geregeld.

In de maanden september tot december 2020, met Mars retrograde, ga je de gevolgen van die beslissingen die je eind vorig jaar en begin dit jaar hebt gemaakt voelen.
Je gaat inzien dat de meeste keuzes en beslissingen vanuit veiligheid op het verleden waren gebaseerd en je gaat je realiseren dat je een andere weg in wilt slaan. En met Mars een spanningsveld vormend, nog zo een pakweg 35 dagen vanaf dit moment gerekend, zal het rond eind september helder voor je zijn en ga je stappen ondernemen die veel meer aansluiten op jouw zielenbestemming.

Wanneer loopt Mars weer retrograde?

Mars loopt weer retrograde van 30 oktober 2022 tot en met 12 januari 2023.

Meer lezen over auteur Desiree van Toor?

Neem dan zeker een kijkje op de website van Desiree van Toor: https://paraholon.nl/

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Tips om je manier van leven aan anderen door te geven

Het overbrengen van je levensstijl en waarden op anderen is een krachtig middel om positieve…

Lees meer
Inspiratie

Op zoek naar Aurora: de zoektocht van een jonge schrijver

Het boek ‘Op zoek naar Aurora’ van Lander Miro Vandenborre beschrijft het verhaal van de jonge Miro…

Lees meer
Numerologie

Wat is jouw jaargetal volgens de numerologie voor 2024? Incl. archetypen Tarot

Ongeveer zoals bij astrologie het geval is, wordt bij numerologie in combinatie met Tarot ook…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom